Werken & leren

Heb jij minimaal een vmbo-opleiding afgerond en ben je klaar voor een volgende stap in je carrière in de techniek? Bij ons eigen opleidingscentrum, onderWERKwijs, kun je werken en leren tegelijk. We bieden op maat gemaakte opleidingen aan voor iedereen die zich wil ontwikkelen binnen de techniek. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je nooit meer echt naar school, kom je gelijk in dienst, ontvang je vijf dagen salaris en profiteer je direct van onze goede arbeidsvoorwaarden zoals een telefoon en laptop van de zaak en goed vakgereedschap. Bekijk hieronder de drie richtingen.

Aan de slag in de elektrotechniek

Elektrotechniek is de basis van iedere installatie. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk monteurs elektrotechniek zijn in de technische wereld. Tijdens deze opleiding leer je hoe je elektrotechnische installaties aansluit en onderhoudt door vooral te doen. Jouw persoonlijke werkplekbegeleider neemt je mee op klus en zal je de kneepjes van het vak bijbrengen. Je bent dus vooral met je handen bezig. Zodra je jouw diploma hebt gehaald kun je aan de slag als zelfstandig monteur elektrotechniek in bijvoorbeeld schoolgebouwen, winkels of fabrieken. En wil je doorgroeien? Dan bieden we je daar alle mogelijkheden voor.

Aan de slag in de werktuigbouwkunde

Als monteur WTB sluit je bijvoorbeeld klimaatinstallaties aan of zorg je ervoor dat onze klanten zijn aangesloten op het waternet. Tijdens je opleiding leer je hoe je werktuigbouwkundige installaties maakt, aansluit en onderhoudt. Denk bijvoorbeeld aan het lassen en buigen van buizen en het aansluiten van ketels. Jouw persoonlijke werkplekbegeleider neemt je vier dagen in de week mee naar de opdrachtgever. Hierdoor leer je vooral in de praktijk, van zowel je medeleerlingen als je collega’s. Zodra je jouw diploma hebt gehaald kun je aan de slag als zelfstandig monteur WTB. En wil je meer? Dan kun je natuurlijk altijd verder leren.

Aan de slag in de beveiligingstechniek

Heb je al een technische mbo-opleiding afgerond en wil je verder leren? Dan is de vervolgopleiding tot servicetechnicus beveiliging misschien iets voor jou. In deze eenjarige opleiding beveiligingstechniek leer je vooral door te werken. Je start met een introductie van drie weken bij onderWERKwijs. De rest van het jaar werk je mee in verschillende teams. Je wordt gekoppeld aan een ervaren werkplekbegeleider zodat je kan werken en leren tegelijk. Tussendoor heb je terugkomdagen om de modules monteur beveiligingstechniek (MBV) en installatiedeskundige brand (IDB) te halen.

Ultiem voorbeeld van onze doorgroeimogelijkheden

Mathew Pelgrim, werkvoorbereider industrie, is het ultieme voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden die Hollander Techniek biedt. Hij ging van stagiair naar werkvoorbereider! Mathew: “Je leert zoveel gaandeweg en bij iedere stap die je zet krijg je meer verantwoordelijkheid. En fouten maken onderweg mag, als je maar laat zien dat je altijd je schouders eronder zet en er samen met je collega’s ervoor wil gaan. Want we doen het met z’n allen of we doen het niet. Ik heb altijd goede begeleiding gehad, welke stap ik ook maakte. Mijn collega’s zijn toegankelijk en er is altijd ruimte om vragen te stellen. Zo’n fijne, open werksfeer is voor mij het allerbelangrijkste.”  Benieuwd naar zijn hele verhaal?

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Verhalen van onze medewerkers

Sjoerd Bozon - MES-engineer

Sjoerd Bozon – MES-engineer

Maak kennis met Sjoerd Bozon, MES-engineer. Samen met zijn team werkt hij aan slimme systemen om productieprocessen te optimaliseren. Hij leert elke dag iets bij over de nieuwste technieken en past ze gelijk toe in de praktijk. Benieuwd naar zijn verhaal?

Rene-Vos--Software Engineer bij Hollander Techniek

Rene Vos – Software Engineer

Maak kennis met René Vos. Hij is sinds twee jaar software engineer bij Hollander Techniek. René begon al jong met programmeren, maar vond zijn weg naar de industriële automatisering niet meteen. Hollander Techniek bood hem de kans om al lerend aan het werk te gaan, zelfs zonder ervaring of hbo-diploma. Benieuwd naar zijn verhaal?

Michel Herms | Projectleider Elektrotechniek | Werken bij Hollander Techniek

Michel Herms – Projectleider Elektrotechniek

Maak kennis met Michel Herms, projectleider elektrotechniek bij Hollander Techniek. Michel draait samen met zijn team Smart Factory utiliteitsprojecten voor industriële klanten. Als projectleider vindt hij het vooral belangrijk dat er ruimte is voor eigen ideeën. Weten hoe hij met alle monteurs en de klant streeft naar het beste resultaat?