onderWERKwijs

onderWERKwijs, zo heet het nieuwe opleidingscentrum binnen Hollander Techniek, gericht op enerzijds jonge collega’s. Inderdaad collega’s, want ook de techneuten in opleiding komen gelijk in dienst. En anderzijds op al onze medewerkers, want we willen ons graag blijvend ontwikkelen “De markt verlangt veel techniek. Willen we ons onderscheiden, dan moeten we onze mensen zelf opleiden volgens onze eigen filosofie”, verklaart ontwikkelingsadviseur Theo Burghout. “Het heeft ook te maken met boeien en binden van onze medewerkers, als zij zich ontwikkelen dan liften wij als bedrijf mee.”

Werkplekbegeleiders

Aandacht voor opleiding is overigens niet nieuw bij Hollander Techniek. Het bedrijf is al jaren een erkend leerbedrijf en werd ook al eens uitgeroepen tot beste leerbedrijf.  “Onze Leidinggevende monteurs, chefmonteurs, eerste monteurs en de planner”, zijn als werkplekbegeleider gecertificeerd en zeer betrokken bij de ontwikkeling van onze monteurs in opleiding, geeft praktijkopleider Wijnand Pul aan. "We stomen toekomstige specialisten klaar! Mijn doel is een niveau 2 leerling naar niveau 4 te brengen en daarna nog te prikkelen voor niveau 5 of andere gerichte opleiding voor specifieke specialisme"

Opleidingspad

Het eerste jaar is de opleiding zo breed mogelijk, daarna kiezen de monteurs in opleiding een richting. Hiertoe rouleren ze steeds drie maanden over de afdelingen bij Hollander Techniek. “De keuzes tekenen zich dat jaar al af. Liever dunne kabels of juist dikke pitten in de industrie”, lacht Wijnand. “Én als mensen met plezier werken, heb je ook een tevreden klant.” Dat de aanpak aanslaat, mag blijken uit het feit dat er elk jaar weer een mooie groep nieuwe aanmeldingen binnenstroomt. Burghout benadrukt dat een opleidingscentrum niet vanzelf draait: “Iedereen, van directie tot de werkvloer moet overtuigd zijn van de filosofie.” Een recent aangestelde opleidingscoördinator zorgt er voor dat de kennisbehoefte en de opleidingsbehoefte nog beter aansluiten.

Ook voor nieuwe medewerkers of voor interne trainingen is het opleidingscentrum geschikt. Binnen de techniek is de kreet ‘een leven lang leren’ regelmatig te horen. Nieu­we technieken en innovaties verlangen immers steeds weer andere “skills” van de medewerkers. Door middel van een persoonlijk ontwikkelingsplan geeft Hollander Techniek alle medewerkers de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen.

Erkend leerbedrijf bij SBB (vroeger Kenteq)

Hollander techniek staat bij Stichting samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geregistreerd als erkend leerbedrijf. Een opleiding in zowel de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) als de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) is hierdoor mogelijk. Dat betekent dat leerlingen naast één of meer dagen school, bij Hollander Techniek  terecht kunnen voor brede praktijkervaring. Na het behalen van het diploma is er de mogelijkheid om bij Hollander Techniek in vaste dienst te komen.

 Vragen?

Deel deze pagina: