“Stagelopen bij een groot bedrijf als Hollander Techniek is lang niet alleen elektrotechniek, het is een hele ervaring op zich!”

Sebastian Bosch - Stagiair hbo

Sebastian Bosch is derdejaars student Hbo Elektrotechniek. Hij heeft al best wat bijbaantjes gehad, maar had nog nooit bij zo’n groot bedrijf als Hollander Techniek gewerkt. Tijdens zijn stageperiode hoopt hij te ontdekken welke kanten hij met zijn studie op kan, zodra hij die heeft afgerond. Daar is een groot, divers bedrijf als Hollander Techniek de perfecte plek voor!

Stagelopen bij Hollander Techniek: een ervaring op zich

Sebastian vond het moeilijk om een stageplek te vinden. Via een huisgenoot kwam Hollander Techniek op zijn pad, waar hij zelfs last minute nog binnen kon stromen. “Ik had al veel sollicitaties gestuurd naar kleine bedrijven, maar het probleem is dat ze daar niet de capaciteit hebben om een stagiair te begeleiden. Daarbij hebben ze liever een vierdejaars die op zoek is naar een afstudeerstage. De tijd begon al behoorlijk te dringen toen ik via mijn huisgenoot bij Hollander Techniek terecht kwam. Ik had nog nooit bij een groot bedrijf rondgelopen en ik wilde graag leren hoe het reilen en zeilen werkt in zo’n bedrijf. Dat is een belangrijk deel van mijn stage: contact zoeken met verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Het is lang niet alleen elektrotechniek, het is een hele ervaring op zich!”

Leren over middenspanning én over het bedrijf zelf

“Ik kon kiezen uit twee opdrachten en ik heb gekozen voor een opdracht over middenspanning. Ik heb het energietransport op grote schaal altijd al interessant gevonden, maar ik had me er voorheen nog niet echt in verdiept. Hollander Techniek helpt grote bedrijven en fabrieken als zij een transformator op hun eigen terrein willen plaatsen. Om onze opdrachtgevers goed te kunnen informeren en offertes te kunnen maken, ben ik een e-learning aan het maken voor onze adviesafdeling. Nadat je deze cursus hebt gevolgd, heb je een goede basiskennis over middenspanning. Ik leer meer over middenspanning én ik kan ondertussen ontdekken hoe een groot bedrijf werkt. Die combinatie maakt het voor mij zo’n interessante stage.”

“Ik leer meer over middenspanning én kan ondertussen ontdekken hoe een groot bedrijf werkt. Die combinatie maakt het voor mij zo’n interessante stage.”

De verschillen tussen school en stage

“Als je vanuit school op een grote kantoortuin terecht komt, is dat best even wennen. Maar de sfeer bij Hollander Techniek is erg goed. Je maakt makkelijk met iedereen een praatje en ik werd meteen meegenomen naar de pingpongtafel waar we dagelijks een potje spelen. Vergeleken met school werk je als stagiair veel zelfstandiger. Als je hulp nodig hebt, moet je zelf contact leggen met je collega’s. Gelukkig zijn die lijntjes binnen Hollander Techniek kort en wil iedereen je graag helpen als je daarom vraagt. Je kunt op school niet leren hoe je contacten legt binnen een bedrijf, dat moet je leren in de praktijk. Dat vind ik echt een grote meerwaarde van stagelopen in plaats van bijvoorbeeld een minor volgen op school.”

Ontdekken wat voor werk je later kan gaan doen

“Ik zou graag een dag mee willen lopen met een monteur middenspanning of een service monteur. Ik weet nog niet zo goed wat ik na mijn opleiding voor werk wil gaan doen, maar ik merk dat ik het heel leuk vindt om met mijn handen te werken. Hollander Techniek is daar het perfecte bedrijf voor. Ik zie mezelf wel in een groot bedrijf werken zoals Hollander Techniek, maar in welke functie weet ik nog niet precies. Het laatste jaar van mijn studie wil ik verder gaan ontdekken wat er bij mij past. Ik wil zoveel mogelijk uitproberen nu het nog kan.”

Mijn werkdag in beeld

Stageopdracht

Mijn stageopdracht is het maken van een e-learning over middenspanning. Ik leer zelf meer over middenspanning, maar leer ook de afdelingen goed kennen binnen het bedrijf.

Leren in de praktijk

Op school leer je niet hoe je contacten legt binnen het bedrijf, dat leer je in de praktijk!

Goede sfeer

De sfeer bij Hollander Techniek is erg goed. Ik werd op mijn eerste dag gelijk meegenomen naar de pingpongtafel waar we dagelijks een potje spelen.

Ontdekken van mogelijkheden

Ik wil mijn stageperiode gebruiken om te ontdekken wat ik met mijn studie allemaal kan. Ik wil graag een dag meelopen met een monteur om te zien of dat ook wat voor mij is.

Ook stagelopen bij Hollander Techniek?

DCS Engineer

Industrie
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Midden-Nederland, Oost-Nederland
3.134 - 5.307

Word de sturende kracht achter innovatieve DCS-systemen bij Hollander Techniek. Ontwerp, implementeer en optimaliseer objectgerichte oplossingen voor diverse industriële sectoren. Jouw slimme aanpak verbetert processen en verhoogt de productiviteit.

Lees verder

Werkvoorbereider Services – Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
2.678 - 4.167

Als Werkvoorbereider Services – Werktuigbouwkunde ligt jouw uitdaging in het optimaal voorbereiden en organiseren van diverse werktuigkundige werkzaamheden, afkomstig van je collega's van het team Services/Utiliteit. De werkzaamheden zullen voornamelijk vanuit onze (hoofd)vestiging in Apeldoorn plaatsvinden.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Engineer brandmeldtechniek in opleiding

Arjen van den Doren – Werkvoorbereider/Calculator Retail

Maak kennis met Arjen, werkvoorbereider/calculator retail. In zijn werk is Arjen perfectionistisch; alleen als hij helemaal tevreden is stuurt hij de calculatie de deur uit. "Het mooiste compliment dat hij in zijn werk als calculator kan krijgen is dat de klant akkoord geeft zonder aanvullende vragen te stellen. "Dan is alles duidelijk en kunnen we aan de slag met de werkvoorbereiding: de vertaalslag naar de monteur." Benieuwd naar zijn verhaal?

Sybo Martens - Monteur Meet- en Regeltechniek

Sybo Martens – Monteur Meet- en Regeltechniek

Maak kennis met Sybo Martens, monteur meet- en regeltechniek bij Hollander Techniek. Voor zijn werk komt hij op verschillende projectlocaties, van kantoren tot zwembaden. "Ik vind de grote projecten het leukst om te doen, omdat ik daarin veel vrijheid krijg", aldus Sybo. Naast dit werk deed hij ook mee aan Skills Heroes en EuroSkills. Met resultaat! Benieuwd naar zijn verhaal?

Isa Unver - Service engineer

Isa Unver – Service engineer

Maak kennis met Isa, service engineer. Binnen Hollander Techniek heeft Isa een afwisselende functie waarbij hij voor verschillende opdrachtgevers werkt. Storingen zijn niet te plannen, dat maakt zijn werk ad hoc en dat past goed bij hem! "Het is werken onder druk, maar zo voelt dat voor mij niet. Ik raak niet zo snel in paniek. Ook al kijken er mensen over mijn schouder mee, mij krijg je niet gek.” Benieuwd naar zijn verhaal?