Stage & Afstuderen

Ben jij op zoek naar een stage die niet alleen bestaat uit koffie halen en printen? Wil jij meedenken, schakelen en ondernemen tijdens je stage? Dan ben je bij Hollander Techniek aan het juiste adres. In de regio Apeldoorn, Almere, Amersfoort of Almelo biedt Hollander Techniek aan vo-, mbo-, hbo- en wo- studenten de mogelijkheid om een interessante reguliere-, snuffel- of afstudeerstage te lopen.

De mogelijkheden

Stage en afstuderen, we zijn er bekend mee. Ieder jaar weer worden veel scholieren bij Hollander Techniek welkom geheten. We zijn een technisch bedrijf, dus voor een technische stage of afstudeeropdracht ben je bij ons aan het juiste adres. Maar ook voor scholieren met een opleiding in de richting van HR, administratie, logistiek, commercie en systeembeheer/IT bieden we (snuffel)stage- en afstudeermogelijkheden aan. Techniek verbindt ons immers allemaal. 

Afstuderen

Je afstudeerstage, de springplank voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Bij Hollander Techniek hechten wij veel waarde aan de afstudeeropdracht en de student die deze bij ons vervult. Wist je dat heel veel Hollanders gestart zijn bij ons naar aanleiding van hun afstudeerstage? Bij Hollander Techniek streven wij er naar om een uitdagende opdracht te bieden, hebben wij voldoende begeleiding en staat je collega altijd klaar om je verder te helpen.  

Wil je weten welke opdrachten wij op dit moment open hebben staan? Kijk dan bij onze vacatures en filter op 'stage en afstuderen'. Mocht er geen passende opdracht voor jou bij staan, mail dan je CV, motivatie en eventueel je opdracht naar werken@hollandertechniek.nl

Stage

Zoek je een stage waarbij je brede praktijkervaring kan opdoen of zoek je juist verdieping in een specialistisch vakgebied? Bij Hollander Techniek is het allemaal mogelijk. We hebben regelmatig vacatures uitstaan voor zowel meeloop- als afstudeerstages op verschillende vakgebieden. Vanuit Hollander Techniek zorgen wij voor een goede begeleiding, een prettige werk- en leeromgeving en helpen we jou actief mee met het realiseren van jouw doelstellingen.

Wil je weten welke vacatures wij op dit moment open hebben staan? Kijk dan bij onze vacatures en filter op 'stage en afstuderen'. Mocht er geen passende vacature voor jou bij staan, mail dan je CV, motivatie en eventueel je opdracht naar werken@hollandertechniek.nl

Snuffel/kijkstage

Zit jij op het voortgezet onderwijs of vraagt je vervolgstudie om een oriënterende stage en wil jij graag even binnenkijken bij Hollander Techniek? Dat kan! Wij bieden studenten de mogelijkheid om een snuffel/kijkstage te lopen van maximaal één maand. Tijdens je snuffelstage maak je kennis met verschillende disciplines en projecten binnen de techniek en kun je ervaren hoe werken in de praktijk is. 

Wil je graag jouw snuffelstage lopen bij Hollander Techniek? Mail dan even naar onderwerkwijs@hollandertechniek.nl

Vraag stageplek aan

 

 

Stagiair Bedrijfsadministratie vertelt…

"Hallo, mijn naam is Cagri Kucukatceken. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding bedrijfsadministratie niveau 4 op het ROC Aventus in Apeldoorn en mag een half jaar stage lopen.

In de tweede klas moest ik ook een stage lopen en ben ik terecht gekomen bij Hollander Techniek door advies van mijn docent. De stage begon op 28 augustus 2017 en eindigde op 2 februari 2018. Daarna heb ik een jaar lang gewerkt voor Hollander Techniek en vanaf 4 februari 2019 loop ik weer stage voor een half jaar.

Samen met een collega ben ik op dit moment bezig met het ontwikkelen van een nieuw proces om het aanvragen en inschrijven van een project zo makkelijk mogen te maken.

Ik ben nu 1,5 jaar werkzaam voor Hollander techniek en ik heb het erg naar mijn zin. De werkzaamheden wisselen af en je krijgt verantwoordelijkheid, wat ik erg leuk vind. Ook word je erg gewaardeerd voor het werk dat je verricht. De collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam en de sfeer is hier goed!"

Stagiair Mechatronica vertelt…

"Hoi, ik ben Bart Breukelman en volg de opleiding Mechatronica (BOL-4) op het ROC van Twente in Hengelo. Ik zit in het 4e leerjaar. Na een meeloopstage van een half jaar bij Hollander Techniek ben ik inmiddels bezig met afstuderen.

Via school werd ik ingedeeld bij een ander stagebedrijf. Uiteindelijk bleek dat ik hier toch niet terecht kon. Ik heb toen een klasgenoot, die al bij Hollander Techniek stage liep, gevraagd of ik ook bij Hollander terecht kon en dit was geen probleem.

Tijdens mijn meeloopstage in de buitendienst werd ik ingezet op verschillende projecten bij verschillende bedrijven. Op dit moment ben ik bezig met een afstudeeropdracht voor een bedrijf in Deventer, een geautomatiseerde inpaklijn voor hun product.

Ik voel me erg op mijn plek bij Hollander Techniek. Ik krijg goede begeleiding van mijn stagebegeleider en collega’s. Ook is er genoeg gelegenheid voor het stellen van vragen en het krijgen van uitleg. Je wordt serieus genomen door anderen en als je met ideeën komt, wordt hier ook naar geluisterd."

Stagiair Technicus Engineering vertelt...

"Hoi, mijn naam is Niek Voortman, 22 jaar. Ik volg op dit moment de opleiding Technicus Engineering Mechtronica op het ROC van Twente, locatie Gieterij Hengelo en zit in het 4e jaar (BOL niv. 4). Mijn eerste stage bij Hollander techniek was voor de duur van een half jaar, 1200 uur. Hierbij liep ik drie dagen in de week stage en ging ik twee dagen in de week naar school. Nu ben ik aan het afstuderen voor een half jaar op de afdeling industriële automatisering als monteur buitendienst waarbij ik vijf dagen in de week stage loop.

In het derde jaar ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat meer gericht is op elektronica en besturingstechniek nadat ik bij een productiebedrijf had stagegelopen waar ik vooral mechanisch werk deed. Op de website van Hollander Techniek zag ik dingen die mij aanspraken en toen heb ik een mailtje gestuurd waarna ik op gesprek mocht komen. Na een kort en informeel gesprek werd ik rondgeleid en nadat ze me zeiden dat ik stage mocht lopen was ik erg enthousiast.

Mijn afstudeer opdracht doe ik voor Byk Deventer. Zij willen graag een Palletiseerlijn: nu leggen medewerkers van Byk zakken met poeder zelf op een pallet, straks worden de zakken verzameld met een transportbaan en gepelletiseerd met een robot.

Mijn opdracht houdt in: een calculatie maken, CAD tekeningen van de lay-out maken, uitzoeken van sensoren en motorstarters en een EPLAN tekeningen maken.

Ik ervaar mijn stage als heel positief, er is veel mogelijk, mensen willen je graag helpen en je hebt heel veel vrijheid. Het project is voor mij ook echt een uitdaging en de samenwerking met de software en hardware engineers vind ik erg leuk. Ik heb al veel nieuwe dingen geleerd zoals EPLAN i.c.m. Idea, dit is een nieuwe manier van tekenen."

Stagiair Technische Bedrijfskunde vertelt...

"Mijn naam is Jaap van Woudenberg, ik studeer Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Ik zit in het tweede jaar. De stageduur is een half jaar.

Ik zag online een vacature staan bij Hollander Techniek voor een afstudeerder in Apeldoorn. Echter woon ik in Amersfoort en dacht ik: Laat ik maar gewoon een brief sturen, er zit namelijk ook een vestiging in Amersfoort. Dit is iets anders gelopen, want uiteindelijk werd het toch een leuke afstudeerplek in Apeldoorn.

Mijn afstudeeropdracht is het herinrichten van de storing meld-processen op de afdeling service utiliteit om de klanttevredenheid te verhogen. Dit om de missie, visie en klantbeloften te kunnen waarborgen.

Hollander Techniek is een leuk bedrijf, er heerst een leuke sfeer en er is goede begeleiding. Er zijn ook aardige medewerkers die je echt willen helpen in het onderzoek."

Deel deze pagina: