fbpx

Wat wij maken is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Als monteur heb je de vrijheid om je werkzaamheden binnen de lijnen uit te voeren welke veelal niet onder een strakke werkstandaard vallen.

Johan de Wilde - Leidinggevend Monteur WTB

Aangenaam, ik ben Johan de Wilde, leidinggevend monteur WTB. In mijn familie was/is techniek een begrip. Het was voor mij dan ook een logische keus om ook de stap te maken naar deze uitdagende branche. Ik vind vrijheid in mijn werk erg belangrijk, mede hierom heb ik ervoor gekozen om als monteur bij Hollander Techniek aan de slag te gaan. Binnen Hollander Techniek staat vrijheid centraal en je kunt zelfstandig binnen een team functioneren. Ik ben zo’n drie jaar geleden bij Hollander Techniek als monteur begonnen en inmiddels doorgegroeid naar een leidinggevende rol. Bij Hollander Techniek voel ik mij als een vis in het water!

Doen wat ik beloof

Na een vers gezette bak koffie stap ik in mijn auto rechtstreeks naar de projectlocatie waar ik samen kom met mijn collega’s. Met elkaar hebben we een kort overleg waarin de werkzaamheden onderling worden afgestemd. Dan gaan we aan de slag en ook in mijn leidinggevende rol, werk ik volledig mee. Na het aansluiten van een luchtbehandelingskast, gas- of waterinstallatie neem ik nog even de planning door en zorg ik in samenwerking met mijn collega’s dat alles op schema loopt. Mijn werkdag is pas klaar als ik zeker weet dat ik heb gedaan, wat ik heb beloofd!

Uitdagend werk op bijzondere plekken

Wat wij maken is niet standaard, dat is juist wat het werk zo uitdagend maakt. Als monteur heb je heel veel vrijheid om je werkzaamheden binnen de lijnen uit te voeren welke veelal niet onder een strakke werkstandaard vallen. Je werkt volgens het ontwerp van de engineer en aan de hand van de aangeleverde tekeningen van de tekenaar.  Hierover houden we nauw contact met elkaar. Daarnaast heb je veel verantwoordelijkheid omdat je een betrouwbare, werkende installatie af moet leveren. Deze installatie test en beproef je dan ook helemaal zelf! En dit werk doen we bijna altijd op plekken waar je onder ‘normale’ omstandigheden niet komt. Denk hierbij aan zwembaden, clean rooms, laboratoria of achter de schermen bij de Apenheul, hoe leuk is dat?

Bij Hollander Techniek ben je van meerwaarde

In 2004 ben ik begonnen met werken bij een klein installatiebedrijf als loodgieter in de particuliere sector. Na een tijdje was ik toe aan meer uitgaging en stapte ik over naar een grote organisatie in de utiliteit. Na hier een paar jaar gewerkt te hebben was ik toe aan een volgende stap en solliciteerde ik op aanraden van een oud-collega bij Hollander Techniek. Door de sfeer en betrokkenheid binnen het team voelde ik mij al snel op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat mijn werk écht waarde toevoegt. Doordat je veel vrijheid hebt om je werkzaamheden in te richten heb je ook echt het gevoel dat je je eigen stempel mag drukken op je functie. Door de prettige cultuur, normen en waarden wordt je uitgenodigd om zelf mee te denken. Het mooiste is eigenlijk de manier waarop Hollander je ziet als werknemer, je bent echt van meerwaarde! Men bied je kansen om door te groeien, denken mee in wat je wilt en proberen je oprecht verder te helpen. Al deze factoren hebben er voor gezorgd dat ik heb kunnen doorgroeien naar een functie als leidinggevend monteur.

Smart Factory

Uitdagende high-tech design and build projecten binnen de utiliteit zijn de specialiteit van team Smart Factory. Dit is het team waarin ik werk. Als team ontwerpen en realiseren we de productieomgevingen van morgen. Bijna iedere installatie is custom-build. In deze projecten worden door het team continu innovaties en nieuwe technieken toegepast, gecombineerd met het toepassen van sensoren en data-analyses zien we direct of theorie en praktijk met elkaar in lijn liggen. In team Smart Factory werk je aan niet alledaagse projecten en installaties zijn vaak van hoog niveau. Dit maakt het werk elke dag weer leuk!

Werken in een soort gelijke functie als Johan?

Leidinggevend Monteur Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Midden-Nederland, Oost-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Als leidinggevend monteur WTB/HVAC kom je te werken in een hecht team met passie voor het vak. Jouw uitdaging haal je uit het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden waarbij je stuurt op de projectplanning. Daarnaast haal je plezier uit het begeleiden van lerende collega’s en investeert je ook graag in je eigen ontwikkeling.

Lees verder

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek

Utiliteit
West-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Als leidinggevend monteur ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de uitvoering van een complex multidisciplinaire project binnen de utiliteitsbouw. Jij bent het aanspreekpunt voor je collega's (neven)aannemers, maar natuurlijk werk je ook gewoon een handje mee!

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Jacco Roelofs - Accountmanager

Jacco Roelofs – Accountmanager Industrie

Maak kennis met Jacco Roelofs, accountmanager industrie. Jacco vindt het fantastisch dat er binnen Hollander Techniek zoveel ruimte is om initiatieven te ontplooien. In zijn functie houdt hij zich bezig met het binden van nieuwe klanten en het aanbieden van nieuwe diensten. Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ’t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Daarnaast houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?