“Projecten lijken misschien wel op elkaar, maar ieder project is anders. Geef mij maar de uitdagende locaties, waarbij echt even gepuzzeld moet worden.”

Hans de Haas - Projectleider Retail

Hans werkt sinds 2020 als Projectleider Retail bij Hollander Techniek. Hij werkte al in de retailsector, waarbij hij zijn huidige collega’s destijds regelmatig tegenkwam. “Met hen klikte het zo goed, dat me gevraagd werd of werken bij Hollander iets voor mij was. En dat is het zeker! Hollander is een fijne werkgever en de sfeer binnen de teams is heel goed”, vertelt Hans. 

Een vast team voor projecten voor Etos en Gall&Gall 

Veel van de Projectleiders Retail werken aan projecten voor Albert Heijn, Hans neemt de projecten voor Etos en Gall&Gall voor zijn rekening. “Ik werk vanuit het kantoor in Amersfoort en werk hier nauw samen met een collega die verantwoordelijk is voor de werkvoorbereiding en calculatie. Ook is er een vaste club monteurs, die zowel op locatie als in onze eigen hal de werkzaamheden uitvoert.” 

Van a t/m z 

“Op het gebied van winkelautomatisering, beveiliging en camera’s regelen we alles van a t/m z. Van opname tot uitvoering”, vertelt Hans. Tijdens de opnamedag komen alle bouwpartners samen en wordt op locatie de status van de winkel en de bestaande apparatuur beoordeeld. “Vanuit een plattegrond nemen we door hoe het gaat worden. We geven advies over oplossingen met betrekking tot automatisering en beveiliging, waarbij we proberen zoveel mogelijk apparatuur te hergebruiken. De opnamedag is een belangrijk onderdeel van het proces. Op die dag krijg je een totaalbeeld van wat er moet gebeuren tijdens de verbouwing en de rol van alle bouwpartners daarin. Voor ons betekent dat onder andere duidelijkheid over de benodigde bekabeling en hoe alles moet lopen.” 

Het totaaloverzicht houden 

Veel van de voorbereidingen vinden in Amersfoort plaats, in de hal bij Hollander Techniek. Vooraf wordt alles zo veel mogelijk voorbereid, zodat alles bij de klant op locatie in een zo kort mogelijk tijdsbestek geïnstalleerd kan worden. Vanuit zijn rol als Projectleider houdt Hans tijdens het gehele proces het totaaloverzicht. Vanuit de punten die besproken zijn tijdens de opnamedag, volgt de calculatie en het offertetraject. Vervolgens is er nog een laatste afstemming met de klant. Zodra er een opdracht is, kunnen de monteurs worden ingepland. Ook worden gelijk de leveranciers – zoals transporteurs en KPN – ingepland en aangestuurd en worden alle materialen ingekocht. Voordat de uitvoering start, worden de monteurs geïnformeerd over de werkzaamheden en de planning. 

Werkzaamheden op locatie 

Hans: “Op locatie wordt de bekabeling aangelegd, alles wordt opgehangen en op de laatste dag wordt alle apparatuur in bedrijf gesteld. De oplevering doen de monteurs meestal zelf. Bij de meeste projecten ben ik wel een keer op locatie, om te kijken hoe alles loopt en of alles duidelijk is. Je komt soms dingen tegen die je vooraf niet had kunnen voorzien, daar vinden we altijd een oplossing voor. Na oplevering plannen we tijd in voor de laatste opleverpunten en de projectevaluatie. Tot slot dragen we de winkel over aan de serviceafdeling binnen Hollander en gaan wij door naar het volgende project.” 

Ieder project is weer anders 

De winkels die Hans met zijn team oplevert kennen dezelfde formule, wat voor herkenbaarheid zorgt zodra je de winkels van Etos en Gall&Gall binnenstapt. Maar dat betekent niet dat het werk iedere dag hetzelfde is: “De projecten die ik draai lijken misschien veel op elkaar, maar ieder project is toch weer anders en heeft nieuwe uitdagingen. De snelheid waarmee je in de retail werkt maakt voor mij het verschil. Geef mij maar de uitdagende projecten, op locaties waar je bijvoorbeeld eens niet recht voor de deur kunt parkeren. Zoals een winkel die gevestigd is op een treinstation. De locaties waar je te maken hebt met flink wat uitzoekwerk en waar je in creatieve oplossingen kunt denken. Daar doe je me echt een plezier mee. Samen met collega’s in de materie duiken en het geregeld krijgen.” 

In voor- en tegenspoed 

Hans zit bij Hollander Techniek helemaal op zijn plek. Van de overstap die hij destijds maakte heeft hij dan ook geen moment spijt gehad, in tegendeel. “Hollander is een organisatie waar veel oog en aandacht is voor medewerkers. Iedereen telt mee en ieders mening telt”, vertelt Hans. “Of het nou gaat om de inhoud van je functie, het type projecten dat je draait of dingen die privé spelen. Ik werd een paar jaar geleden ernstig ziek, waardoor ik een tijd niet kon werken. Ik kreeg vanuit Hollander alle ruimte voor mijn herstel. Het duurde even voordat ik weer de oude was, nog steeds werk ik niet mijn volledige uren. Maar ik ben blij dat ik weer lekker aan de slag ben en ik heb me nooit opgejaagd gevoeld. De betrokkenheid die ik voelde vanuit Hollander, typeert hen als werkgever. Dat geldt ook voor mijn collega’s. De werksfeer is zo ontzettend goed, ik zou niet anders willen.” 

Mijn werkdag in beeld

Samenwerken met een vast team

Ik werk nauw samen met een Werkvoorbereider/Calculator en een vast team aan monteurs. Wel zo prettig, we zijn goed op elkaar ingespeeld

Projecten voor Etos en Gall&Gall

Als Projectleider Retail werk ik aan projecten voor Etos en Gall&Gall, collega projectleiders doen dit veelal voor Albert Heijn.

Voorbereidingen in de hal

Ik loop regelmatig de hal in waar monteurs voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, bijna alles is namelijk plug & play.

Altijd op de hoogte zijn

Vanuit mijn rol wil ik continu op de hoogte zijn van wat er speelt. Ik zoek afstemming met collega’s, de klant en leveranciers.

Werken in een soort gelijke functie als Hans?

Projectleider Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Almere
32-40 uur
5-10 jaar
Flevoland
3.134 - 5.950

Sta je als projectleider voor kwaliteit, ben jij ontwikkelingsgericht én nieuwsgierig? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Lees verder

Projectleider Industrie

Industrie
Almelo
32-40 uur
0-5 jaar
Overijssel
3.423 - 5.307

Ben jij als projectleider Industrie op zoek naar een baan met een multidisciplinair karakter? Dan is deze functie iets voor jou! Samen met je projectteam werk je aan nieuwe oplossingen op maat voor verschillende klanten.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Rene-Vos--Software Engineer bij Hollander Techniek

Rene Vos – Software Engineer

Maak kennis met René Vos. Hij is sinds twee jaar software engineer bij Hollander Techniek. René begon al jong met programmeren, maar vond zijn weg naar de industriële automatisering niet meteen. Hollander Techniek bood hem de kans om al lerend aan het werk te gaan, zelfs zonder ervaring of hbo-diploma. "Ik had nog geen werkervaring of hbo-diploma en kende de codetaal nog niet, maar was bereid er hard voor te werken." Benieuwd naar zijn verhaal?

Rick Sleurink - Werkvoorbereider Elektrotechniek

Rick Sleurink – Werkvoorbereider Elektrotechniek

Maak kennis met Rick Sleurink, werkvoorbereider elektrotechniek. Rick is de verbindende factor tussen projectleiders, tekenaars en monteurs. Hij maakte de overstap van de buitendienst naar werkvoorbereider bij Hollander Techniek. "Ik voelde me meteen goed bij Hollander Techniek. In het begin keek ik mee met de projectleider en gaandeweg kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid." Benieuwd hoe hij zijn projecten op rolletjes laat lopen?

Monteur Industriële Automatisering | Werken bij Hollander Techniek

Dirk Bleijenberg – Monteur Industriële Automatisering

Maak kennis met Dirk, leidinggevend monteur industriële automatisering. “Bij Hollander Techniek heb je veel doorgroeimogelijkheden. Alles waar een draadje of kabeltje aanzit, sluiten wij wel aan. Ik ben zelf technisch ingesteld en heb moeten leren hoe ik kan aansturen en opleiden. Daarvoor heeft Hollander Techniek mij een cursus leidinggeven aangeboden. Ik leer elke dag nog bij in mijn werk.” Benieuwd naar zijn verhaal?