fbpx

“Als engineer ICT bij Hollander Techniek ben je niet alleen bezig achter de computer. Naast het programmeren en ontwikkelen van netwerken heb ik zo nu en dan ook nog zelf de schroevendraaier in de hand.”

Maarten Jan Knoester - Engineer ICT

In 2001 begon Maarten-Jan Knoester bij Hollander Techniek als commerciant, een commerciële functie in de ICT-hoek. Maarten-Jan: “Ondanks mijn commerciële studie heeft mijn interesse altijd bij de ICT gelegen. Eerst als hobby, maar ik ontdekte al snel dat ik meer over ICT wilde weten en hiervan echt mijn werk wilde maken. Bij Hollander Techniek kon dat! Door opleidingen en trainingen te volgen ben ik van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie: Engineer ICT. Echt een functie die bij mij past.”

Honkvast en nooit uitgeleerd

Maarten-Jan: “Ik werk niet voor niets al zo lang bij Hollander Techniek. Misschien ben ik zelf ook redelijk honkvast, maar het feit dat je nooit uitgeleerd raakt bij Hollander Techniek zorgt ervoor dat ik hier nog steeds fijn werk. Je krijgt de ruimte en vrijheid om jezelf, maar ook de organisatie, te ontwikkelen. Dat eigen ondernemerschap staat hier centraal, maar die kansen moet je wel zelf pakken. Daarnaast heb ik al jaren een fijn team waar ik mee samenwerk. Netwerken draaien 24/7 door, dus wij als ICT-team ook. Dan is het wel zo prettig dat je als team voor elkaar klaar staat. Mijn collega’s zijn behulpzaam en bereid om elkaar uit de brand te helpen, bijvoorbeeld tijdens een moeilijke storing. We weten wat we aan elkaar hebben!”

Afwisseling tussen denken en doen

Als engineer ICT houd je je dagelijks bezig met ontwerpen, ontwikkelen, testen en beheren van ICT-systemen. Maarten-Jan: “Ik ben verantwoordelijk voor het realiseren van betrouwbare en veilige communicatienetwerken voor verschillende klanten van Hollander Techniek. Voor bedrijven is het belangrijker dan ooit dat zij veilig kunnen werken en communiceren. Om dit te kunnen realiseren ben ik veel aan het programmeren, maar gelukkig is geen enkele week hetzelfde. De ene keer werk ik aan geplande projectwerkzaamheden en de ander andere keer zit ik in overleg met een klant of ben ik druk met ad hoc klusjes. Denk aan storingen, aanpassingen en updates implementeren. Naast dat ik veel achter de computer werk, heb ik nog regelmatig zelf de schroevendraaier in mijn handen. Echt iets maken, de patchkast zelf induiken, dat is het leukste om te doen. Bovendien is het een fijne afwisseling tussen denken en doen.”

Mijn werkdag in beeld

Werken aan ICT-systemen

Een groot deel van de week werk ik aan ICT-systemen vanachter mijn computer. Van programmeren, ontwikkelen tot testen. Veel gebeurt digitaal.

Luisteren en oplossen

Naast ontwerpen en ontwikkelen van communicatienetwerken beheer ik ook netwerken van klanten. Dus als er een vraag of een storing is bel ik vaak eerst met de klant om te luisteren wat er aan de hand is.

Zelf de patchkast induiken

Ik heb nog regelmatig zelf de schroevendraaier in mijn handen. Echt iets maken, de patchkast zelf induiken, dat is het leukste om te doen.

Samenwerken

Gelukkig woon ik lekker dichtbij kantoor en fiets ik (als het droog is) elke dag naar kantoor!

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Hardware Engineer met affiniteit voor standaardisatie

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
0-5 jaar

Daag jij jezelf graag uit met afwisselende industriële projecten met een hoge moeilijkheidsgraad? In deze rol ben jij verantwoordelijk voor een optimale werking van besturingstechnische installaties binnen de industriële automatisering. Jij hecht veel waarde aan een gedreven en capabel team waarmee je het beste resultaat realiseert.

Lees verder

Field Engineer

Utiliteit
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Ga jij met plezier naar je werk wanneer je kan bijdragen aan high-end securityoplossingen in de meest uitdagende omgevingen? Krijg je energie van het inbedrijfstellen van complexe beveiligingsinstallaties en zie je technische vraagstukken als jouw uitdaging? Dan is dit de baan voor jou! Als field engineer kom je te werken binnen hét kenniscentrum op het gebied van beveiligingstechniek.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Kevin de Graaf – Leidinggevend Monteur

Maak kennis met Kevin, leidinggevend monteur. Het begeleiden van leerlingen en stagiaires is hem op het lijf geschreven! Net als het meedenken met zijn opdrachtgevers, waarbij hij graag verder denkt dan de beschreven werkzaamheden. De afwisseling en uitdaging die hij zo belangrijk vindt in zijn werk, vindt hij in zijn functie bij Hollander Techniek. Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ’t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Jeroen Simon | Calculator Beveiliging | Hollander Techniek

Jeroen Simon – Calculator Beveiliging

Maak kennis met Jeroen Simon, calculator beveiliging. Begonnen als monteur in de ruwe techniek maar inmiddels de stap gemaakt naar de fijne techniek. Als calculator beveiligingstechniek stelt Jeroen de prijs van een project of installatie op voor onze klanten. Maar Jeroen doet nog veel meer! Benieuwd naar zijn verhaal?