“Bij Hollander Techniek verdwijnen we als software engineer niet in ons scherm. We vinden een goede werksfeer heel belangrijk en zoeken elkaar regelmatig even op.”

René Vos - Software Engineer

René Vos is sinds twee jaar software engineer bij Hollander Techniek. Hij begon al jong met programmeren, maar vond zijn weg naar de industriële automatisering niet meteen. Hollander Techniek bood hem de kans om al lerend aan het werk te gaan, zelfs zonder ervaring of hbo-diploma. Hij werd gekoppeld aan een ervaren collega die hem alles leerde over de codetaal waarin wordt geprogrammeerd. Wat hij uniek vindt aan Hollander Techniek? De goede werksfeer.

Software engineer: van de ontwerptafel tot testen op locatie

“Als Software Engineer schrijf ik software die machines in fabrieken aanstuurt. Ik werk nu bijvoorbeeld aan een Onthouden Cel in een kalverenslachterij. Kalveren worden in de cel herkend en geregistreerd, zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van de cel. Zo weet je precies waar alle kalveren in de fabriek zich bevinden. Ik werk een langere tijd aan zo’n project en test de software op locatie. In de praktijk werkt het toch altijd nét even anders dan je van tevoren had bedacht. Ik ben vanaf het begin betrokken bij mijn projecten. De opdrachtgever weet vaak al wel welke functionaliteit hij wil. Ik doe onderzoek hoe we dit kunnen realiseren, maak een ontwerp, programmeer het en zorg voor het in bedrijf stellen van de software.”

Van hobby naar werk

“Ik heb altijd al interesse gehad in programmeren. Ik had op mijn vijftiende een bedrijfje in het ontwikkelen van websites. Die bouwde je toen nog met code. Ik ben ook op een open dag gaan kijken naar industriële automatisering, maar daar lieten ze alleen zien hoe je printplaatjes aan elkaar soldeert. Dus besloot ik als zzp’er aan de slag te gaan. Een bedrijf wat mij aanvankelijk inhuurde als zzp’er, bood mij vervolgens een baan aan als monteur. Ik volgde een opleiding om te leren programmeren, maar kon dat bij dit bedrijf niet gaan doen. Dus ging ik op zoek naar vacatures en zo vond ik Hollander Techniek. Ik had nog geen werkervaring of hbo-diploma en kende de codetaal nog niet, maar was bereid er hard voor te werken. Die kans heb ik gekregen. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.”

Altijd gezellig op de zaak

“Wat denk ik uniek is aan Hollander Techniek, is de goede werksfeer. Ik werk vaak zelfstandig vanuit huis, maar kom ook graag op de zaak. Het is er altijd gezellig, wat je misschien niet zo snel zult verwachten van Software Engineers! We verdwijnen niet in ons scherm, maar zoeken elkaar regelmatig op. Daarnaast is er volop ruimte om jezelf te ontwikkelen bij Hollander Techniek als je laat zien dat je hard werkt en inzet toont. Er is een opleidingsbudget, maar ook van je collega’s kun je veel leren. Ik had alleen werkervaring als monteur toen ik als Software Engineer begon. Er werd een collega aan mij gekoppeld die al heel goed kon programmeren. Hij kreeg er de tijd voor om mij alles te kunnen leren. Doordat collega’s elkaar ondersteunen en hun kennis delen, word je heel snel heel goed in programmeren.”

Mijn werkdag in beeld

Programmeren natuurlijk!

Bij programmeren is het altijd ja of nee: iets werkt of iets werkt niet. Er is geen grijs gebied. Je moet logisch kunnen nadenken en dat doe ik graag.

Logistiek-medewerker-amersfoort

Contact met collega's

Ik werk vaak vanuit huis, maar ik heb elke dag wel een contactmoment met mijn collega’s. Ik vraag hen om even met me mee te denken of we praten gewoon gezellig even bij over het weekend.

Rene-Vos---ontwerpvoorstel-bekijken

Onderzoek doen

Bij de aanvang van een nieuw project bedenk ik hoe we een functionaliteit kunnen bouwen. Maar ook als je tijdens het programmeren ergens tegenaan loopt wat nét iets anders werkt dan je van tevoren bedacht had.

Rene-Vos---Afsluiten-met-een-biertje

Testen op locatie

Ik zit niet alle dagen achter mijn bureau, maar test de software die ik geschreven heb ook op locatie bij de klant. Samen met een paar collega’s zorgen we dat alles op maandagochtend weer op rolletjes draait. En we sluiten ons werk graag af door even na te bespreken met een biertje!

Ook werken bij Hollander Techniek?

Software Engineer Industriële Automatisering

Industrie
Apeldoorn
32-40 uur
5-10 jaar
Gelderland
3.134 - 5.950

Heb jij als software engineer een passie voor de industriële automatisering en krijg jij energie van het bedienen van een diversiteit aan klanten? Deins jij er niet voor terug om op meerdere projecten ingezet te worden? Dan is deze baan jou op het lijf geschreven. Als software engineer kom jij samen met onze klanten tot creatieve oplossingen op het gebied van industriële automatisering.

Lees verder

Software Engineer Meet- en Regeltechniek

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
3.134 - 5.950

Als software engineer meet- en regeltechniek haal jij energie uit een dynamische technische omgeving waar jij je op technisch en persoonlijk vlak verder kan én mag ontwikkelen binnen je functie als engineer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij maken graag kennis met je!

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Sybo Martens - Monteur Meet- en Regeltechniek

Sybo Martens – Monteur Meet- en Regeltechniek

Maak kennis met Sybo Martens, monteur meet- en regeltechniek bij Hollander Techniek. Voor zijn werk komt hij op verschillende projectlocaties, van kantoren tot zwembaden. "Ik vind de grote projecten het leukst om te doen, omdat ik daarin veel vrijheid krijg", aldus Sybo. Naast dit werk deed hij ook mee aan Skills Heroes en EuroSkills. Met resultaat! Benieuwd naar zijn verhaal?

Hans de Haas - Projectleider Retail

Hans de Haas – Projectleider Retail

Maak kennis met Hans de Haas, projectleider Retail bij Hollander Techniek sinds 2020. Nog voordat hij bij Hollander Techniek kwam werken, maakte hij al kennis met een aantal werknemers van het bedrijf. "Het klikte zo goed met hen, dat me gevraagd werd of werken bij Hollander iets voor mij was." Benieuwd naar zijn verhaal?

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Kevin de Graaf – Leidinggevend Monteur

Maak kennis met Kevin, leidinggevend monteur. Het begeleiden van leerlingen en stagiaires is hem op het lijf geschreven. "Het is daarnaast fijn om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Dat is iets wat ik zelf miste aan het begin van mijn loopbaan." Gedurende de dag wisselt Kevin af tussen zijn eigen werkzaamheden en het begeleiden van collega’s. Hij is blij met die afwisseling en uitdaging in zijn werk. Benieuwd naar zijn verhaal?