fbpx

Iedereen wil een zo goed mogelijk resultaat neerzetten voor de klant. Ook als werkvoorbereider draag je daaraan bij, door zo goed mogelijk in te kopen en ervoor te zorgen dat de materialen op tijd geleverd worden.

Mathew Pelgrim - Werkvoorbereider Industrie

Mathew Pelgrim begon na zijn stage, in de eerste lichting van onderWERKwijs de opleiding tot monteur. Van leerling monteur groeide hij door naar leidinggevend. Inmiddels zit hij helemaal op zijn plek als werkvoorbereider en zorgt hij ervoor dat de monteurs op locatie hun werk kunnen doen. Toch kriebelt het soms om weer naar buiten te gaan. Dus als de kans zich voordoet om mee te sleutelen, dan steekt Mathew graag even de handen uit de mouwen.

Eindeloze doorgroeimogelijkheden en een open werksfeer

“Ik ben wel het ultieme voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden die Hollander Techniek biedt. Je leert zoveel gaandeweg en bij iedere stap die je zet krijg je meer verantwoordelijkheid. En je mag fouten maken onderweg, als je maar laat zien dat je altijd je schouders eronder zet en er samen met je collega’s ervoor wil gaan. Want we doen het met z’n allen of we doen het niet. Ik heb altijd goede begeleiding gehad, welke stap ik ook maakte. Mijn collega’s zijn toegankelijk en er is altijd ruimte om vragen te stellen. Zo’n fijne, open werksfeer is voor mij het allerbelangrijkste.”

Werkvoorbereider: de spil tussen monteur en projectleider

“Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat de monteurs op locatie aan de slag kunnen. Zij moeten de materialen op tijd geleverd krijgen, zodat het project soepel blijft verlopen. Ik koop de materialen tactisch in, keur orders goed en begeleid de leveranciers. Daarnaast verzorg ik een stukje calculatie. Heel divers dus. Tijdens het hele project heb ik nauw contact met de monteurs en projectleiders. Samen vormen we een goed geolied team. Als werkvoorbereider moet je wel tegen momenten van stress kunnen en creatief leren omgaan met ‘uitdagingen’. Want wat doe je als een monteur belt om te zeggen dat de leverancier de spullen niet geleverd heeft? Terwijl hij het toch echt nu nodig heeft. Als werkvoorbereider ben jij verantwoordelijk dat het opgelost wordt, hoe? Dat is aan jou!”

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek | Hollander Techniek

Werken op locatie

Regelmatig werk ik op ‘locatie’. Dan werk ik bijvoorbeeld vanuit de bouwkeet op de projectlocatie.  Dat schakelt een stuk sneller!

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Materiaal bestellen

Materiaal bestellen voor de monteurs doe ik meestal op mijn eigen werkplek op kantoor in Apeldoorn.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Spullen controleren

Als één van mijn bestellingen is binnengekomen in het magazijn controleer ik het voordat het meegenomen wordt naar de klus.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Aan de telefoon

Een gedeelte van de dag breng ik bellend door. Even overleggen met een monteur op locatie of een projectleider die een project door wil spreken.

Ook werken bij Hollander Techniek?

Traineeship Hbo Industrie

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur, Traineeship
0-5 jaar

Heb jij je hbo-studie richting mechatronica, technische bedrijfskunde of elektrotechniek (bijna) afgerond en wil je er achter komen welke technisch functie het beste bij jou past? Kom dan jezelf verder ontwikkelen bij Hollander Techniek. In Apeldoorn hebben wij ruimte voor enthousiaste trainee die gaat meewerken binnen ons cluster industrie.

Lees verder

Traineeship Hbo Retail

Retail
Midden-Nederland
32-40 uur, Traineeship
0-5 jaar

Heb jij je hbo-studie richting (technische) bedrijfskunde of elektrotechniek (bijna) afgerond en wil je er achter komen welke technische functie het beste bij jou past? Kom dan jezelf verder ontwikkelen bij Hollander Techniek. In Apeldoorn hebben wij ruimte voor enthousiaste trainee die gaat meewerken binnen ons cluster retail.

Lees verder

Verhalen van onze medewerkers

Nadja Kerssen - Service coördinator Onderhoud

Nadja Kerssen – Service coördinator Onderhoud

Maak kennis met Nadja Kerssen, service coördinator onderhoud en zo’n beetje opgegroeid bij Hollander Techniek. Als service coördinator focust zij zich op de onderhoudscontracten van diverse installaties bij verschillende klanten en de financiële calculatie daarvan. Benieuwd naar haar verhaal?

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Albert Hop – Beveiligingsmonteur in Opleiding

Maak kennis met Albert Hop, beveiligingsmonteur in opleiding. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als monteur wou hij zich verder ontwikkelen in de beveiligingstechniek. Tijdens de kennismaking merkte hij al gauw dat Hollander Techniek echt wil investeren in mensen. Dat was voor hem de doorslag om te starten met de eenjarige-opleiding beveiligingstechniek. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder.

Maarten-Jan Knoester - Engineer ICT

Maarten-Jan Knoester – Engineer ICT

Maak kennis met Maarten-Jan, engineer ICT. Dagelijks ontwerpt, ontwikkelt en beheert hij voor verschillende klanten betrouwbare en veilige communicatienetwerken. Hij begon in 2001 als commerciant maar door het volgen van opleidingen en trainingen is hij van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie in de ICT. Benieuwd naar zijn verhaal?