Vincent Baan ziet zichzelf als monteur, maar heeft sinds een paar maanden toch een switch gemaakt binnen Hollander Techniek en is nu praktijkopleider. “Ik ben 23 jaar lang monteur geweest en nu zit ik op kantoor. Dat is zeker even wennen, maar ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt!”


Je bent nu praktijkopleider. Had je dat van te voren zo bedacht?

“Niet perse, maar als leidinggevend- en chef monteur was ik altijd al bezig met het begeleiden van monteurs in opleiding. Ik leg graag dingen zo simpel mogelijk en op een positieve manier uit. Ik word enthousiast als ik een ander zie groeien. Dus toen de eerste keer de functie van praktijkopleider beschikbaar kwam heb ik meteen gesolliciteerd. Helaas ben ik het toen niet geworden, maar ondertussen was ik zo gemotiveerd om de stap naar praktijkopleider te maken dat ik verschillende cursussen ben gaan volgen. Ik was dus goed voorbereid toen er een jaar later weer een vacature open stond. Mijn motivatiebrief heb ik opgestuurd en met succes! Sinds 1 juli 2020 ben ik praktijkopleider bij het team onderWERKwijs.”

Wat doe je als praktijkopleider?

“Ik ben verantwoordelijk voor de praktijkontwikkeling van de MIO’s. Ik ondersteun, begeleid en informeer ze. Daarnaast beoordeel ik samen met de werkplekbegeleider hun praktische vaardigheden op het project waar ze werkzaam zijn. Dat betekent dat ik iedere week een aantal werkbezoeken doe. Als ik bij een MIO langskom, laten ze altijd met enthousiasme zien wat ze hebben gemaakt. Doordat ik zelf zolang als monteur heb gewerkt kan ik goed levelen met ze. De manier van werken, communiceren en aanpak is mij bekend. Maar ik herken ook de valkuilen en de dingen waar ze tegenaan lopen. Samen zoeken we vervolgens naar de juiste oplossing. En op mijn beurt leer ik ook weer heel veel van hen. Ik was WTB-monteur en nu leer ik ook veel over de E-kant.”

En zit je nu helemaal op je plek?

“Ja, dat absoluut. De doorgroeimogelijkheden, de warmte van het bedrijf en de inzet op de jeugd waren voor mij zo’n vier jaar geleden de reden om bij Hollander Techniek te solliciteren. In eerste instantie niet met de intentie om voor onderWERKwijs te gaan werken, maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb kunnen maken. Op het gebied van lesgeven heb ik nog veel te leren, maar ik heb het geluk dat ik naast twee zeer ervaren techniekdocenten mag werken, Wijnand en Marcel. Daar leer ik heel veel van. Bovendien begin ik binnenkort met een HBO studie om mijn lerarenskills te verbeteren, zodat ik in de toekomst ook een eigen klas goed kan begeleiden.”

Wat wil jij de MIO’s meegeven?

“Zorg dat je op de goede plek zit en dat je met enthousiasme leert en werkt. Ik ben niet het enige bewijs van de doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen Hollander Techniek. Ook de MIO’s die bij ons binnenkomen ontwikkelen zichzelf tot ervaren monteurs, projectleiders en wie weet bekleden ze later een directiefunctie. En dat ik daaraan mag bijdragen vind ik heel bijzonder. Kijk naar je eigen kwaliteiten, blijf altijd leren en doe iets wat waar je blij van wordt.''

Functie informatie

Naam:

Vincent Baan

Functie:

Praktijkopleider

Opleidingsniveau:

MBO

Locatie:

Apeldoorn

Werkzaam sinds:

2017

Uren:

40 uur

Enthousiast geworden?

We zoeken nog collega's!

Als technisch dienstverlener bieden wij jou een baan met ruimte voor eigen inbreng. Dit betekent dat je heel veel mogelijkheden krijgt. Met steeds weer uitdagende projecten, veel ruimte voor jouw ideeën en volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Maar je vindt hier vooral ook een prettige werksfeer. 

Bekijk vacatures

Deel deze pagina: