Bij Hollander Techniek doen we het samen. Goed kunnen werken in een team is dus belangrijk. Er is veel contact onderling en er wordt waar nodig overleg gevoerd. We werken in een kantoortuin. Dat vind ik prettig, want daardoor is de drempel lager om iemand te vragen naar zijn mening.

Martijn Bouwmeester - BIM Modelleur

Hoi, ik ben Martijn, BIM Modelleur. Dat betekent dat ik 3D-modellen maak van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Binnen BIM is het mogelijk een heel gebouw en alles daarin in 3D neer te zetten: het gebouw, de installaties en het terrein eromheen. Een architect ontwerpt een gebouw in 3D. Dat doen architecten al langer, maar tegenwoordig verloopt ook het bouwproces voor een groot deel in 3D. Aannemers vragen bouwpartners ook steeds vaker mee te gaan in dit BIM proces. Het is mijn taak om de werktuigbouwkundige installaties te engineeren en modelleren in 3D.

‘Toen ik in dienst kwam bij Hollander Techniek, betrof mijn eerste klus ISA Boxmeer. Het 3D-tekenen was nog compleet nieuw voor mij. Ik werkte nog in Autocad, maar dat project werd zo complex dat autocad werkgeheugen tekort kwam. Ik kreeg al snel een cursus 3D-modelleren in Revit aangeboden. Binnen Hollander Techniek heb ik ook de opleiding P-HIT gevolgd. Dat is een vrij zware opleiding, dus ik ben wel even uitgeleerd. Maar als ik wil, kan ik zo weer verder studeren. Dat is hier goed mogelijk.’

‘Ik ben heel erg blij met mijn werk. Ik ben naast het modelleren ook bezig met standaardisatie, wat zeer belangrijk is om efficiënt te kunnen modelleren en te concurreren in de markt. Ook kunnen we hierdoor gerichter benodigde data uit het model halen. Waardoor we, voor bijvoorbeeld onderhoud, direct weten welk merk en type appendage (machine onderdeel) er onderhouden moet worden.’

Werken aan grote projecten

‘Het is leuk om aan mooie projecten te werken. Zo heb ik meegewerkt aan het nieuwe pand van Unilever op de Campus van Wageningen. Daar werkte we met 6 BIM modelleurs, 4 werktuigbouwkundigen en 2 elektrotechnici. Werken bij Hollander Techniek betekent voor mij vooral ruimte voor eigen inbreng bij installatieontwerpen. Als ik bijvoorbeeld een nieuw installatieconcept wil toepassen, dan kan dat. En ik krijg de vrijheid om mijn eigen ideeën in te brengen. Het is een platte organisatie waarin je de ruimte krijgt. In de crisisjaren werkte ik bij verschillende bedrijven. Van groot tot klein, met veel en met weinig medewerkers. Ik heb dus nogal wat vergelijkingsmateriaal. In die tijd heb ik ook verschillende reorganisaties meegemaakt. Bij Hollander Techniek zit ik nu al bijna 10 jaar en ik voel me prima op mijn plek!’

Kiezen voor vrijheid

“Ik weet nog dat mijn sollicitatiegesprek erg leuk was, het verliep heel natuurlijk. Het was geen formeel gesprek, meer een gezamenlijk gesprek om te kijken hoever we met elkaar konden komen. De vrijheid die daaruit bleek, sprak mij enorm aan. Je hoeft dus echt niet nerveus te zijn als je hier op sollicitatiegesprek komt. Niemand verwacht dat je alles al weet en je kunt je bij Hollander Techniek verder ontwikkelen. Ik vond het vooral erg leuk dat het bedrijf heel veel interesse toont in wat je doet. En hoe je je verder wilt ontwikkelen.’

‘Bij Hollander Techniek doen we het samen. Goed kunnen werken in een team is dus belangrijk. Er is veel contact onderling en er wordt waar nodig overleg gevoerd. We werken in een kantoortuin. Dat vind ik prettig, want daardoor is de drempel lager om iemand te vragen naar zijn mening. Ik ben nog steeds heel erg enthousiast over mijn baan en het werk bij Hollander Techniek.”

Werken in een soort gelijke functie als Martijn?

BIM Modelleur | Engineer Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Flevoland, Gelderland
3.134 - 5.307

Als BIM Modelleur - Engineer haal jij energie uit het visualiseren van de beste technische oplossing. Daarbij krijg je zelf de vrijheid om engineeringsvraagstukken op te pakken en te verwerken in je model, samen met de andere disciplines binnen je team. 

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Michel Herms | Projectleider Elektrotechniek | Werken bij Hollander Techniek

Michel Herms – Projectleider Elektrotechniek

Maak kennis met Michel Herms, projectleider elektrotechniek bij Hollander Techniek. Michel draait samen met zijn team Smart Factory utiliteitsprojecten voor industriële klanten. Als projectleider vindt hij het vooral belangrijk dat er ruimte is voor eigen ideeën. "Ik vertel niet hoe ze het moeten doen, maar wil hun ruimte geven voor eigen inbreng. We werken samen naar hetzelfde doel." Weten hoe hij met alle monteurs en de klant streeft naar het beste resultaat?

Sjoerd Bozon - MES-engineer

Sjoerd Bozon – MES-engineer

Maak kennis met Sjoerd Bozon, MES-engineer. Samen met zijn team werkt hij aan slimme systemen om productieprocessen te optimaliseren. Hij leert elke dag iets bij over de nieuwste technieken en past ze gelijk toe in de praktijk. "Bij Hollander kijken ze naar wat je wil en kan, maar ook naar wat je graag zou willen leren." Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ‘t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Zo ook voor Vitens, waar hij de bouw van een waterfabriek leidde. "Het is de ultieme droom van een engineer om van niets, iets te maken." Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?