fbpx

Iedere machine en ieder proces (en dus klant) is weer anders en uniek. Dat houdt ons vakgebied boeiend. Industriële automatisering is heel erg tastbaar. Je komt bij heel veel bedrijven binnen, je hoort veel en het zijn leuke technieken. Altijd vernieuwend en altijd weer anders.

Peter 't Jong - Lead Software Engineer IA

Ik werk sinds oktober 2004 bij Hollander Techniek.  Ik studeerde technische natuurkunde op de Technische Hogeschool Rijswijk. Dat is een brede opleiding waarmee je verschillende kanten op kan. Tijdens mijn afstuderen bij ABB kwam ik in aanraking met industriële automatisering. Toen heb ik voor het eerst een DCS-systeem opgezet. Dit betrof een demonstratie opstelling waarin het waterniveau geregeld werd in een vat. Daar is de liefde voor het vak begonnen. Sindsdien werk ik in dit vakgebied.

Ieder proces is uniek

Industriële automatisering betreft het aansturen en regelen van machines en processen. Denk hierbij aan het oppompen, filteren en distribueren van water of het transporteren en palletiseren van dozen. Iedere machine en ieder proces (en dus klant) is weer anders en uniek. Dat houdt ons vakgebied boeiend. We maken ook schakelpanelen waar alles elektrisch wordt aangesloten: alle kleppen, motoren en sensoren. Zoals bij een levelmeting waarbij een sensor aangeeft of het waterniveau te laag is. Als dat het geval is, wordt het water automatisch bijgevuld. Zo werken we voor Vitens, maar ook voor Nefit en Bosch. Wat we ook doen is het automatiseren van pallettransport, waarbij een pallet op een band automatisch van A naar B gaat en stopt waar dat moet. Industriële automatisering is heel erg tastbaar. Je komt bij heel veel bedrijven binnen, je hoort veel en het zijn leuke technieken. Altijd vernieuwend en altijd weer anders.

Collegialiteit is belangrijk

Ik werk al sinds 2004 bij Hollander Techniek. Vooral de sfeer, de collegialiteit is belangrijk. De vrijheid die je krijgt. Het is een platte organisatie, waar je gewoon naar de directeur kan stappen. Maar dat vraagt wel dat je zelfstandig bent, ondernemend en met een positieve houding. Zo moet je ook in je jaargesprekken aangeven in welke richting jij je wilt ontwikkelen. Daar krijg je alle ruimte voor. Vooral het directe contact met collega’s vind ik erg fijn. Er is niemand die je op de vingers kijkt.  Ik ben oorspronkelijk als programmeur aangenomen. Vervolgens ben ik als enige software engineer in de vestiging in Almelo gaan werken. Dat is kleinschaliger en daar leerde ik van alles. Van projecten tot personeel.

Mensenwerk

In 2015 ben ik teruggekeerd naar hoofdvestiging Apeldoorn als lead software engineering. Ik mag het werk van al onze software engineers op één lijn brengen. En dat is ook mensenwerk. Die coördinerende taak vind ik erg leuk. Maar je moet wel echt onder de mensen zijn om invloed uit te oefenen. Je moet betrokken zijn bij de projecten. Vakinhoudelijk is het belangrijk dat mensen kennis en ervaring meenemen, maar persoonlijkheid is zeker zo belangrijk. Juist in de klantenteams, waar we nu in werken, kun je zelf veel meer ondernemen. Alle vestigingen zijn werklocaties, waarbij je tussen teams kunt door manoeuvreren.

Mooiste project

‘Ik ben erg trots op Vitens, dat werd een klant toen ik net in dienst kwam. Ik heb daar jaren voor gewerkt en nu zijn ze één van onze vaste klanten. De realisatie van de gedemineraliseerd waterfabriek in Antwerpen is één van mijn mooiste projecten. Het betrof een geheel nieuwe fabriek waarvan ik de kar heb mogen trekken. Het is de ultieme droom van een engineer om van niets, iets te maken.’

Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je werk

Bij Hollander Techniek ben je zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je werk. Vooral de vrijheid en de prettige werksfeer zorgen ervoor dat ik bij Hollander Techniek wil blijven. Het is geen commercieel bedrijf. In de zin dat de aandeelhouders alleen aan geld denken. Er is ruimte voor andere dingen, zoals een weekend weg met het hele bedrijf. Als je je collega’s op die manier leert kennen, krijg je vanzelf een andere sfeer.

Werken in een soort gelijke functie als Peter?

Hardware Engineer met affiniteit voor standaardisatie

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
0-5 jaar

Daag jij jezelf graag uit met afwisselende industriële projecten met een hoge moeilijkheidsgraad? In deze rol ben jij verantwoordelijk voor een optimale werking van besturingstechnische installaties binnen de industriële automatisering. Jij hecht veel waarde aan een gedreven en capabel team waarmee je het beste resultaat realiseert.

Lees verder

Software Engineer Smart Industry

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
0-5 jaar, 5-10 jaar, 10+

Als software engineer smart industry combineer jij jouw ervaring met C# .Net-programmeren met jouw passie voor industriële IT. Afwisseling en nieuwe uitdagingen maken je extra nieuwsgierig, of het nu bijvoorbeeld gaat om het realiseren van een track & trace oplossing of het implementeren van een planningstool, jij draait er je hand niet voor om.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Jacco Roelofs - Accountmanager

Jacco Roelofs – Accountmanager Industrie

Maak kennis met Jacco Roelofs, accountmanager industrie. Jacco vindt het fantastisch dat er binnen Hollander Techniek zoveel ruimte is om initiatieven te ontplooien. In zijn functie houdt hij zich bezig met het binden van nieuwe klanten en het aanbieden van nieuwe diensten. Benieuwd naar zijn verhaal?

Johan de Wilde | Monteur WTB | Hollander Techniek

Johan de Wilde – Monteur WTB

Maak kennis met Johan de Wilde, leidinggevend monteur WTB. In zijn werk vindt hij vrijheid erg belangrijk. Mede daarom heeft hij ervoor gekozen om als monteur bij Hollander Techniek aan de slag te gaan. Inmiddels voelt hij zich als in een vis het water in zijn leidinggevende rol. Benieuwd naar zijn verhaal?

Eric van de Glind | Projectleider Industrie | Hollander Techniek

Eric van de Glind – Projectleider Industrie

Maak kennis met Eric van de Glind, projectleider industrie. Eric zorgt ervoor dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat in verschillende projecten. Het ene moment loopt hij met de klant door de fabriek en het volgende moment zit hij in overleg met collega's. Geen enkele week is hetzelfde! Benieuwd naar zijn verhaal?