“Wat we maken is niet standaard, daarnaast komen we op plekken waar je normaal gesproken niet komt. Dit maakt ons werk naast uitdagend ook ontzettend leuk.”

Johan de Wilde - Leidinggevend Monteur Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek.

Johan is leidinggevend monteur, wat hij zowel voor de WTB- als voor de elektratak binnen Hollander Techniek doet. Dat maakt hem breed inzetbaar. “Dat is nou juist iets wat ik erg prettig vind”, vertelt Johan. “Aan de slag bij zowel WTB- als elektraprojecten. Ik vind de vrijheid in mijn werk erg belangrijk, dat krijg ik bij Hollander Techniek volop.” Johan begon als monteur, groeide door naar een leidinggevende rol én specialiseerde zich in een voor hem nieuw vakgebied.

Breed inzetbaar dankzij opleiding via Hollander

“Ik ben gespecialiseerd in WTB, wat ik een heel mooi vak vind. Maar ik wilde wel meer zien. Wat doet een collega nou eigenlijk die in een ander vakgebied werkt? Elektra trok me wel en ik kreeg via Hollander de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Het is ideaal is dat dit gewoon intern kan, via ‘onderWERKwijs’. Ik kreeg zelfs de ruimte om me een dag per week volledig te richten op mijn opleiding elektra. Dat is echt luxe”, aldus Johan. Het opleidingscentrum van Hollander Techniek werkt nauw samen met Aventus, waardoor leerlingen die werkzaam zijn bij Hollander Techniek, de opleiding hier op locatie kunnen volgen. “Dankzij deze opleiding ben ik breed inzetbaar. De ene dag werk ik aan WTB-projecten, de volgende dag ga ik met elektra aan de slag.”

Samen of alleen aan de slag

Johan heeft inmiddels zo’n 20 jaar werkervaring als monteur. “Ik heb wel eens nagedacht om de stap naar werkvoorbereider te maken”, vertelt hij. “Maar dat hoeft nog niet, de stap naar binnen is voor mij nu nog te groot. Daarnaast kom ik nog veel te graag bij klanten over de vloer. Dat mijn werk niet alleen afwisselend is qua werkzaamheden, maar ook qua team maakt het extra leuk. De ene keer stuur ik twee mensen aan, de volgende dag ga ik met een leerling monteur op pad en soms werk ik alleen. Altijd afwisselend en lekker de handen uit de mouwen steken.”

Mijn werkdag in het kort

Johan schetst zijn werkdag: “Ook al is iedere werkdag weer anders, alles is altijd goed georganiseerd. Na een goede bak koffie, stap ik in de ochtend thuis mijn auto in en rijd ik rechtstreeks naar de projectlocatie. Samen met collega’s heb ik een kort werkoverleg, waarin de werkzaamheden onderling worden afgestemd. Vervolgens gaan we lekker aan de slag. Vanuit mijn leidinggevende rol werk ik ook gewoon volledig mee in de uitvoering. Na de werkzaamheden – zoals het aansluiten van een luchtbehandelingskast of juist een meterkast – neem ik nog even de planning door en zorg ik er in samenwerking met collega’s voor dat alles op schema loopt. Mijn werkdag is pas klaar, als ik zeker weet dat ik heb gedaan wat ik heb beloofd.”

Uitdagend werk op bijzondere plekken

Wat Hollander Techniek maakt is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Je kunt daarbij rekenen op veel vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren. Johan: “We werken volgens het ontwerp van de engineer en aan de hand van aangeleverde tekeningen van de tekenaar. Hierover houden we nauw contact met elkaar. Daarnaast heb je de verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld een betrouwbare, werkende installatie af te leveren. Misschien wel het meest bijzondere daaraan, is dat we dit werk vaak doen op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt. Bij welk vak heb je dat nou?” Johan en zijn collega’s komen bijvoorbeeld bij clean rooms en laboratoria, maar ook achter de schermen bij Apenheul en Theater Orpheus.

Alles binnen Hollander is persoonlijk

Johan is inmiddels al ruim zeven jaar werkzaam bij Hollander Techniek. “Een keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben”, vertelt Johan. “Ik kwam destijds van een klein bedrijf en ging van 20 collega’s ineens naar ruim 600 collega’s. Die keuze maak je niet zomaar. Vooral omdat ik veel waarde hecht aan de laagdrempeligheid en een persoonlijke aanpak. Ook al is Hollander Techniek een groot bedrijf, dat voelt niet zo. Je profiteert van de voordelen, bijvoorbeeld dat alles erg goed geregeld is. Anderzijds is alles heel persoonlijk en merk je dat het een familiebedrijf is. Een bedrijf waar je gezien wordt en waar heel veel mogelijk is wanneer je jezelf wilt ontwikkelen.”

Team Smart Factory

Johan is vanuit zijn functie onderdeel van het team Smart Factory. Dit team is gespecialiseerd in uitdagende high-end design and build projecten binnen de utiliteit. Het team ontwerpt en realiseert de productieomgevingen van morgen. “Bijna iedere installatie is custom-build. We passen continu innovaties en nieuwe technieken toe. In combinatie met het toepassen van sensoren en data-analyses, zien we direct of de theorie en de praktijk met elkaar in lijn liggen. In team Smart Factory werk je aan niet alledaagse projecten en installaties zijn vaak van hoog niveau. Dit maakt mijn werk weer extra uitdagend”, legt Johan uit.

 

Mijn werkdag in beeld

Opleidingen volgen

Bij Hollander zijn er mogelijkheden om opleidingen te volgen, onder andere via het interne opleidingscentrum onderWERKwijs. Ik behaalde mijn elektradiploma, waardoor ik nu breed inzetbaar ben. Ik doe zowel elektra- als WTB-werkzaamheden.

Afwisselende functie

Ik heb een afwisselende functie. Waarbij ik de ene dag collega’s onder mijn hoede heb en de andere dag zelfstandig op pad ben.

Contact met klanten

Als leidinggevend monteur ben ik veel in contact met klanten én kan ik lekker de handen uit de mouwen steken.

Unieke werkplekken

Ik werk op de meest unieke plekken! Plekken waar je normaal niet zomaar achter de schermen komt, zoals bij Theater Orpheus.

Werken in een soort gelijke functie als Johan?

Leidinggevend Monteur Industriële Automatisering

Industrie
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
2.678 - 3.886

Als leidinggevend monteur industriële automatisering neem je uitdagende verantwoordelijkheden op je. Of het nu gaat om het bekabelen van een transportlijn, het inbedrijfstellen van fabrieksinrichtingen of het verdelen van de taken onder je team, jij maakt elk project tot een succes.

Lees verder

Monteur E/W/Retail/Industriële automatisering

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
2.474 - 3.413

Bij Hollander Techniek liggen de mogelijkheden open voor jou als monteur. Of je nu net van school komt, toe bent aan een volgende stap, of al een ervaren vakman bent, de kansen voor jou zijn volop aanwezig. Wat wij bieden: een vaste baan met veel afwisseling, uitdagende projecten en doorgroeimogelijkheden. Wat onze klanten krijgen: professionele installaties.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Addy Hennink - Werktuigbouwkundig Adviseur

Addy Hennink – Werktuigbouwkundig Adviseur

Maak kennis met Addy, werktuigbouwkundig adviseur. Een goede oplossing voldoet volgens Addy niet alleen aan de vraag en het budget van de klant, maar is ook toekomstbestendig. Een duurzame oplossing dus. De zoektocht is soms enorm uitdagend maar juist dat vind Addy zo leuk aan zijn werk. Benieuwd naar zijn verhaal?

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Kevin de Graaf – Leidinggevend Monteur

Maak kennis met Kevin, leidinggevend monteur. Het begeleiden van leerlingen en stagiaires is hem op het lijf geschreven. "Het is daarnaast fijn om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Dat is iets wat ik zelf miste aan het begin van mijn loopbaan." Gedurende de dag wisselt Kevin af tussen zijn eigen werkzaamheden en het begeleiden van collega’s. Hij is blij met die afwisseling en uitdaging in zijn werk. Benieuwd naar zijn verhaal?

Sybo Martens - Monteur Meet- en Regeltechniek

Sybo Martens – Monteur Meet- en Regeltechniek

Maak kennis met Sybo Martens, monteur meet- en regeltechniek bij Hollander Techniek. Voor zijn werk komt hij op verschillende projectlocaties, van kantoren tot zwembaden. "Ik vind de grote projecten het leukst om te doen, omdat ik daarin veel vrijheid krijg", aldus Sybo. Naast dit werk deed hij ook mee aan Skills Heroes en EuroSkills. Met resultaat! Benieuwd naar zijn verhaal?