Iedereen wil een zo goed mogelijk resultaat neerzetten voor de klant. Ook als werkvoorbereider draag je daaraan bij, door zo goed mogelijk in te kopen en ervoor te zorgen dat de materialen op tijd geleverd worden.

Mathew Pelgrim - Werkvoorbereider Industrie

Mathew Pelgrim begon na zijn stage, in de eerste lichting van onderWERKwijs de opleiding tot monteur. Van leerling monteur groeide hij door naar leidinggevend. Inmiddels zit hij helemaal op zijn plek als werkvoorbereider en zorgt hij ervoor dat de monteurs op locatie hun werk kunnen doen. Toch kriebelt het soms om weer naar buiten te gaan. Dus als de kans zich voordoet om mee te sleutelen, dan steekt Mathew graag even de handen uit de mouwen.

Eindeloze doorgroeimogelijkheden en een open werksfeer

“Ik ben wel het ultieme voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden die Hollander Techniek biedt. Je leert zoveel gaandeweg en bij iedere stap die je zet krijg je meer verantwoordelijkheid. En je mag fouten maken onderweg, als je maar laat zien dat je altijd je schouders eronder zet en er samen met je collega’s ervoor wil gaan. Want we doen het met z’n allen of we doen het niet. Ik heb altijd goede begeleiding gehad, welke stap ik ook maakte. Mijn collega’s zijn toegankelijk en er is altijd ruimte om vragen te stellen. Zo’n fijne, open werksfeer is voor mij het allerbelangrijkste.”

Werkvoorbereider: de spil tussen monteur en projectleider

“Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat de monteurs op locatie aan de slag kunnen. Zij moeten de materialen op tijd geleverd krijgen, zodat het project soepel blijft verlopen. Ik koop de materialen tactisch in, keur orders goed en begeleid de leveranciers. Daarnaast verzorg ik een stukje calculatie. Heel divers dus. Tijdens het hele project heb ik nauw contact met de monteurs en projectleiders. Samen vormen we een goed geolied team. Als werkvoorbereider moet je wel tegen momenten van stress kunnen en creatief leren omgaan met ‘uitdagingen’. Want wat doe je als een monteur belt om te zeggen dat de leverancier de spullen niet geleverd heeft? Terwijl hij het toch echt nu nodig heeft. Als werkvoorbereider ben jij verantwoordelijk dat het opgelost wordt, hoe? Dat is aan jou!”

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek | Hollander Techniek

Werken op locatie

Regelmatig werk ik op ‘locatie’. Dan werk ik bijvoorbeeld vanuit de bouwkeet op de projectlocatie.  Dat schakelt een stuk sneller!

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Materiaal bestellen

Materiaal bestellen voor de monteurs doe ik meestal op mijn eigen werkplek op kantoor in Apeldoorn.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Spullen controleren

Als één van mijn bestellingen is binnengekomen in het magazijn controleer ik het voordat het meegenomen wordt naar de klus.

Mathew Pelgrim | Werkvoorbereider | Hollander Techniek

Aan de telefoon

Een gedeelte van de dag breng ik bellend door. Even overleggen met een monteur op locatie of een projectleider die een project door wil spreken.

Ook werken bij Hollander Techniek?

Calculator Industriële Automatisering

Industrie
Oost-Nederland
32-40 uur
Almelo

Calculaties maken die zowel voor de klant als voor ons werken, dat is jouw uitdaging in deze functie! Jij werkt mee aan mooie projecten voor klanten in de industrie op het gebied van automatisering, robotisering en het verbeteren van productieprocessen.

Lees verder

Werkvoorbereider Retail

Retail
32-40 uur
Amersfoort

Als werkvoorbereider draag jij bij aan het realiseren van verschillende retail projecten in een dynamische omgeving. Ben je sterk in organiseren en wil jij graag altijd álles weten? Dan maken wij graag kennis met je!

Lees verder

Verhalen van onze medewerkers

Jarno van Petersen - Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Jarno van Petersen – Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Maak kennis met Jarno van Petersen, servicetechnicus beveiligingstechniek. In zijn functie is hij constant bezig met het helpen van onze klanten. Door zijn technische kennis in de beveiligingstechniek te delen, kan hij onze klant echt van dienst zijn. Jarno koos voor Hollander Techniek omdat hij hier kan bouwen aan zijn loopbaan. Benieuwd naar zijn verhaal?

Engineer brandmeldtechniek in opleiding

Arjen van den Doren – Werkvoorbereider/Calculator Retail

Maak kennis met Arjen, werkvoorbereider/calculator retail. Het mooiste compliment dat Arjen in zijn werk als calculator kan krijgen is dat de klant akkoord geeft zonder aanvullende vragen te stellen. Dan is alles duidelijk en kan hij aan de slag met de werkvoorbereiding: de vertaalslag naar de monteur. Benieuwd naar zijn verhaal?

Nadja Kerssen - Service coördinator Onderhoud

Nadja Kerssen – Service coördinator Onderhoud

Maak kennis met Nadja Kerssen, service coördinator onderhoud en zo’n beetje opgegroeid bij Hollander Techniek. Als service coördinator focust zij zich op de onderhoudscontracten van diverse installaties bij verschillende klanten en de financiële calculatie daarvan. Benieuwd naar haar verhaal?