Stage & Afstuderen

Ben jij op zoek naar een stage die niet alleen bestaat uit koffie halen en printen? Wil jij meedenken, schakelen en ondernemen tijdens je stage? Dan ben je bij Hollander Techniek aan het juiste adres. In de regio Apeldoorn, Almere, Amersfoort of Almelo biedt Hollander Techniek aan vo-, mbo-, hbo- en wo- studenten de mogelijkheid om een interessante reguliere-, snuffel- of afstudeerstage te lopen.

De mogelijkheden

Stage en afstuderen, we zijn er bekend mee. Ieder jaar weer worden veel scholieren bij Hollander Techniek welkom geheten. We zijn een technisch bedrijf, dus voor een technische stage of afstudeeropdracht ben je bij ons aan het juiste adres. Maar ook voor scholieren met een opleiding in de richting van HR, administratie, logistiek, commercie en systeembeheer/IT bieden we (snuffel)stage- en afstudeermogelijkheden aan. Techniek verbindt ons immers allemaal. 

Afstuderen

Je afstudeerstage, de springplank voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Bij Hollander Techniek hechten wij veel waarde aan de afstudeeropdracht en de student die deze bij ons vervult. Wist je dat heel veel Hollanders gestart zijn bij ons naar aanleiding van hun afstudeerstage? Bij Hollander Techniek streven wij er naar om een uitdagende opdracht te bieden, hebben wij voldoende begeleiding en staat je collega altijd klaar om je verder te helpen.  

Wil je weten welke opdrachten wij op dit moment open hebben staan? Kijk dan bij onze vacatures en filter op 'stage en afstuderen'. Mocht er geen passende opdracht voor jou bij staan, mail dan je CV, motivatie en eventueel je opdracht naar werken@hollandertechniek.nl

Stage

Zoek je een stage waarbij je brede praktijkervaring kan opdoen of zoek je juist verdieping in een specialistisch vakgebied? Bij Hollander Techniek is het allemaal mogelijk. We hebben regelmatig vacatures uitstaan voor zowel meeloop- als afstudeerstages op verschillende vakgebieden. Vanuit Hollander Techniek zorgen wij voor een goede begeleiding, een prettige werk- en leeromgeving en helpen we jou actief mee met het realiseren van jouw doelstellingen.

Wil je weten welke vacatures wij op dit moment open hebben staan? Kijk dan bij onze vacatures en filter op 'stage en afstuderen'. Mocht er geen passende vacature voor jou bij staan, mail dan je CV, motivatie en eventueel je opdracht naar werken@hollandertechniek.nl

Snuffel/kijkstage

Zit jij op het voortgezet onderwijs of vraagt je vervolgstudie om een oriënterende stage en wil jij graag even binnenkijken bij Hollander Techniek? Dat kan! Wij bieden studenten de mogelijkheid om een snuffel/kijkstage te lopen van maximaal één maand. Tijdens je snuffelstage maak je kennis met verschillende disciplines en projecten binnen de techniek en kun je ervaren hoe werken in de praktijk is. 

Wil je graag jouw snuffelstage lopen bij Hollander Techniek? Mail dan even naar onderwerkwijs@hollandertechniek.nl

Vraag stageplek aan

 

 

Stagiair Elektrotechniek vertelt…

''Hallo, ik ben Elias, een internationale student uit Syrië. Ik studeer elektrotechniek aan Saxion Hogeschool. Momenteel zit ik in mijn 4e jaar, ik ben dus bijna afgestudeerd!

Hollander Techniek is één van de meest aanbevolen bedrijven door mijn docenten en vrienden. Vooraf heb ik nog wat onderzoek gedaan en ik kwam veel interessante projecten tegen. Zonder enige aarzeling solliciteerde ik, en ik werd aangenomen! Na het afronden van mijn stage heb ik mijzelf direct aangemeld voor een afstudeerstage. Ook hiervoor ben ik aangenomen, waardoor ik een half jaar langer blijf.

Tijdens mijn eerste stage heb ik aan een project gewerkt als PLC programmeur voor een AGV. Momenteel werk ik aan een project om een simulatieplatform te testen als Digital Twin. Daarbij lever ik een Proof of Concept en een adviesrapport aan de klant.

Bij Hollander Techniek heb ik veel geleerd. Naast veel technische vaardigheden heb ik mijn vaardigheden in beheer, planning en communicatie verbeterd. Bijna een jaar bij Hollander Techniek! Het was een jaar was vol uitdagingen, hard werken, leren en plezier.''

Stagiair Technische Bedrijfskunde vertelt…

''Mijn naam is Pim en ik werk bij de afdeling KAM aan mijn afstudeerscriptie. Ik volg de hbo opleiding Technische Bedrijfskunde bij Saxion Deventer.

Eind 2020 zag ik de vacature voor een afstudeeropdracht bij KAM. Daar heb ik op gereageerd. Helaas was de vacature al ingevuld. Ik sprak toen met Simon Postma over een mogelijke opdracht begin 2021. Voor mijn gevoel klikte het. Een paar weken later hoorde ik dat ik de opdracht mocht gaan uitvoeren.

Binnen KAM onderzoek ik hoe Hollander Techniek het beste haar projecten kan evalueren. Dit is meer dan alleen een documentje opzetten; het is kijken naar wat de beste manier is, de stakeholders erbij betrekken en het advies borgen d.m.v. verandermanagement. Een erg leuke opdracht, omdat ik veel te maken heb met de verschillende aspecten van Hollander techniek.

Mijn stage ervaar ik als prettig. Team KAM is een erg leuk team en Hollander Techniek regelt alles altijd snel. Ook staat elke werknemer die ik gesproken heb open om met mij te sparren en om mij te helpen.''

Stagiair Technicus Engineering/Mechatronica vertelt...

''Hoi, mijn naam is Rachad en ik ben 20 jaar. Ik zit in het 4de jaar van de opleiding: Technicus Engineering/Mechatronica. Deze opleiding volg ik op Aventus in Apeldoorn. Mijn stage is op 4 januari 2021 begonnen en loopt tot juni 2021. Ik loop stage op de afdeling hardware engineering.

Tijdens mijn examenjaar op de mavo heb ik een dag stage gelopen bij Hollander Techniek. Ik had dus al kennisgemaakt met Hollander Techniek. Ook hoorde ik positieve verhalen van klasgenoten. Verder heb ik onderzoek gedaan naar wat Hollander Techniek allemaal doet en waar ik mij in wil verdiepen.

Mijn (afstudeer)stageopdracht bestaat uit drie kerntaken. Hierin zitten werkprocessen die opgeleverd en gedocumenteerd moeten worden. Toevallig heb ik onlangs mijn complete stagemap opgeleverd. Hierin zitten alle verslagen, bewijzen en technische tekeningen die ik heb gemaakt.

Mijn interesses hebben altijd al bij E-plan gelegen. E-plan is een programma waarin je technische tekeningen ontwerpt. Hierin heb ik mij echt mogen ontwikkelen en ik heb veel geleerd gedurende mijn stage. Ik ben super tevreden over de afgelopen periode en de begeleiding. Ik heb veel geleerd, ik heb mezelf beter leren kennen en ik weet nu wat ik kan. Nu wil ik eerst meer ervaring opdoen. In de toekomst wil ik dit werk zeker gaan doen! Tot begin juni loop ik nog stage bij Hollander Techniek, daarna ga ik verder studeren.''

Stagiair Technicus Engineering/Mechatronica vertelt...

''Hoi, mijn naam is Sem. Op dit moment volg ik de opleiding Technicus Engineering/Mechatronica op het Aventus in Apeldoorn. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding en ik ben nu bezig met een afstudeerstage van een half jaar.

Bij het afronden van mijn 3e leerjaar ben ik op zoek gegaan naar een stagebedrijf waar ik mijn afstudeeropdracht kon doen. Ik was al bekend met Hollander Techniek en ik heb op hun website gekeken voor meer informatie. Wat ik op hun website zag, sprak mij erg aan. Direct heb ik een mail gestuurd, vervolgens mocht ik op gesprek komen. Samen hebben we gekeken of er een geschikte afstudeeropdracht voor mij was. Gelukkig was dit het geval en mocht ik aan de slag bij Hollander Techniek.

Ik ben bezig met een besturingspaneel waarin de contacten van alle noodstoppen die in het veld gebruikt worden geschakeld worden. Dit zorgt ervoor dat als er iets gebeurt, dat alle contacten dan makkelijk bereikbaar zijn via één centrale plek. Dit project mag ik helemaal zelf realiseren, wat betekend dat ik verantwoordelijk ben voor het calculeren, de hardware engineering en de werkvoorbereiding.

Ik ervaar mijn stage bij Hollander Techniek als erg positief, er zijn veel mogelijkheden en er hangt een goede sfeer. Ik heb de vrijheid om zelf met oplossingen en ideeën te komen en waar nodig krijg ik goede begeleiding van mijn stagebegeleider en collega’s. Doordat ik een erg leuke en uitdagende stageopdracht uit mag voeren, leer ik veel nieuwe dingen.''

Deel deze pagina: