“We proberen als Hollander Techniek onze eigen draai te geven aan een project en gaan voor de beste oplossing voor de klant.”

Michel Herms - Projectleider Elektrotechniek

Michel Herms is projectleider elektrotechniek bij Hollander Techniek. Hij draait samen met zijn team Smart Factory utiliteitsprojecten voor industriële klanten. Zij verzorgen allerlei installaties in fabriekshallen, van klimaatbeheerssysteem en cleanrooms tot stopcontacten en brandinstallaties. Als projectleider vindt Michel het vooral belangrijk dat er ruimte is voor eigen ideeën en dat je samen streeft naar het beste resultaat.

Elke dag is anders

“Als ik ’s ochtends begin, weet ik nog niet hoe mijn dag eruit gaat zien. Ik heb contact met klanten, werkvoorbereiders en met de monteurs op de bouw. Een nieuw project start ik altijd samen met één of meerdere werkvoorbereiders op. We regelen monteurs, bestellen materialen en maken de planning. Iedere woensdag ben ik in ieder geval op locatie om de werkzaamheden door te nemen met de monteurs of een bouwvergadering bij te wonen. Saai is het nooit, want gedurende de dag doen zich allerlei uitdagingen voor. Bijvoorbeeld een monteur die ergens ingepland staat is ziek of een leverancier kan de bestelde materialen niet leveren. Ik houd me vervolgens bezig met de vraag: hoe gaan we dat oplossen? Dat vraagt om creativiteit, oplossend vermogen en goed contact met de klant.”

We doen het samen

“Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Met de monteurs, maar ook met de klant. Ik vind het belangrijk dat de monteurs en ik het samen doen als team. Ik vertel niet hoe ze het moeten doen, maar wil hun de ruimte geven voor eigen inbreng. We werken samen naar hetzelfde doel. Doordat ik als projectleider direct en veel contact heb met de klant, is het belangrijk dat ik daar ook een goede relatie mee opbouw. Ik ben als het ware het gezicht van Hollander Techniek voor hen. Ik bezoek als eerste de locatie en denk mee over het plan. Soms heeft de klant zelf al een plan, dan kijken we waarbij wij nog kunnen helpen of adviseren. We geven er als Hollander Techniek onze eigen draai aan en proberen samen met de klant de beste oplossing te vinden.”

30+ jaar werkzaam bij Hollander Techniek

“Mensen vragen mij wel eens hoe ik het al zo lang bij hetzelfde bedrijf uithoudt. En daar is een eenvoudig antwoord op te geven: afwisseling. Ik werk wel bij één bedrijf, maar ik heb een heleboel verschillende dingen gedaan. Ik begon als stagiair en trad vervolgens in dienst als elektromonteur in de buitendienst. Ik heb een tijdje datanetwerken en telefooncentrales geïnstalleerd en ben daarna de retail ingegaan bij onze vestiging in Amersfoort. Dat heb ik vijftien jaar gedaan, totdat ik vier jaar geleden besloot terug te keren op mijn ‘oude nest’ in Apeldoorn. Na vijftien jaar werken in de retail was het werk voor mij geen uitdaging meer. In Apeldoorn kwam een vacature vrij als projectleider elektrotechniek en ook al was ik er een tijdje uit, ik wilde de overstap graag maken. Daar kreeg ik de kans voor. Inmiddels ben ik ook teamcoach en zit ik goed op mijn plek. Als je de stap durft te maken en initiatief toont, dan is er veel mogelijk binnen Hollander Techniek.”

Werkdag in beeld

Michel Herms | Projectleider Elektrotechniek | Werken bij Hollander Techniek

Contact met mensen

Het contact met mensen vind ik het leukste aan mijn werk. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor eigen ideeën en breng anderen graag kennis bij.

Michel Herms | Projectleider Elektrotechniek | Werken bij Hollander Techniek

Op zoek naar een creatieve oplossing

Mijn dagen zien er altijd anders uit. Soms is er een monteur ziek of kan een leverancier niet leveren. Ik zoek dan naar een creatieve oplossing.

Michel Herms | Projectleider Elektrotechniek | Werken bij Hollander Techniek

Samenwerken

Ik werk veel samen met werkvoorbereiders. Nieuwe projecten starten we samen op. We regelen monteurs, bestellen materialen en maken de planning.

Een goede relatie

Ik heb veel direct contact met de klant. Ik bekijk als eerste de locatie en maak samen met de klant een plan. Een goede relatie met de klant is essentieel.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Aankomend/Junior Technisch Projectleider Retail

Retail
Amersfoort
28-40 uur
0-5 jaar
Utrecht
3.134 - 4.572

Op zoek naar een baan waarbij je aan diverse projecten werkt? Kun jij goed schakelen en ben jij goed in het overzicht bewaren tussen de verschillende projecten? Dan is de functie als junior technisch projectleider echt iets voor jou.

Lees verder

Projectleider Industrie

Industrie
Almelo
32-40 uur
0-5 jaar
Overijssel
3.423 - 5.307

Ben jij als projectleider Industrie op zoek naar een baan met een multidisciplinair karakter? Dan is deze functie iets voor jou! Samen met je projectteam werk je aan nieuwe oplossingen op maat voor verschillende klanten.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ‘t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Zo ook voor Vitens, waar hij de bouw van een waterfabriek leidde. "Het is de ultieme droom van een engineer om van niets, iets te maken." Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Erik Mulder - Engineer brandmeldinstallaties

Erik Mulder – Engineer brandmeldinstallaties

Maak kennis met Erik Mulder. Erik is al 25 jaar werkzaam bij Hollander Techniek. In zijn rol als engineer brandmeldinstallaties draagt hij zorg voor een volledig en doordacht engineeringpakket. Van het verzamelen van alle benodigde documenten tot het programmeren van het scherm waarop alle brandmeldingen worden weergegeven. Voor deze ervaren engineer brandmeldinstallaties is geen dag hetzelfde. Benieuwd naar zijn verhaal?

Monteur Elektrotechniek | Werken bij Hollander Techniek

Bart Breukelman – Monteur/werkvoorbereider elektrotechniek

Maak kennis met Bart Breukelman. Bart is monteur en werkvoorbereider elektrotechniek bij een van de vaste klanten van Hollander Techniek: Unilever. Met een klein team werkt hij op locatie aan storingen, onderhoud én kleine projecten. "Toen de kans zich voordeed om als monteur elektrotechniek voor Unilever te gaan werken, dacht ik: 'Als je het niet probeert, dan weet je ook niet hoe het is.' Het bleek juist heel afwisselend te zijn!" Benieuwd hoe Bart in zijn huidige functie rolde?