Werken & leren

Heb jij minimaal een vmbo-opleiding afgerond en ben je klaar voor een volgende stap in je carrière in de techniek? Bij ons eigen opleidingscentrum, onderWERKwijs, kun je werken en leren tegelijk. We bieden op maat gemaakte opleidingen aan voor iedereen die zich wil ontwikkelen binnen de techniek. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je nooit meer echt naar school, kom je gelijk in dienst, ontvang je vijf dagen salaris en profiteer je direct van onze goede arbeidsvoorwaarden zoals een telefoon en laptop van de zaak en goed vakgereedschap. Bekijk hieronder de drie richtingen.

Aan de slag in de elektrotechniek

Elektrotechniek is de basis van iedere installatie. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk monteurs elektrotechniek zijn in de technische wereld. Tijdens deze opleiding leer je hoe je elektrotechnische installaties aansluit en onderhoudt door vooral te doen. Jouw persoonlijke werkplekbegeleider neemt je mee op klus en zal je de kneepjes van het vak bijbrengen. Je bent dus vooral met je handen bezig. Zodra je jouw diploma hebt gehaald kun je aan de slag als zelfstandig monteur elektrotechniek in bijvoorbeeld schoolgebouwen, winkels of fabrieken. En wil je doorgroeien? Dan bieden we je daar alle mogelijkheden voor.

Aan de slag in de werktuigbouwkunde

Als monteur WTB sluit je bijvoorbeeld klimaatinstallaties aan of zorg je ervoor dat onze klanten zijn aangesloten op het waternet. Tijdens je opleiding leer je hoe je werktuigbouwkundige installaties maakt, aansluit en onderhoudt. Denk bijvoorbeeld aan het lassen en buigen van buizen en het aansluiten van ketels. Jouw persoonlijke werkplekbegeleider neemt je vier dagen in de week mee naar de opdrachtgever. Hierdoor leer je vooral in de praktijk, van zowel je medeleerlingen als je collega’s. Zodra je jouw diploma hebt gehaald kun je aan de slag als zelfstandig monteur WTB. En wil je meer? Dan kun je natuurlijk altijd verder leren.

Aan de slag in de beveiligingstechniek

Heb je al een technische mbo-opleiding afgerond en wil je verder leren? Dan is de vervolgopleiding tot servicetechnicus beveiliging misschien iets voor jou. In deze eenjarige opleiding beveiligingstechniek leer je vooral door te werken. Je start met een introductie van drie weken bij onderWERKwijs. De rest van het jaar werk je mee in verschillende teams. Je wordt gekoppeld aan een ervaren werkplekbegeleider zodat je kan werken en leren tegelijk. Tussendoor heb je terugkomdagen om de modules monteur beveiligingstechniek (MBV) en installatiedeskundige brand (IDB) te halen.

Ultiem voorbeeld van onze doorgroeimogelijkheden

Mathew Pelgrim, werkvoorbereider industrie, is het ultieme voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden die Hollander Techniek biedt. Hij ging van stagiair naar werkvoorbereider! Mathew: “Je leert zoveel gaandeweg en bij iedere stap die je zet krijg je meer verantwoordelijkheid. En fouten maken onderweg mag, als je maar laat zien dat je altijd je schouders eronder zet en er samen met je collega’s ervoor wil gaan. Want we doen het met z’n allen of we doen het niet. Ik heb altijd goede begeleiding gehad, welke stap ik ook maakte. Mijn collega’s zijn toegankelijk en er is altijd ruimte om vragen te stellen. Zo’n fijne, open werksfeer is voor mij het allerbelangrijkste.”  Benieuwd naar zijn hele verhaal?

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Verhalen van onze medewerkers

Johan de Wilde | Monteur WTB | Hollander Techniek

Johan de Wilde – Monteur WTB

Maak kennis met Johan de Wilde, leidinggevend monteur WTB. In zijn werk vindt hij vrijheid erg belangrijk. Mede daarom heeft hij ervoor gekozen om als monteur bij Hollander Techniek aan de slag te gaan. Inmiddels voelt hij zich als in een vis het water in zijn leidinggevende rol. Benieuwd naar zijn verhaal?

Sandra Ketting - Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Sandra Ketting – Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Maak kennis met Sandra, leidinggevend monteur paneelbouw. Sandra werkt al meer dan 30 jaar bij Hollander Techniek. Begonnen als BBL'er en doorgegroeid naar leidinggevend monteur. Na al die jaren gaat ze nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. Benieuwd naar haar verhaal?

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Daarnaast houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?