fbpx

Als leerling in het opleidingstraject tot beveiligingsmonteur is de praktijk en theorie goed met elkaar in balans. Ik merk echt dat Hollander Techniek in zijn mensen wil investeren.

Albert Hop - Beveiligingsmonteur in Opleiding

Ik wist als kind al dat ik me wilde ontwikkelen richting een technisch beroep. Net als mijn oudere broers kreeg ik al vrij vroeg interesse in de techniek. Van kleins af aan kwam ik al graag buiten en werkte ik het liefst met mijn handen.

Vanuit de elektrotechniek doorstromen richting de beveiligingstechniek

Na een aantal jaren in de montage als zwakstroommonteur vond ik het tijd worden voor iets nieuws. Ik wilde mij graag specialiseren richting de beveiligingstechniek. Daarom zocht ik een bedrijf waar ik mij kon ontwikkelen richting het ‘sleutelen’ aan bijvoorbeeld inbraak- camera- en brandmeldinstallaties. Het liefst bij een organisatie waarbij ik het werken en leren kon combineren. Na bij verschillende bedrijven een kop koffie te hebben gedronken heb ik gekozen voor het eenjarige-opleidingstraject tot beveiligingsmonteur bij Hollander Techniek.

Er is écht aandacht voor mij als individu

Tijdens de eerste kennismaking met Hollander Techniek werd al gauw duidelijk dat ze graag in je willen investeren en je verder willen helpen in je carrière. In het gesprek werd mij bijvoorbeeld gevraagd waar mijn ambities lagen, hoe ik mij verder wilde ontwikkelen en wat ik daar voor nodig had? Ik had echt het gevoel dat er aandacht was voor mij als individu en dat was voor mij de uiteindelijk doorslag om voor Hollander Techniek te kiezen.

Beveiligingstechniek; jij maakt zelf de keuze welke richting je uiteindelijk kiest

Het is natuurlijk even wennen om je weer te verdiepen in iets nieuws maar de combinatie van theorie en praktijk is goed in balans. Dit maakt het traject in zijn geheel heel afwisselend. Aan het inwerktraject wordt veel aandacht besteed. Ik vond het leuk om te zien dat tijdens de introductiedag naast mij ook zoveel andere nieuwe collega’s zijn aangenomen. De afgelopen maanden heb ik bij meerdere teams meegelopen om te proeven aan de verschillende technieken en werkzaamheden. Vrijwel elke maand wordt dit gecombineerd met een stukje opleiding om er voor te zorgen dat je tijdig bij bent met je theorie. Aan het einde van dit opleidingstraject maak ik zelf de keuze welke richting ik binnen de beveiligingstechniek ga kiezen, hoe mooi is dat? Ik zou mij op de lange termijn het liefst willen ontwikkelen richting een functie als inbedrijfsteller en ik heb er alle vertrouwen in dat ik die kans bij Hollander Techniek krijg.

Mijn werkdag in beeld

Onderhoud en service

Bij beveiligingstechniek komen meerdere disciplines kijken. Hier ben ik bezig het het onderhoud aan een inbraakinstallatie bij een klant. Maar de volgende keer kan dit een toegangscontolesysteem zijn of inbraakbeveiliging.

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Monteren op locatie

Op verzoek van de klant plaats ik hier een extra camera buiten zodat er ook beelden van buiten beschikbaar zijen. Ik begin met het monteren van de camera daarna stel ik het beeld af en vervolgens moet de camera geprogrammeerd worden in het bestaande camera systeem.

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Op zoek naar de storing

Een storing kan natuurlijk gebeuren. Aan ons de taak om te onderzoeken waar de storing vandaan komt. Dit kan onder andere door het uitlezen van het bedieningspaneel. En als we de storing hebben gevonden dan doen we er alles aan om deze zo snel mogelijk op te lossen!

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Vragen staat vrij

In de praktijkruimte op kantoor oefen ik met het programmeren en inbedrijfstellen van diverse beveiligingssystemen. En heb ik vragen, dan is er altijd een collega in de buurt die even wil helpen.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Traineeship Hbo Industrie

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur, Traineeship
0-5 jaar

Heb jij je hbo-studie richting mechatronica, technische bedrijfskunde of elektrotechniek (bijna) afgerond en wil je er achter komen welke technisch functie het beste bij jou past? Kom dan jezelf verder ontwikkelen bij Hollander Techniek. In Apeldoorn hebben wij ruimte voor enthousiaste trainee die gaat meewerken binnen ons cluster industrie.

Lees verder

Traineeship Hbo Retail

Retail
Midden-Nederland
32-40 uur, Traineeship
0-5 jaar

Heb jij je hbo-studie richting (technische) bedrijfskunde of elektrotechniek (bijna) afgerond en wil je er achter komen welke technische functie het beste bij jou past? Kom dan jezelf verder ontwikkelen bij Hollander Techniek. In Apeldoorn hebben wij ruimte voor enthousiaste trainee die gaat meewerken binnen ons cluster retail.

Lees verder

Verhalen van onze medewerkers

Sandra Ketting - Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Sandra Ketting – Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Maak kennis met Sandra, leidinggevend monteur paneelbouw. Sandra werkt al meer dan 30 jaar bij Hollander Techniek. Begonnen als BBL'er en doorgegroeid naar leidinggevend monteur. Na al die jaren gaat ze nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. Benieuwd naar haar verhaal?

Jeroen Simon | Calculator Beveiliging | Hollander Techniek

Jeroen Simon – Calculator Beveiliging

Maak kennis met Jeroen Simon, calculator beveiliging. Begonnen als monteur in de ruwe techniek maar inmiddels de stap gemaakt naar de fijne techniek. Als calculator beveiligingstechniek stelt Jeroen de prijs van een project of installatie op voor onze klanten. Maar Jeroen doet nog veel meer! Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ’t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?