Mijn werk is heel gevarieerd, niet alleen omdat ik een combinatiefunctie heb van calculeren en werkvoorbereiding, maar ook omdat iedere winkel, klantwens, techniek en discipline weer anders is.

Arjen van den Doren - Werkvoorbereider/Calculator Retail

Arjen is al sinds 2004 werkzaam bij Hollander Techniek. Hij begon als buitendienst monteur tot hij in 2014 een ongeluk kreeg en zijn knie brak. Arjen: “Het werk als monteur kon ik niet meer uitvoeren, maar samen met Hollander Techniek hebben we direct gekeken naar wat ik wél kan. Zo ben ik via verschillende functies op de afdeling service terecht gekomen als calculator/werkvoorbereider. Een mooie functie waarin ik nog steeds dichtbij de klant en de techniek sta.”

Denken in mogelijkheden

“Na het ongeluk moest ik revalideren, maar ik wilde wel graag aan de slag. Iets doen. Wat mij in die tijd verder heeft geholpen is dat er gekeken werd naar de mogelijkheden, in plaats van wat ik niet meer kon. Je krijgt bij Hollander Techniek echt de kans om door te groeien. Of zoals in mijn geval: we keken naar welke functie ik kon uitvoeren en wat ik daarvoor moest leren. Daarin word je gesteund en krijg je de middelen aangeboden om die groei te realiseren. Ondanks de grootte van het bedrijf, voel je in alle lagen de familiesfeer terug. Iedereen is makkelijk aanspreekbaar.”

Het mooiste compliment

“Bij een calculatie start je met goed luisteren naar de wens van een klant. Dan ga je aan de slag om deze te vertalen in een offerte. Je denkt eigenlijk de installatie al helemaal uit, de engineering. Hoe ik dat doe verschilt per project. Bij bijvoorbeeld een camera installatie bepaal ik in een projecteringsschets waar elke camera moet komen te hangen. Het doel van een calculatie is natuurlijk een akkoord van de klant. Dat geeft hij alleen als de prijs in combinatie met de verkoopvoorwaarden goed zijn. En daar speelt mijn perfectionisme op. Ik stuur de calculatie pas weg als ik er 100% tevreden over ben. Het mooiste compliment wat ik op mijn werk kan krijgen is dat de klant akkoord zegt zonder aanvullende vragen te stellen. Dan is alles duidelijk en kunnen we aan de slag met de werkvoorbereiding: de vertaalslag naar de monteur.”

Gevarieerde combinatiefunctie van calculeren en werkvoorbereiding

“Mijn werk is heel gevarieerd, niet alleen omdat ik een combinatiefunctie heb van calculeren en werkvoorbereiding, maar ook omdat iedere winkel, klantwens en situatie weer anders is. Daarnaast werken we met verschillende technieken en systemen. En variëren de disciplines. Van winkelsystemen, inbraakinstallaties tot telefonie. Bij ieder project is een goede voorbereiding de key. Hiervoor doe ik altijd grondig onderzoek, woon ik bouwverslagen bij en bezoek ik locaties om een project op te nemen. Voor mij zit de grootste uitdaging in een project van één winkelketen die op verschillende locaties hetzelfde project uitgevoerd wil hebben. Alles moet dan tot in de puntjes geregeld en voorbereid zijn, zodat op iedere locatie het project succesvol wordt uitgevoerd.”

Mijn werkdag in beeld

Calculatie maken | Werken bij Hollander Techniek

Werken aan een calculatie

Het grootste gedeelte van de dag zit ik achter mijn computer, de calculatie maken. Ik zoek de juiste prijzen, materialen en verkoopvoorwaarden op. En maak daar een mooie offerte van.

Overleg | Werken bij Hollander Techniek

Overleg met een monteur

Nadat we akkoord hebben ontvangen van de klant pak ik samen met de monteur de werkvoorbereiding op.

Bijpraten en koffie | Werken bij Hollander Techniek

Even bijpraten met collega's

Niet alleen een perfect moment om even bij te praten met collega’s uit andere teams, maar ook om te vragen hoe het bij andere projecten gaat.

Op de fiets naar kantoor

Gelukkig woon ik lekker dichtbij kantoor en fiets ik (als het droog is) elke dag naar kantoor!

Werken in een soort gelijke functie als Arjen?

Calculator Werkvoorbereider Elektrotechniek (Jr.)

Sta jij aan het begin van je carrière en heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen? Geef jouw loopbaan dan een kickstart! Als junior calculator/werkvoorbereider elektrotechniek houd jij je o.a. bezig met het opstellen van calculaties, het bestellen van materialen en diensten en de afstemming met je collega’s; kortom jij zorgt ervoor dat alles geregeld wordt.

Lees verder

Werkvoorbereider Calculator Elektrotechniek

Als werkvoorbereider/calculator zorg je ervoor dat alles geregeld wordt. Of het nu gaat om het opstellen van calculaties, het bestellen van materialen en diensten, of de afstemming met je collega’s. Jij bent helemaal in je element als geen dag hetzelfde verloopt en er lekker veel op je af komt.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Addy Hennink - Werktuigbouwkundig Adviseur

Addy Hennink – Werktuigbouwkundig Adviseur

Maak kennis met Addy, werktuigbouwkundig adviseur. Een goede oplossing voldoet volgens Addy niet alleen aan de vraag en het budget van de klant, maar is ook toekomstbestendig. Een duurzame oplossing dus. De zoektocht is soms enorm uitdagend maar juist dat vind Addy zo leuk aan zijn werk. Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ‘t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Rick Sleurink - Werkvoorbereider Elektrotechniek

Rick Sleurink – Werkvoorbereider Elektrotechniek

Maak kennis met Rick Sleurink, werkvoorbereider elektrotechniek. Rick is de verbindende factor tussen projectleiders, tekenaars en monteurs. Hij maakte de overstap van de buitendienst naar werkvoorbereider bij Hollander Techniek. Benieuwd hoe hij zijn projecten op rolletjes laat lopen?