“Er is geen dag hetzelfde als leidinggevend monteur IA. Juist de afwisseling tussen anderen aansturen en zelf met je handen werken, maakt het zo leuk.”

Dirk Bleijenberg - Leidinggevend monteur industriële automatisering

Dirk Bleijenberg begon 7 jaar geleden als stagiair bij Hollander Techniek. Hij volgde de mbo-opleiding 4 Besturingstechniek terwijl hij mee sleutelde in de praktijk. Inmiddels is hij doorgegroeid tot leidinggevend monteur industriële automatisering en leert hij het vak aan nieuwe monteurs in opleiding. De afwisseling tussen leiding geven en zelf sleutelen, maakt dat geen dag hetzelfde is voor Dirk.

Mijn dagen zijn altijd anders

“In de ochtend stel ik vast wat er gedaan moet worden die dag. We drinken een kop koffie, pakken het materiaal en gaan aan de slag. Ik geef leiding aan grote en kleine groepen monteurs, waardoor mijn dagen altijd anders zijn. Een grote groep bestaat uit vijf of meer monteurs. Als ik daarmee samenwerk, dan stuur ik hen aan en spring ik eventueel bij als er uitdagingen zijn. Als ik met een kleinere groep werk, ben ik ook meewerkend monteur en trek ik gewoon kabels mee. Juist die afwisseling tussen anderen aansturen en zelf met je handen werken maakt het zo leuk.”

Blijven doorleren

“Bij Hollander Techniek heb je veel doorgroeimogelijkheden. Alles waar een draadje of een kabeltje aanzit, sluiten wij wel ergens aan. Ik ben na mijn stage, begonnen als monteur. Ik ben zelf technisch ingesteld en heb moeten leren hoe ik anderen kan aansturen en opleiden. Daarvoor heeft Hollander Techniek mij een cursus leidinggeven aangeboden. En ik leer elke dag nog veel bij in mijn werk. Nu ben ik aan de bbl-opleiding Middenspanning begonnen. Ik werk al zeven jaar in de besturingstechniek en ik wil graag blijven doorgroeien. Stilstaan is niks voor mij. Middenspanning is ook elektrotechniek, maar het werkt weer heel anders. Dat is heel interessant! Het is fijn dat ik kan blijven doorleren.”

Een mooi project

“Onlangs heb ik een mooi project afgerond waar we acht maanden aan hebben gewerkt. De klant wilde graag de uitval in de productie verminderen, daarvoor zijn wij het productieproces gaan automatiseren. We zijn maanden bezig geweest met de voorbereiding, waarbij er constant zes of zeven monteurs aan het werk waren. In het ombouwweekend hebben we met vijftien monteurs van Hollander Techniek alles in één weekend omgebouwd. Dat project heb ik van begin tot eind helemaal begeleid. Het gaf me veel voldoening dat alles gelukt was en naar behoren werkte. Toen ik na het ombouwweekend naar huis reed, dacht ik: dat hebben we mooi gedaan.”

Mijn werkdag in beeld

Monteur Industriële Automatisering | Werken bij Hollander Techniek

Een plan maken voor de dag

Ik begin met een kop koffie en stel vast wat er deze dag gedaan moet worden. Vervolgens pakken we het materiaal en gaan aan de slag.

Monteur Industriële Automatisering | Werken bij Hollander Techniek

Aansturen en opleiden

Ik werk samen met grote en kleine groepen monteurs, die ik aanstuur en opleid. Ik begeleid zelfstandig een project van a tot z.

Monteur Industriële Automatisering | Werken bij Hollander Techniek

Zelf de handen uit de mouwen steken

Als ik met een kleine groep monteurs werk, dan help ik mee als meewerkend monteur. Bij een grote groep spring ik bij als dat nodig is.

Monteur Industriële Automatisering | Werken bij Hollander Techniek

Intern blijven doorgroeien

Bij Hollander Techniek krijg ik de mogelijkheid om door te blijven leren. Ik heb een cursus leidinggeven gevolgd en leer nu door over middenspanning.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Chef Monteur Industriële Automatisering

Industrie
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
2.893 - 4.167

Ben jij onze nieuwe chef monteur industriële automatisering die ervoor zorgt dat elk intern project voor onze vaste klant in Apeldoorn op rolletjes loopt? In deze functie zorg jij voor de dagelijkse coördinatie, stuur je collega monteurs en/of onderaannemers aan maar steek je ook zelf de handen uit de mouwen.

Lees verder

Leidinggevend Monteur Industriële Automatisering

Industrie
Almelo
32-40 uur
0-5 jaar
Overijssel
2.678 - 3.886

Als leidinggevend monteur voel jij je als een vis in het water wanneer je de spil kan zijn tussen klant en collega’s. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid in je werk en je steekt ook zelf graag de handen uit de mouwen. Jij bent op zoek naar een baan met vrijheid, afwisseling én voldoende uitdaging binnen de industriële automatisering.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Kevin de Graaf – Leidinggevend Monteur

Maak kennis met Kevin, leidinggevend monteur. Het begeleiden van leerlingen en stagiaires is hem op het lijf geschreven. "Het is daarnaast fijn om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Dat is iets wat ik zelf miste aan het begin van mijn loopbaan." Gedurende de dag wisselt Kevin af tussen zijn eigen werkzaamheden en het begeleiden van collega’s. Hij is blij met die afwisseling en uitdaging in zijn werk. Benieuwd naar zijn verhaal?

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. "Werken bij Hollander Techniek betekent voor mij vooral ruimte voor eigen inbreng bij installatieontwerpen. Als ik een nieuw installatieconcept wil toepassen, dan kan dat." Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw en houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?

Eric van de Glind | Projectleider Industrie | Hollander Techniek

Eric van de Glind – Projectleider Industrie

Maak kennis met Eric van de Glind, projectleider industrie. Eric zorgt ervoor dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat in verschillende projecten. Het ene moment loopt hij met de klant door de fabriek en het volgende moment zit hij in overleg met collega's. "Voor mij zit de uitdaging in de bijzondere, vooruitstrevende projecten, waarin de nieuwste technieken gebruikt mogen worden en waar echt alles van A tot Z uitgedacht moet worden." Benieuwd naar zijn verhaal?