“Als werktuigbouwkundig adviseur blijft ik mezelf uitdagen om naar een duurzame en toekomstbestendige oplossing te zoeken voor de klant.”

Addy Hennink - Werktuigbouwkundig Adviseur

Addy Hennink is werktuigbouwkundig adviseur. Hij adviseert klanten over een klimaatinstallatie die past bij hun bedrijf en hun wensen. Het kan gaan om een kantoor waar werknemers prettig moeten kunnen werken of om een productieproces waar specifieke klimaatomstandigheden nodig zijn. Een goede oplossing voldoet volgens Addy niet alleen aan de vraag en het budget van de klant, maar is ook toekomstbestendig. Een duurzame oplossing dus.

Een adviseur zoekt de beste oplossing voor een klant

“Ik werk nu acht jaar bij Hollander Techniek. Ik praat met klanten om te inventariseren wat zij nodig hebben en wat het budget is. Ik zoek naar een goede en duurzame oplossing voor de klant. Daarbij kijken we onder andere naar de energiekosten die de klant per maand kan besparen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat een installatie zo lang mogelijk meegaat. Hoe kunnen we nu al voorsorteren op nieuwe technieken in de toekomst? Dat is soms een enorme uitdaging, maar ik vind het leuk om daarnaar op zoek te gaan.”

Tijd voor klanten en voor jezelf: dat werkt

“Opdrachten draag ik over naar onze klantenteams. Ik blijf beschikbaar voor vragen, maar de projectleider is vanaf dat moment verantwoordelijk voor het project. Voordat ik bij Hollander Techniek begon, werkte ik voor verschillende adviesbureaus. Adviesbureaus zijn vaak urengedreven, wat ten koste kan gaan van de kwaliteit. Ik had daardoor het gevoel dat ik mijn werk niet goed kon doen. Wat prettig is bij Hollander Techniek is dat ik meer tijd kan stoppen in een opdracht als dat nodig is. Ook krijg ik alle ruimte en vrijheid om mezelf te ontwikkelen. Het is belangrijk dat je je goed voelt, daardoor ga je ook goed presteren. Dat is de bedrijfscultuur hier en dat werkt heel prettig.”

 

Mijn werkdag in beeld

In gesprek met de klant

Een adviseur begint met het inventariseren van de wensen en het budget van de klant. Gaat het om een installatie voor een klein kantoor of een groot productieproces?

Op zoek naar een duurzame oplossing

Vervolgens maak ik de ontwerpen en een begroting voor de installatie. Hierbij zoek ik naar een duurzame oplossing.

Overdagen aan de projectleider

Als de klant akkoord gegeven heeft, draag ik het project over aan de projectleider. Ik blijf beschikbaar voor vragen. Je kunt elkaar makkelijk nog even aanschieten.

Kennis opdoen en overdragen

Ik kan mezelf blijven ontwikkelen. Als ik iets wil bijleren of bijscholen, kan dat. Daarbij word ik ook goed geholpen door collega’s.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Calculator Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Almere
32-40 uur
5-10 jaar
Flevoland
2.893 - 4.572

Weet jij als (ervaren) calculator de best passende technische oplossing voor onze klant te vertalen naar een functionele offerte? Dan is deze functie wat voor jou! Je draagt de verantwoordelijkheid voor een passend ontwerp en een net en volledig beschreven advies waarbij jouw calculatie en pre-engineering de uitgangspunten zijn.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Sybo Martens - Monteur Meet- en Regeltechniek

Sybo Martens – Monteur Meet- en Regeltechniek

Maak kennis met Sybo Martens, monteur meet- en regeltechniek bij Hollander Techniek. Voor zijn werk komt hij op verschillende projectlocaties, van kantoren tot zwembaden. "Ik vind de grote projecten het leukst om te doen, omdat ik daarin veel vrijheid krijg", aldus Sybo. Naast dit werk deed hij ook mee aan Skills Heroes en EuroSkills. Met resultaat! Benieuwd naar zijn verhaal?

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. "Werken bij Hollander Techniek betekent voor mij vooral ruimte voor eigen inbreng bij installatieontwerpen. Als ik een nieuw installatieconcept wil toepassen, dan kan dat." Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw en houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?

Jacco Roelofs - Accountmanager

Jacco Roelofs – Accountmanager Industrie

Maak kennis met Jacco Roelofs, accountmanager industrie. Jacco vindt het fantastisch dat er binnen Hollander Techniek zoveel ruimte is om initiatieven te ontplooien. In zijn functie houdt hij zich bezig met het binden van nieuwe klanten en het aanbieden van nieuwe diensten. "Het is elke keer weer een uitdaging om in een gesprek een kapstokje te zoeken waar wij als Hollander iets aan kunnen ophangen." Benieuwd naar zijn verhaal?