SBB

Hollander Techniek is voor al haar vestigingen erkend SBB (voorheen Kenteq) leerbedrijf en praktijkopleider. Een opleiding in zowel de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) als de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) is hierdoor mogelijk. Dit betekent dat leerlingen naast één of meer dagen school, bij Hollander Techniek terecht kunnen voor brede praktijkervaring. Na het behalen van het diploma is er de mogelijkheid om bij Hollander Techniek in vaste dienst te komen.

Van Kenteq naar SBB

De erkenning van Kenteq is nu SBB. Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.

Doordat SBB continu in verbinding staat met bedrijven en onderwijs is zij in staat ontwikkelingen in het technisch vakmanschap samen met partners te vertalen naar concrete opleidings-, scholings- en begeleidingsproducten die voldoen aan fit for use (de klant is tevreden).

Belang van een goed leerbedrijf

De theorie van een vak is heel goed op school aan te leren, maar technische vaardigheden moeten je toch vooral in de praktijk leren. De leerwerkbedrijven verbeteren de kwaliteit van het technisch vakmanschap en zorgen dat dat op een goed peil blijft. Ze zitten midden in de markt, volgen ontwikkelen op de voet, werken met nieuwe apparatuur en hebben up-to-date kennis.

Hollander Techniek beschikt over haar eigen opleidingscentrum OnderWERKWijs waar men de praktijk leert van een gecertificeerd praktijkopleider. Hollander Techniek beschikt over meer dan 40 werkplekbegeleiders die de monteurs in opleiding in het dagelijkse werk begeleiden.

Vragen?

Deel deze pagina: