“Als werkvoorbereider elektrotechniek zorg ik dat de projecten volgens plan verlopen. Ik zoek specifieke materialen en bewaak de financiën. Dat is soms een hele uitdaging!”

Rick Sleurink - Werkvoorbereider Elektrotechniek

Als werkvoorbereider elektrotechniek is Rick Sleurink de verbindende factor tussen projectleiders, tekenaars en monteurs. Hij maakte de overstap van de buitendienst naar werkvoorbereider bij Hollander Techniek. De naam zegt het al: hij bereidt het werk voor. Hij bestelt materialen, bewaakt de planning en houdt de financiën onder controle. Hij staat met iedereen in contact en zorgt ervoor dat de projecten op rolletjes blijven lopen.

Grote projecten aansturen en regelen

“Ik stuur als werkvoorbereider elektrotechniek de monteurs aan en ondersteun hen vanuit kantoor. Wij installeren alles waar een kabel aanzit. Over het algemeen zit ik op de grotere projecten, die een halfjaar tot een jaar duren. Ik zorg ervoor dat monteurs weten wat de werkzaamheden zijn en dat ze aan het werk kunnen. Hebben ze bepaalde materialen nodig? Dan zoek ik uit welke materialen dat zijn en regel het voor ze. Ook bewaak ik de planning en de financiën. Lopen de werkzaamheden niet uit? Kloppen de uitgaven met de begroting? Ik pluis zulke dingen graag uit. Ik werk veel samen met projectleiders, tekenaars en andere werkvoorbereiders. We bespreken wat ervoor nodig is om een project volgens plan te laten verlopen. Vervolgens regel ik het.”

Van buitendienst naar werkvoorbereider

“Ik werk nu 2,5 jaar bij Hollander Techniek. Daarvoor heb ik in de buitendienst gewerkt voor een klein bedrijf. Ik wilde graag de overstap maken naar een groter bedrijf. Ik had (en heb nog steeds) de ambitie om door te groeien en merkte dat dat in een klein bedrijf lastiger is. Bij Hollander Techniek heb je daar volop de mogelijkheden voor. Ik zag dat er een vacature was voor een werkvoorbereider elektrotechniek en besloot het te proberen. De vacature was heel wat anders dan wat ik daarvoor deed, want ik had helemaal geen kantoorervaring. Ik mocht op gesprek komen en voelde me meteen goed bij Hollander Techniek. In het begin keek ik mee met de projectleider en gaandeweg kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Het is echt fijn dat je hier de mogelijkheid krijgt om te leren en te groeien.”

Je kunt jezelf zijn bij Hollander Techniek

“Er hangt een goede sfeer bij Hollander Techniek. Mensen laten elkaar in hun waarde, waardoor je jezelf kunt zijn. Eigen initiatief tonen wordt gewaardeerd en je kunt het ook zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Daarnaast is er ruimte voor een lolletje. Dat het een groot bedrijf is, brengt veel voordelen met zich mee. Alles is goed geregeld en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Ik zit nu goed op mijn plek en kan nog veel leren in mijn huidige functie. Maar als ik in de toekomst projectleider wil worden, dan kan dat.”

Werkdag in beeld

Ondersteunen van monteurs

Ik ondersteun de monteurs door hen op de hoogte te brengen van de werkzaamheden en te zorgen dat zij (op tijd) alle materialen krijgen.

Bewaken van de planning en financiën

Ik houd de financiën en planning scherp in de gaten. Klopt dit met wat er is begroot? Krijgen we de werkzaamheden op tijd af?

In gesprek met collega’s

Ik ga met projectleiders, tekenaars en soms met andere werkvoorbereiders in gesprek op kantoor. Wat hebben zij nodig en wat kan ik doen om het project goed te laten verlopen?

Contact met de klant

Ik heb contact met de klant om te overleggen wat we gaan doen, vragen te beantwoorden en de kosten te bespreken.

 

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Werkvoorbereider Industriële Automatisering

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar
Apeldoorn
2.662 - 4.142

Als werkvoorbereider ligt jouw uitdaging in het optimaal voorbereiden van de werkzaamheden voor het team water binnen ons cluster industrie. Jij zorgt ervoor dat de monteurs op locatie zonder problemen aan de slag kunnen.

Lees verder

Werkvoorbereider Services – Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Midden-Nederland
32-40 uur
0-5 jaar
Apeldoorn
2.678 - 4.167

Als Werkvoorbereider Services – Werktuigbouwkunde ligt jouw uitdaging in het optimaal voorbereiden en organiseren van diverse werktuigkundige werkzaamheden, afkomstig van je collega's van het team Services/Utiliteit. De werkzaamheden zullen voornamelijk vanuit onze (hoofd)vestiging in Apeldoorn plaatsvinden.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Maarten-Jan Knoester - Engineer ICT

Maarten-Jan Knoester – Engineer ICT

Maak kennis met Maarten-Jan, engineer ICT. Dagelijks ontwerpt, ontwikkelt en beheert hij voor verschillende klanten betrouwbare en veilige communicatienetwerken. Hij begon in 2001 als commerçant maar door het volgen van opleidingen en trainingen is hij van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie in de ICT. Benieuwd naar zijn verhaal?

Erik Mulder - Engineer brandmeldinstallaties

Erik Mulder – Engineer brandmeldinstallaties

Maak kennis met Erik Mulder. Erik is al 25 jaar werkzaam bij Hollander Techniek. In zijn rol als engineer brandmeldinstallaties draagt hij zorg voor een volledig en doordacht engineeringpakket. Van het verzamelen van alle benodigde documenten tot het programmeren van het scherm waarop alle brandmeldingen worden weergegeven. Voor deze ervaren engineer brandmeldinstallaties is geen dag hetzelfde. Benieuwd naar zijn verhaal?

Nadja Kerssen - Service coördinator Onderhoud

Nadja Kerssen – Service coördinator Onderhoud

Maak kennis met Nadja Kerssen, service coördinator onderhoud en zo’n beetje opgegroeid bij Hollander Techniek. Als service coördinator focust zij zich op de onderhoudscontracten van diverse installaties bij verschillende klanten en de financiële calculatie daarvan. Benieuwd naar haar verhaal?