“Als engineer ICT bij Hollander Techniek ben je niet alleen bezig achter de computer. Naast het programmeren en ontwikkelen van netwerken heb ik zo nu en dan ook nog zelf de schroevendraaier in de hand.”

Maarten Jan Knoester - Engineer ICT

In 2001 begon Maarten-Jan Knoester bij Hollander Techniek als commerçant, een commerciële functie in de ICT-hoek. Maarten-Jan: “Ondanks mijn commerciële studie heeft mijn interesse altijd bij de ICT gelegen. Eerst als hobby, maar ik ontdekte al snel dat ik meer over ICT wilde weten en hiervan echt mijn werk wilde maken. Bij Hollander Techniek kon dat! Door opleidingen en trainingen te volgen ben ik van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie: Engineer ICT. Echt een functie die bij mij past.”

Honkvast en nooit uitgeleerd

Maarten-Jan: “Ik werk niet voor niets al zo lang bij Hollander Techniek. Misschien ben ik zelf ook redelijk honkvast, maar het feit dat je nooit uitgeleerd raakt bij Hollander Techniek zorgt ervoor dat ik hier nog steeds fijn werk. Je krijgt de ruimte en vrijheid om jezelf, maar ook de organisatie, te ontwikkelen. Dat eigen ondernemerschap staat hier centraal, maar die kansen moet je wel zelf pakken. Daarnaast heb ik al jaren een fijn team waar ik mee samenwerk. Netwerken draaien 24/7 door, dus wij als ICT-team ook. Dan is het wel zo prettig dat je als team voor elkaar klaar staat. Mijn collega’s zijn behulpzaam en bereid om elkaar uit de brand te helpen, bijvoorbeeld tijdens een moeilijke storing. We weten wat we aan elkaar hebben!”

Afwisseling tussen denken en doen

Als engineer ICT houd je je dagelijks bezig met ontwerpen, ontwikkelen, testen en beheren van ICT-systemen. Maarten-Jan: “Ik ben verantwoordelijk voor het realiseren van betrouwbare en veilige communicatienetwerken voor verschillende klanten van Hollander Techniek. Voor bedrijven is het belangrijker dan ooit dat zij veilig kunnen werken en communiceren. Om dit te kunnen realiseren ben ik veel aan het programmeren, maar gelukkig is geen enkele week hetzelfde. De ene keer werk ik aan geplande projectwerkzaamheden en de ander andere keer zit ik in overleg met een klant of ben ik druk met ad hoc klusjes. Denk aan storingen, aanpassingen en updates implementeren. Naast dat ik veel achter de computer werk, heb ik nog regelmatig zelf de schroevendraaier in mijn handen. Echt iets maken, de patchkast zelf induiken, dat is het leukste om te doen. Bovendien is het een fijne afwisseling tussen denken en doen.”

Mijn werkdag in beeld

Werken aan ICT-systemen

Een groot deel van de week werk ik aan ICT-systemen vanachter mijn computer. Van programmeren, ontwikkelen tot testen. Veel gebeurt digitaal.

Luisteren en oplossen

Naast ontwerpen en ontwikkelen van communicatienetwerken beheer ik ook netwerken van klanten. Dus als er een vraag of een storing is bel ik vaak eerst met de klant om te luisteren wat er aan de hand is.

Zelf de patchkast induiken

Ik heb nog regelmatig zelf de schroevendraaier in mijn handen. Echt iets maken, de patchkast zelf induiken, dat is het leukste om te doen.

Samenwerken

Gelukkig woon ik lekker dichtbij kantoor en fiets ik (als het droog is) elke dag naar kantoor!

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Software Engineer Industriële Automatisering

Industrie
Apeldoorn
32-40 uur
5-10 jaar
Gelderland
3.134 - 5.950

Heb jij als software engineer een passie voor de industriële automatisering en krijg jij energie van het bedienen van een diversiteit aan klanten? Deins jij er niet voor terug om op meerdere projecten ingezet te worden? Dan is deze baan jou op het lijf geschreven. Als software engineer kom jij samen met onze klanten tot creatieve oplossingen op het gebied van industriële automatisering.

Lees verder

BIM Modelleur | Engineer Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Flevoland, Gelderland
3.134 - 5.307

Als BIM Modelleur - Engineer haal jij energie uit het visualiseren van de beste technische oplossing. Daarbij krijg je zelf de vrijheid om engineeringsvraagstukken op te pakken en te verwerken in je model, samen met de andere disciplines binnen je team. 

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Jarno van Petersen - Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Jarno van Petersen – Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Maak kennis met Jarno van Petersen, servicetechnicus beveiligingstechniek. In zijn functie is hij constant bezig met het helpen van onze klanten. Door zijn technische kennis in de beveiligingstechniek te delen, kan hij onze klant echt van dienst zijn. Jarno koos voor Hollander Techniek omdat hij hier kan bouwen aan zijn loopbaan. "Ik ben er trots op dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen door middel van studie en cursussen." Benieuwd naar zijn verhaal?

Bim modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Mike Helsloot en Kees Walet – BIM

Maak kennis met Mike Helsloot en Kees Walet. Mike is tekenaar en Kees is engineer maar beide mannen werken ook veel met BIM. Hierin maken ze elektrotechnische installaties visueel door ze te engineeren en modelleren in 3D. Maar een goede band met collega's is voor hen net zo belangrijk en dat bevalt ze goed bij Hollander Techniek. "Ik heb nog nooit het idee gehad om ergens anders te gaan werken." Mike en Kees vertellen graag verder wat werken bij Hollander Techniek zo leuk maakt.

Rene-Vos--Software Engineer bij Hollander Techniek

Rene Vos – Software Engineer

Maak kennis met René Vos. Hij is sinds twee jaar software engineer bij Hollander Techniek. René begon al jong met programmeren, maar vond zijn weg naar de industriële automatisering niet meteen. Hollander Techniek bood hem de kans om al lerend aan het werk te gaan, zelfs zonder ervaring of hbo-diploma. "Ik had nog geen werkervaring of hbo-diploma en kende de codetaal nog niet, maar was bereid er hard voor te werken." Benieuwd naar zijn verhaal?