Mijn werk is heel gevarieerd, niet alleen omdat ik een combinatiefunctie heb van calculeren en werkvoorbereiding, maar ook omdat iedere winkel, klantwens, techniek en discipline weer anders is.

Arjen van den Doren - Werkvoorbereider/Calculator Retail

Arjen is al sinds 2004 werkzaam bij Hollander Techniek. Hij begon als buitendienst monteur tot hij in 2014 een ongeluk kreeg en zijn knie brak. Arjen: “Het werk als monteur kon ik niet meer uitvoeren, maar samen met Hollander Techniek hebben we direct gekeken naar wat ik wél kan. Zo ben ik via verschillende functies op de afdeling service terecht gekomen als calculator/werkvoorbereider. Een mooie functie waarin ik nog steeds dichtbij de klant en de techniek sta.”

Denken in mogelijkheden

“Na het ongeluk moest ik revalideren, maar ik wilde wel graag aan de slag. Iets doen. Wat mij in die tijd verder heeft geholpen is dat er gekeken werd naar de mogelijkheden, in plaats van wat ik niet meer kon. Je krijgt bij Hollander Techniek echt de kans om door te groeien. Of zoals in mijn geval: we keken naar welke functie ik kon uitvoeren en wat ik daarvoor moest leren. Daarin word je gesteund en krijg je de middelen aangeboden om die groei te realiseren. Ondanks de grootte van het bedrijf, voel je in alle lagen de familiesfeer terug. Iedereen is makkelijk aanspreekbaar.”

Het mooiste compliment

“Bij een calculatie start je met goed luisteren naar de wens van een klant. Dan ga je aan de slag om deze te vertalen in een offerte. Je denkt eigenlijk de installatie al helemaal uit, de engineering. Hoe ik dat doe verschilt per project. Bij bijvoorbeeld een camera installatie bepaal ik in een projecteringsschets waar elke camera moet komen te hangen. Het doel van een calculatie is natuurlijk een akkoord van de klant. Dat geeft hij alleen als de prijs in combinatie met de verkoopvoorwaarden goed zijn. En daar speelt mijn perfectionisme op. Ik stuur de calculatie pas weg als ik er 100% tevreden over ben. Het mooiste compliment wat ik op mijn werk kan krijgen is dat de klant akkoord zegt zonder aanvullende vragen te stellen. Dan is alles duidelijk en kunnen we aan de slag met de werkvoorbereiding: de vertaalslag naar de monteur.”

Gevarieerde combinatiefunctie van calculeren en werkvoorbereiding

“Mijn werk is heel gevarieerd, niet alleen omdat ik een combinatiefunctie heb van calculeren en werkvoorbereiding, maar ook omdat iedere winkel, klantwens en situatie weer anders is. Daarnaast werken we met verschillende technieken en systemen. En variëren de disciplines. Van winkelsystemen, inbraakinstallaties tot telefonie. Bij ieder project is een goede voorbereiding de key. Hiervoor doe ik altijd grondig onderzoek, woon ik bouwverslagen bij en bezoek ik locaties om een project op te nemen. Voor mij zit de grootste uitdaging in een project van één winkelketen die op verschillende locaties hetzelfde project uitgevoerd wil hebben. Alles moet dan tot in de puntjes geregeld en voorbereid zijn, zodat op iedere locatie het project succesvol wordt uitgevoerd.”

Mijn werkdag in beeld

Calculatie maken | Werken bij Hollander Techniek

Werken aan een calculatie

Het grootste gedeelte van de dag zit ik achter mijn computer, de calculatie maken. Ik zoek de juiste prijzen, materialen en verkoopvoorwaarden op. En maak daar een mooie offerte van.

Overleg | Werken bij Hollander Techniek

Overleg met een monteur

Nadat we akkoord hebben ontvangen van de klant pak ik samen met de monteur de werkvoorbereiding op.

Bijpraten en koffie | Werken bij Hollander Techniek

Even bijpraten met collega's

Niet alleen een perfect moment om even bij te praten met collega’s uit andere teams, maar ook om te vragen hoe het bij andere projecten gaat.

Op de fiets naar kantoor

Gelukkig woon ik lekker dichtbij kantoor en fiets ik (als het droog is) elke dag naar kantoor!

Werken in een soort gelijke functie als Arjen?

Meer medewerkersverhalen

Sjoerd Bozon - MES-engineer

Sjoerd Bozon – MES-engineer

Maak kennis met Sjoerd Bozon, MES-engineer. Samen met zijn team werkt hij aan slimme systemen om productieprocessen te optimaliseren. Hij leert elke dag iets bij over de nieuwste technieken en past ze gelijk toe in de praktijk. "Bij Hollander kijken ze naar wat je wil en kan, maar ook naar wat je graag zou willen leren." Benieuwd naar zijn verhaal?

Stage | Hollander Techniek

Sandra Ketting – Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Maak kennis met Sandra, leidinggevend monteur paneelbouw. Sandra werkt al meer dan 30 jaar bij Hollander Techniek. Begonnen als BBL'er en doorgegroeid naar leidinggevend monteur. Na al die jaren gaat ze nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. "We zijn nog steeds een hechte ploeg, iedereen telt mee. Hollander Techniek staat voor mij voor openheid en collegialiteit. Je kunt hier echt jezelf zijn." Benieuwd naar haar verhaal?

Jarno van Petersen - Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Jarno van Petersen – Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Maak kennis met Jarno van Petersen, servicetechnicus beveiligingstechniek. In zijn functie is hij constant bezig met het helpen van onze klanten. Door zijn technische kennis in de beveiligingstechniek te delen, kan hij onze klant echt van dienst zijn. Jarno koos voor Hollander Techniek omdat hij hier kan bouwen aan zijn loopbaan. "Ik ben er trots op dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen door middel van studie en cursussen." Benieuwd naar zijn verhaal?