“Ons werk is net een grote puzzel die je oplost voor de klant. Doordat we in Revit de complete installaties modelleren voorkomen we eventuele clashes nog voordat de uitvoering is gestart. Door de complexiteit blijft het werk uitdagend!”

Mike Helsloot en Kees Walet - Tekenaar en Engineer

Mike Helsloot en Kees Walet werken allebei bij Hollander Techniek. Mike is tekenaar en Kees is engineer maar beide mannen werken ook veel met BIM. In BIM maak je elektrotechnische installaties visueel door ze te engineren en modelleren in 3D. Daarbij werk je nauw samen met werktuigbouwkundige collega’s en de bouwkundig aannemer. Mike en Kees vertellen graag wat hun werk zo leuk maakt.

Complexe projecten maken werk uitdagen

Bouwkundig aannemers vragen bouwpartners steeds vaker om gebouwen, terreinen en installaties in 3D te tekenen. Dit ligt niet langer alleen bij de architect, het gehele bouwproces verloopt steeds meer in 3D. Mike en Kees: “Wij bedenken en tekenen 3D-modellen van gebouwen en installaties. Ons werk is net een grote puzzel die je oplost voor de klant. Doordat we in Revit de complete installaties modelleren voorkomen we eventuele clashes nog voordat de uitvoering is gestart. Daarbij hebben we veelvuldig contact met de bouwkundig aannemer en onze eigen collega’s. Door de complexiteit van onze projecten blijft het werk uitdagend!”

Doorgroeien binnen Hollander Techniek

Mike: “Ik ben in 2018 begonnen bij Hollander Techniek begonnen als werkvoorbereider. Als werkvoorbereider werkte ik veel samen met de BIM Modelleurs. Dat wekte mijn interesse In BIM. Er is zoveel werk in! Ik ben eerst Kees gaan ondersteunen en daarna ben ik mijzelf gaan verdiepen in de BIM-wereld. Met hulp van onze bedrijfsschool heb ik de juiste cursussen kunnen volgen. Bij Hollander Techniek krijg je veel mogelijkheden aangereikt om door te groeien. Als ik over twee jaar projectleider zou willen worden, dan kan dat!”

Kees: “Na mijn stage in 2009 ben ik bij Hollander Techniek in dienst gekomen. Ik startte als elektrotechnisch monteur. Ik kreeg de mogelijkheid om door te groeien en werk nu als engineer bij Hollander Techniek in Almere. Ik heb nog nooit het idee gehad om ergens anders te gaan werken. Bij Hollander Techniek krijg ik veel vrijheid in mijn werk, ik werk dichtbij huis en ik heb leuke collega’s.”

Bouwen op je collega’s

Mike en Kees vertellen beide dat het contact met collega’s belangrijk voor hen is. Mike: “Als je een hulpvraag hebt, is er altijd iemand die voor je klaarstaat. Collega’s nemen echt de tijd voor je.” Kees: “Hollander Techniek organiseert teamuitstapjes, een zomer barbecue en een kerstviering. We gaan samen uiteten en er is een familiedag. Je leert zo je collega’s op een informelere manier kennen, ook collega’s van andere vestigingen. Het zorgt voor een goede onderlinge band.”

Werkdag in beeld

Bim modelleur | Werken bij Hollander Techniek

3D modellen bedenken en ontwerpen

Als BIM Modelleurs maken Mike en Kees 3D- modellen van gebouwen, terreinen en installaties.

Bim modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Samenwerken met bouwkundigen

Ze werken nauw samen met werktuigbouwkundigen en de bouwkundig aannemer. Zij lossen de puzzel voor hen op.

Bim modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Hulp vragen aan collega’s

Hun collega’s bij Hollander Techniek helpen hen graag met technische vragen. Ook buiten werktijden om ontmoeten ze hun collega’s tijdens de vele bedrijfsuitjes.

Bim modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Intern blijven doorgroeien

Bij Hollander Techniek zijn volop mogelijkheden om cursussen of opleidingen te volgen. Zo zijn Mike en Kees allebei doorgegroeid. Kees van monteur naar engineer, Mike van werkvoorbereider naar tekenaar.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

BIM Modelleur | Engineer Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Flevoland, Gelderland
3.134 - 5.307

Als BIM Modelleur - Engineer haal jij energie uit het visualiseren van de beste technische oplossing. Daarbij krijg je zelf de vrijheid om engineeringsvraagstukken op te pakken en te verwerken in je model, samen met de andere disciplines binnen je team. 

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Maarten-Jan Knoester - Engineer ICT

Maarten-Jan Knoester – Engineer ICT

Maak kennis met Maarten-Jan, engineer ICT. Dagelijks ontwerpt, ontwikkelt en beheert hij voor verschillende klanten betrouwbare en veilige communicatienetwerken. Hij begon in 2001 als commerçant, maar door het volgen van opleidingen en trainingen is hij van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie in de ICT. "Eigen ondernemerschap staat hier centraal, maar die kansen moet je wel zelf pakken." Benieuwd naar zijn verhaal?

Hans de Haas - Projectleider Retail

Hans de Haas – Projectleider Retail

Maak kennis met Hans de Haas, projectleider Retail bij Hollander Techniek sinds 2020. Nog voordat hij bij Hollander Techniek kwam werken, maakte hij al kennis met een aantal werknemers van het bedrijf. "Het klikte zo goed met hen, dat me gevraagd werd of werken bij Hollander iets voor mij was." Benieuwd naar zijn verhaal?

Jarno van Petersen - Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Jarno van Petersen – Servicetechnicus Beveiligingstechniek

Maak kennis met Jarno van Petersen, servicetechnicus beveiligingstechniek. In zijn functie is hij constant bezig met het helpen van onze klanten. Door zijn technische kennis in de beveiligingstechniek te delen, kan hij onze klant echt van dienst zijn. Jarno koos voor Hollander Techniek omdat hij hier kan bouwen aan zijn loopbaan. "Ik ben er trots op dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen door middel van studie en cursussen." Benieuwd naar zijn verhaal?