Hoe complexer de beveiligingsinstallatie, hoe groter en leuker de uitdaging. Als engineer beveiligingstechniek ga ik mee naar de klant, luister ik naar zijn of haar wensen en vertaal die vervolgens naar een geschikte installatie.

Nick Slijkhuis - Engineer Beveiligingstechniek

Nick volgde in 2008 de opleiding elektrotechniek niveau 4 bij ROC Aventus en liep zijn stage bij Hollander Techniek. Nick: “Wat ik precies wilde worden wist ik nog niet. Elektrotechniek is namelijk zo breed. Daarom is het fijn dat Hollander Techniek verschillende technieken in huis heeft en ik zo kan ervaren wat het beste bij mij past. Dat ik de techniek in wilde, dat was wel zeker. Ik haal veel plezier uit dingen maken. Thuis steek ik ook graag de handen uit de mouwen tijdens een middagje houtbewerking en maak ik graag meubels of houten speelgoed.”

Mooie combinatie tussen sleutelen en computerwerk

“In het tweede jaar van mijn stage kreeg ik helaas een ongeluk, waardoor ik mijn werk in de buitendienst na een aantal jaren niet volledig meer kon uitvoeren. Samen met Hollander Techniek hebben we gekeken naar wat ik nog wel kon en wilde. Toen ben ik doorgestroomd naar een gedeeltelijke binnen functie in de beveiligingstechniek en uiteindelijk doorgegroeid naar engineer. Na het volgen van de juiste opleidingen en trainingen zit ik nu als engineer beveiligingstechniek helemaal op mijn plek. Waar ik een mooie balans heb gevonden tussen nog zelf blijven sleutelen en computerwerk. En waarom ik de keuze heb gemaakt voor beveiligingstechniek? Deze techniek is altijd in ontwikkeling. Er zijn continu nieuwe snufjes, producten en slimme koppelingen. Dus je moet bijblijven. Dat houdt je scherp en maakt het werk uitdagend leuk.”

Geen saai, maar uitdagend werk

“Als engineer beveiligingstechniek help ik onze klanten aan een veilig en betrouwbaar beveiligingssysteem. Denk aan toegangscontrole, camerabeveiliging of een inbraakbeveiliging. Een project begint met de wens van de klant. Vervolgens denk en kijk ik mee vanuit een technisch oogpunt. Ik bedenk welke producten we gaan gebruiken, welke koppelingen er gemaakt moeten worden en hoe dat in de praktijk functioneert. Het is mijn taak om een beveiligingsinstallatie te ontwikkelen die aansluit op alle wensen van de klant. Bij de montage ben ik nauw betrokken. Ik zie en maak dan precies wat ik bedacht heb. Beveiligingstechniek klinkt misschien een beetje saai, maar het is juist uitdagend. Je hebt veel klantcontact en komt in de mooiste gebouwen. Laatst was ik nog in een museum, waar we verschillende beveiligingstechnieken aan elkaar hebben verbonden door slimme koppelingen en technieken te gebruiken. Dat zijn de mooie uitdagende klussen!”

Mijn werkdag in beeld

Overleg met klant | Werken bij Hollander Techniek

Overleg met de klant

Een beveiligingsinstallatie begint met een gesprek met de klant. Wat zijn de wensen en eisen die we moeten meenemen?

Achter de computer

Nadat ik met de projectleider bij de klant ben geweest ga ik achter de computer aan de slag met het ontwerp van de installatie.

Even bijpraten met collega's

Wij hebben een leuk team met jonge collega’s. Dus naast hard werken, kletsen we tijdens de koffiepauze graag even bij.

Aan de slag met de installatie

Tijd om de uitgedachte installatie te monteren. Hier wordt de installatie die ik bedacht heb echt gerealiseerd.

Werken in een soort gelijke functie als Nick?

Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Retail
Amersfoort
32-40 uur
0-5 jaar
Zuid-Holland
2.678 - 4.572

Als Servicetechnicus Beveiligingstechniek kun jij achter de schermen ‘sleutelen’ bij boeiende opdrachtgevers op het gebied van beveiligingstechniek en datawerkzaamheden. Of het nu gaat om een ingewikkelde storing aan een beveiligingssysteem of het preventief onderhouden van een inbraaksysteem, jij draait er je hand niet voor om!

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Coen Kok

Coen Kok

Coen Kok is Software Engineer meet- en regeltechniek en werkt alweer 16 jaar bij Hollander Techniek. Ooit begonnen in de service, maar nu actief in verschillende projecten als de ‘multitasker’ van het projectteam, waar hij het enorm naar zijn zin heeft. "Zolang ik lekker met mijn neus in de techniek kan blijven en kan blijven doorgroeien, ben ik helemaal op mijn plek bij Hollander Techniek."

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Bjorn Jernberg – Lead hardware engineer

Maak kennis met Bjorn Jernberg, lead hardware engineer bij Hollander Techniek. Dankzij zijn passie voor techniek groeide hij van leerling monteur door naar lead hardware engineer. "Ik was in mijn jonge jaren niet zo'n leergierige student, maar bij Hollander Techniek kreeg ik de mogelijkheid om al werkend door te groeien. Ik vind het heel belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen." De ervaring die hij in verschillende functies opdeed komt hem nu dan ook goed van pas. Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter Slob en Nicole Balster - Servicemonteurs

Peter Slob en Nicole Balster – Servicemonteurs

Maak kennis met Peter en Nicole, servicetechnici werktuigbouwkunde. Peter en Nicole laten hun klanten niet in de kou staan. Ze zoeken storingen en lossen ze op. Ze repareren alles waar een cv- of waterleiding aanzit en verrichten onderhoud aan bijvoorbeeld cv-ketels. "Je moet heel flexibel zijn. Ik vind dat wel leuk, geen dag is hetzelfde." Benieuwd naar hun verhaal?