Wat wij maken is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Als monteur heb je de vrijheid om je werkzaamheden binnen de lijnen uit te voeren welke veelal niet onder een strakke werkstandaard vallen.

Johan de Wilde - Leidinggevend Monteur WTB

Aangenaam, ik ben Johan de Wilde, leidinggevend monteur WTB. In mijn familie was/is techniek een begrip. Het was voor mij dan ook een logische keus om ook de stap te maken naar deze uitdagende branche. Ik vind vrijheid in mijn werk erg belangrijk, mede hierom heb ik ervoor gekozen om als monteur bij Hollander Techniek aan de slag te gaan. Binnen Hollander Techniek staat vrijheid centraal en je kunt zelfstandig binnen een team functioneren. Ik ben zo’n drie jaar geleden bij Hollander Techniek als monteur begonnen en inmiddels doorgegroeid naar een leidinggevende rol. Bij Hollander Techniek voel ik mij als een vis in het water!

Doen wat ik beloof

Na een vers gezette bak koffie stap ik in mijn auto rechtstreeks naar de projectlocatie waar ik samen kom met mijn collega’s. Met elkaar hebben we een kort overleg waarin de werkzaamheden onderling worden afgestemd. Dan gaan we aan de slag en ook in mijn leidinggevende rol, werk ik volledig mee. Na het aansluiten van een luchtbehandelingskast, gas- of waterinstallatie neem ik nog even de planning door en zorg ik in samenwerking met mijn collega’s dat alles op schema loopt. Mijn werkdag is pas klaar als ik zeker weet dat ik heb gedaan, wat ik heb beloofd!

Uitdagend werk op bijzondere plekken

Wat wij maken is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Als monteur heb je heel veel vrijheid om je werkzaamheden binnen de lijnen uit te voeren welke veelal niet onder een strakke werkstandaard vallen. Je werkt volgens het ontwerp van de engineer en aan de hand van de aangeleverde tekeningen van de tekenaar.  Hierover houden we nauw contact met elkaar. Daarnaast heb je veel verantwoordelijkheid omdat je een betrouwbare, werkende installatie af moet leveren. Deze installatie test en beproef je dan ook helemaal zelf! En dit werk doen we bijna altijd op plekken waar je onder ‘normale’ omstandigheden niet komt. Denk hierbij aan zwembaden, clean rooms, laboratoria of achter de schermen bij de Apenheul, hoe leuk is dat?

Bij Hollander Techniek ben je van meerwaarde

In 2004 ben ik begonnen met werken bij een klein installatiebedrijf als loodgieter in de particuliere sector. Na een tijdje was ik toe aan meer uitgaging en stapte ik over naar een grote organisatie in de utiliteit. Na hier een paar jaar gewerkt te hebben was ik toe aan een volgende stap en solliciteerde ik op aanraden van een oud-collega bij Hollander Techniek. Door de sfeer en betrokkenheid binnen het team voelde ik mij al snel op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat mijn werk écht waarde toevoegt. Doordat je veel vrijheid hebt om je werkzaamheden in te richten heb je ook echt het gevoel dat je je eigen stempel mag drukken op je functie. Door de prettige cultuur, normen en waarden wordt je uitgenodigd om zelf mee te denken. Het mooiste is eigenlijk de manier waarop Hollander je ziet als werknemer, je bent echt van meerwaarde! Men bied je kansen om door te groeien, denken mee in wat je wilt en proberen je oprecht verder te helpen. Al deze factoren hebben er voor gezorgd dat ik heb kunnen doorgroeien naar een functie als leidinggevend monteur.

Smart Factory

Uitdagende high-tech design and build projecten binnen de utiliteit zijn de specialiteit van team Smart Factory. Dit is het team waarin ik werk. Als team ontwerpen en realiseren we de productieomgevingen van morgen. Bijna iedere installatie is custom-build. In deze projecten worden door het team continu innovaties en nieuwe technieken toegepast, gecombineerd met het toepassen van sensoren en data-analyses zien we direct of theorie en praktijk met elkaar in lijn liggen. In team Smart Factory werk je aan niet alledaagse projecten en installaties zijn vaak van hoog niveau. Dit maakt het werk elke dag weer leuk!

Werken in een soort gelijke functie als Johan?

Chef-monteur Industriële Automatisering

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Ben jij onze nieuwe chef monteur industriële automatisering die ervoor zorgt dat elk intern project voor onze vaste klant in Apeldoorn op rolletjes loopt? In deze functie zorg jij voor de dagelijkse coördinatie, stuur je collega monteurs en/of onderaannemers aan maar steek je ook zelf de handen uit de mouwen.

Lees verder

1e Monteur Elektrotechniek

Utiliteit
Midden-Nederland, Oost-Nederland
32-40 uur
0-5 jaar, 5-10 jaar

Als 1e monteur elektrotechniek werk je aan verschillende gebouwgebonden installaties bij onze utiliteitsklanten. Je komt te werken in een gedreven team met passie voor het vak, waar ontwikkeling en eigen inbreng de standaard zijn en waar collega's met diverse expertises nauw samenwerken. Samen mooie multidisciplinaire installaties verwezenlijken, dat doe jij graag!

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Afstudeeropdracht Mechatronica - deltarobot

Niek van Westering – Monteur in Opleiding

Maak kennis met Niek, monteur in opleiding. Niek gaat één dag in de week naar school en de rest van de week leert hij alles over techniek bij verschillende projecten. Hij krijgt de kans om bij de gaafste projecten en op de mooiste locaties zijn vaardigheden als monteur te ontwikkelen. Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ‘t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Jarno van Petersen - Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Jarno van Petersen – Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Maak kennis met Jarno van Petersen, servicetechnicus beveiligingstechniek. In zijn functie is hij constant bezig met het helpen van onze klanten. Door zijn technische kennis in de beveiligingstechniek te delen, kan hij onze klant echt van dienst zijn. Jarno koos voor Hollander Techniek omdat hij hier kan bouwen aan zijn loopbaan. Benieuwd naar zijn verhaal?