Wat wij maken is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Als monteur heb je de vrijheid om je werkzaamheden binnen de lijnen uit te voeren welke veelal niet onder een strakke werkstandaard vallen.

Johan de Wilde - Leidinggevend Monteur WTB

Aangenaam, ik ben Johan de Wilde, leidinggevend monteur WTB. In mijn familie was/is techniek een begrip. Het was voor mij dan ook een logische keus om ook de stap te maken naar deze uitdagende branche. Ik vind vrijheid in mijn werk erg belangrijk, mede hierom heb ik ervoor gekozen om als monteur bij Hollander Techniek aan de slag te gaan. Binnen Hollander Techniek staat vrijheid centraal en je kunt zelfstandig binnen een team functioneren. Ik ben zo’n drie jaar geleden bij Hollander Techniek als monteur begonnen en inmiddels doorgegroeid naar een leidinggevende rol. Bij Hollander Techniek voel ik mij als een vis in het water!

Doen wat ik beloof

Na een vers gezette bak koffie stap ik in mijn auto rechtstreeks naar de projectlocatie waar ik samen kom met mijn collega’s. Met elkaar hebben we een kort overleg waarin de werkzaamheden onderling worden afgestemd. Dan gaan we aan de slag en ook in mijn leidinggevende rol, werk ik volledig mee. Na het aansluiten van een luchtbehandelingskast, gas- of waterinstallatie neem ik nog even de planning door en zorg ik in samenwerking met mijn collega’s dat alles op schema loopt. Mijn werkdag is pas klaar als ik zeker weet dat ik heb gedaan, wat ik heb beloofd!

Uitdagend werk op bijzondere plekken

Wat wij maken is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Als monteur heb je heel veel vrijheid om je werkzaamheden binnen de lijnen uit te voeren welke veelal niet onder een strakke werkstandaard vallen. Je werkt volgens het ontwerp van de engineer en aan de hand van de aangeleverde tekeningen van de tekenaar.  Hierover houden we nauw contact met elkaar. Daarnaast heb je veel verantwoordelijkheid omdat je een betrouwbare, werkende installatie af moet leveren. Deze installatie test en beproef je dan ook helemaal zelf! En dit werk doen we bijna altijd op plekken waar je onder ‘normale’ omstandigheden niet komt. Denk hierbij aan zwembaden, clean rooms, laboratoria of achter de schermen bij de Apenheul, hoe leuk is dat?

Bij Hollander Techniek ben je van meerwaarde

In 2004 ben ik begonnen met werken bij een klein installatiebedrijf als loodgieter in de particuliere sector. Na een tijdje was ik toe aan meer uitgaging en stapte ik over naar een grote organisatie in de utiliteit. Na hier een paar jaar gewerkt te hebben was ik toe aan een volgende stap en solliciteerde ik op aanraden van een oud-collega bij Hollander Techniek. Door de sfeer en betrokkenheid binnen het team voelde ik mij al snel op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat mijn werk écht waarde toevoegt. Doordat je veel vrijheid hebt om je werkzaamheden in te richten heb je ook echt het gevoel dat je je eigen stempel mag drukken op je functie. Door de prettige cultuur, normen en waarden wordt je uitgenodigd om zelf mee te denken. Het mooiste is eigenlijk de manier waarop Hollander je ziet als werknemer, je bent echt van meerwaarde! Men bied je kansen om door te groeien, denken mee in wat je wilt en proberen je oprecht verder te helpen. Al deze factoren hebben er voor gezorgd dat ik heb kunnen doorgroeien naar een functie als leidinggevend monteur.

Smart Factory

Uitdagende high-tech design and build projecten binnen de utiliteit zijn de specialiteit van team Smart Factory. Dit is het team waarin ik werk. Als team ontwerpen en realiseren we de productieomgevingen van morgen. Bijna iedere installatie is custom-build. In deze projecten worden door het team continu innovaties en nieuwe technieken toegepast, gecombineerd met het toepassen van sensoren en data-analyses zien we direct of theorie en praktijk met elkaar in lijn liggen. In team Smart Factory werk je aan niet alledaagse projecten en installaties zijn vaak van hoog niveau. Dit maakt het werk elke dag weer leuk!

Werken in een soort gelijke functie als Johan?

Chef Monteur Retail

Retail
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Wil jij werken voor een van de grootste en toonaangevende opdrachtgevers binnen de retail? En ben jij die leidinggevend monteur die zich graag verder wilt ontwikkelen tot chef monteur? Dan zoeken wij jou! Als chef monteur retail ben jij van A tot Z verantwoordelijk voor het optimaal verzorgen van de nieuw- en/of verbouw van winkels.

Lees verder

Technisch Beheerder Industriële Automatisering

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Ben jij onze nieuwe technisch beheerder industriële automatisering die ervoor zorgt dat elk intern project voor onze vaste klant in Apeldoorn op rolletjes loopt? In deze functie zorg jij voor de dagelijkse coördinatie, stuur je collega monteurs en/of onderaannemers aan maar steek je ook zelf de handen uit de mouwen.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Maarten-Jan Knoester - Engineer ICT

Maarten-Jan Knoester – Engineer ICT

Maak kennis met Maarten-Jan, engineer ICT. Dagelijks ontwerpt, ontwikkelt en beheert hij voor verschillende klanten betrouwbare en veilige communicatienetwerken. Hij begon in 2001 als commerçant maar door het volgen van opleidingen en trainingen is hij van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie in de ICT. Benieuwd naar zijn verhaal?

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Albert Hop – Beveiligingsmonteur in Opleiding

Maak kennis met Albert Hop, beveiligingsmonteur in opleiding. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als monteur wou hij zich verder ontwikkelen in de beveiligingstechniek. Tijdens de kennismaking merkte hij al gauw dat Hollander Techniek echt wil investeren in mensen. Dat was voor hem de doorslag om te starten met de eenjarige-opleiding beveiligingstechniek. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder.

Eric van de Glind | Projectleider Industrie | Hollander Techniek

Eric van de Glind – Projectleider Industrie

Maak kennis met Eric van de Glind, projectleider industrie. Eric zorgt ervoor dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat in verschillende projecten. Het ene moment loopt hij met de klant door de fabriek en het volgende moment zit hij in overleg met collega's. Geen enkele week is hetzelfde! Benieuwd naar zijn verhaal?