Iedereen wil een zo goed mogelijk resultaat neerzetten voor de klant. Ook als werkvoorbereider draag je daaraan bij, door zo goed mogelijk in te kopen en ervoor te zorgen dat de materialen op tijd geleverd worden.

Mathew Pelgrim - Werkvoorbereider Industrie

Mathew Pelgrim begon na zijn stage, in de eerste lichting van onderWERKwijs de opleiding tot monteur. Van leerling monteur groeide hij door naar leidinggevend. Inmiddels zit hij helemaal op zijn plek als werkvoorbereider en zorgt hij ervoor dat de monteurs op locatie hun werk kunnen doen. Toch kriebelt het soms om weer naar buiten te gaan. Dus als de kans zich voordoet om mee te sleutelen, dan steekt Mathew graag even de handen uit de mouwen.

Eindeloze doorgroeimogelijkheden en een open werksfeer

“Ik ben wel het ultieme voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden die Hollander Techniek biedt. Je leert zoveel gaandeweg en bij iedere stap die je zet krijg je meer verantwoordelijkheid. En je mag fouten maken onderweg, als je maar laat zien dat je altijd je schouders eronder zet en er samen met je collega’s ervoor wil gaan. Want we doen het met z’n allen of we doen het niet. Ik heb altijd goede begeleiding gehad, welke stap ik ook maakte. Mijn collega’s zijn toegankelijk en er is altijd ruimte om vragen te stellen. Zo’n fijne, open werksfeer is voor mij het allerbelangrijkste.”

Werkvoorbereider: de spil tussen monteur en projectleider

“Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat de monteurs op locatie aan de slag kunnen. Zij moeten de materialen op tijd geleverd krijgen, zodat het project soepel blijft verlopen. Ik koop de materialen tactisch in, keur orders goed en begeleid de leveranciers. Daarnaast verzorg ik een stukje calculatie. Heel divers dus. Tijdens het hele project heb ik nauw contact met de monteurs en projectleiders. Samen vormen we een goed geolied team. Als werkvoorbereider moet je wel tegen momenten van stress kunnen en creatief leren omgaan met ‘uitdagingen’. Want wat doe je als een monteur belt om te zeggen dat de leverancier de spullen niet geleverd heeft? Terwijl hij het toch echt nu nodig heeft. Als werkvoorbereider ben jij verantwoordelijk dat het opgelost wordt, hoe? Dat is aan jou!”

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek | Hollander Techniek

Werken op locatie

Regelmatig werk ik op ‘locatie’. Dan werk ik bijvoorbeeld vanuit de bouwkeet op de projectlocatie.  Dat schakelt een stuk sneller!

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Materiaal bestellen

Materiaal bestellen voor de monteurs doe ik meestal op mijn eigen werkplek op kantoor in Apeldoorn.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Spullen controleren

Als één van mijn bestellingen is binnengekomen in het magazijn controleer ik het voordat het meegenomen wordt naar de klus.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Aan de telefoon

Een gedeelte van de dag breng ik bellend door. Even overleggen met een monteur op locatie of een projectleider die een project door wil spreken.

Ook werken bij Hollander Techniek?

Projectleider Industrie

Industrie
Midden-Nederland
0-5 jaar
Almelo

Ben jij als projectleider Industrie op zoek naar een baan met een multidisciplinair karakter? Dan is deze functie iets voor jou! Samen met je projectteam werk je aan nieuwe oplossingen op maat voor verschillende klanten.

Lees verder

Installatieverantwoordelijke

Algemeen
Midden-Nederland
10+
Apeldoorn

Ben jij als Installatieverantwoordelijke op zoek naar een baan vol afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan maken wij graag kennis met jou! In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor het vormgeven van het veiligheidsbeleid op elektrotechnisch en industrieel gebied voor onze klanten.

Lees verder

Verhalen van onze medewerkers

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Daarnaast houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?

Medewerker Finance | Werken bij Hollander Techniek

Thierry Bosman – Administratief Medewerker

Maak kennis met Thierry Bosman, administratief medewerker bij Hollander Techniek. Thierry is onderdeel van het team Finance en neemt de basisadministratie voor zijn rekening. Hij is het financiële aanspreekpunt voor collega’s en ondersteunt hen bij de administratie van projecten, facturen en serviceorders. Daarnaast is Thierry nét benoemd tot bestuurslid van de personeelsvereniging. Benieuwd naar zijn verhaal?

Sybo Martens - Monteur Meet- en Regeltechniek

Sybo Martens – Monteur Meet- en Regeltechniek

Maak kennis met Sybo Martens, monteur meet- en regeltechniek bij Hollander Techniek. Naast zijn werk op verschillende projectlocaties deed hij mee aan Skills Heroes en EuroSkills. Met resultaat! Benieuwd naar zijn verhaal?