Iedereen wil een zo goed mogelijk resultaat neerzetten voor de klant. Ook als werkvoorbereider draag je daaraan bij, door zo goed mogelijk in te kopen en ervoor te zorgen dat de materialen op tijd geleverd worden.

Mathew Pelgrim - Werkvoorbereider Industrie

Mathew Pelgrim begon na zijn stage, in de eerste lichting van onderWERKwijs de opleiding tot monteur. Van leerling monteur groeide hij door naar leidinggevend. Inmiddels zit hij helemaal op zijn plek als werkvoorbereider en zorgt hij ervoor dat de monteurs op locatie hun werk kunnen doen. Toch kriebelt het soms om weer naar buiten te gaan. Dus als de kans zich voordoet om mee te sleutelen, dan steekt Mathew graag even de handen uit de mouwen.

Eindeloze doorgroeimogelijkheden en een open werksfeer

“Ik ben wel het ultieme voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden die Hollander Techniek biedt. Je leert zoveel gaandeweg en bij iedere stap die je zet krijg je meer verantwoordelijkheid. En je mag fouten maken onderweg, als je maar laat zien dat je altijd je schouders eronder zet en er samen met je collega’s ervoor wil gaan. Want we doen het met z’n allen of we doen het niet. Ik heb altijd goede begeleiding gehad, welke stap ik ook maakte. Mijn collega’s zijn toegankelijk en er is altijd ruimte om vragen te stellen. Zo’n fijne, open werksfeer is voor mij het allerbelangrijkste.”

Werkvoorbereider: de spil tussen monteur en projectleider

“Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat de monteurs op locatie aan de slag kunnen. Zij moeten de materialen op tijd geleverd krijgen, zodat het project soepel blijft verlopen. Ik koop de materialen tactisch in, keur orders goed en begeleid de leveranciers. Daarnaast verzorg ik een stukje calculatie. Heel divers dus. Tijdens het hele project heb ik nauw contact met de monteurs en projectleiders. Samen vormen we een goed geolied team. Als werkvoorbereider moet je wel tegen momenten van stress kunnen en creatief leren omgaan met ‘uitdagingen’. Want wat doe je als een monteur belt om te zeggen dat de leverancier de spullen niet geleverd heeft? Terwijl hij het toch echt nu nodig heeft. Als werkvoorbereider ben jij verantwoordelijk dat het opgelost wordt, hoe? Dat is aan jou!”

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek | Hollander Techniek

Werken op locatie

Regelmatig werk ik op ‘locatie’. Dan werk ik bijvoorbeeld vanuit de bouwkeet op de projectlocatie.  Dat schakelt een stuk sneller!

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Materiaal bestellen

Materiaal bestellen voor de monteurs doe ik meestal op mijn eigen werkplek op kantoor in Apeldoorn.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Spullen controleren

Als één van mijn bestellingen is binnengekomen in het magazijn controleer ik het voordat het meegenomen wordt naar de klus.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Aan de telefoon

Een gedeelte van de dag breng ik bellend door. Even overleggen met een monteur op locatie of een projectleider die een project door wil spreken.

Ook werken bij Hollander Techniek?

Chef Monteur Retail

Retail
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Wil jij werken voor een van de grootste en toonaangevende opdrachtgevers binnen de retail? En ben jij die leidinggevend monteur die zich graag verder wilt ontwikkelen tot chef monteur? Dan zoeken wij jou! Als chef monteur retail ben jij van A tot Z verantwoordelijk voor het optimaal verzorgen van de nieuw- en/of verbouw van winkels.

Lees verder

Clusterleider Retail

Retail
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar, 10+

Lees verder

Verhalen van onze medewerkers

Eric van de Glind | Projectleider Industrie | Hollander Techniek

Eric van de Glind – Projectleider Industrie

Maak kennis met Eric van de Glind, projectleider industrie. Eric zorgt ervoor dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat in verschillende projecten. Het ene moment loopt hij met de klant door de fabriek en het volgende moment zit hij in overleg met collega's. Geen enkele week is hetzelfde! Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ‘t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Nick Slijkhuis - Engineer Beveiligingstechniek

Nick Slijkhuis – Engineer Beveiligingstechniek

Maak kennis met Nick, engineer beveiligingstechniek. In zijn werk is hij verantwoordelijk voor het uitdenken en beheren van complexe beveiligingsinstallaties. Hij heeft een mooie balans gevonden tussen nog zelf blijven sleutelen en computerwerk. En hoe complexer de beveiligingsinstallatie, hoe leuker hij het vindt! Benieuwd naar zijn verhaal?