Bij Hollander Techniek doen we het samen. Goed kunnen werken in een team is dus belangrijk. Er is veel contact onderling en er wordt waar nodig overleg gevoerd. We werken in een kantoortuin. Dat vind ik prettig, want daardoor is de drempel lager om iemand te vragen naar zijn mening.

Martijn Bouwmeester - BIM Modelleur

Hoi, ik ben Martijn, BIM Modelleur. Dat betekent dat ik 3D-modellen maak van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Binnen BIM is het mogelijk een heel gebouw en alles daarin in 3D neer te zetten: het gebouw, de installaties en het terrein eromheen. Een architect ontwerpt een gebouw in 3D. Dat doen architecten al langer, maar tegenwoordig verloopt ook het bouwproces voor een groot deel in 3D. Aannemers vragen bouwpartners ook steeds vaker mee te gaan in dit BIM proces. Het is mijn taak om de werktuigbouwkundige installaties te engineeren en modelleren in 3D.

‘Toen ik in dienst kwam bij Hollander Techniek, betrof mijn eerste klus ISA Boxmeer. Het 3D-tekenen was nog compleet nieuw voor mij. Ik werkte nog in Autocad, maar dat project werd zo complex dat autocad werkgeheugen tekort kwam. Ik kreeg al snel een cursus 3D-modelleren in Revit aangeboden. Binnen Hollander Techniek heb ik ook de opleiding P-HIT gevolgd. Dat is een vrij zware opleiding, dus ik ben wel even uitgeleerd. Maar als ik wil, kan ik zo weer verder studeren. Dat is hier goed mogelijk.’

‘Ik ben heel erg blij met mijn werk. Ik ben naast het modelleren ook bezig met standaardisatie, wat zeer belangrijk is om efficiënt te kunnen modelleren en te concurreren in de markt. Ook kunnen we hierdoor gerichter benodigde data uit het model halen. Waardoor we, voor bijvoorbeeld onderhoud, direct weten welk merk en type appendage (machine onderdeel) er onderhouden moet worden.’

Werken aan grote projecten

‘Het is leuk om aan mooie projecten te werken. Zo heb ik meegewerkt aan het nieuwe pand van Unilever op de Campus van Wageningen. Daar werkte we met 6 BIM modelleurs, 4 werktuigbouwkundigen en 2 elektrotechnici. Werken bij Hollander Techniek betekent voor mij vooral ruimte voor eigen inbreng bij installatie ontwerpen. Als ik bijvoorbeeld een nieuw installatie concept wil toepassen, dan kan dat. En ik krijg de vrijheid om mijn eigen ideeën in te brengen. Het is een platte organisatie, waarin je de ruimte krijgt. In de crisisjaren werkte ik bij verschillende bedrijven. Van groot tot klein, met veel en met weinig medewerkers. Ik heb dus nogal wat vergelijkingsmateriaal. In die tijd heb ik ook verschillende reorganisaties meegemaakt. Bij Hollander Techniek zit ik nu al bijna 10 jaar en ik voel me prima op mijn plek!’

Kiezen voor vrijheid

“Ik weet nog dat mijn sollicitatiegesprek erg leuk was, het verliep heel natuurlijk. Het was geen formeel gesprek, meer een gezamenlijk gesprek om te kijken hoever we met elkaar konden komen. De vrijheid die daaruit bleek, sprak mij enorm aan. Je hoeft dus echt niet nerveus te zijn als je hier op sollicitatiegesprek komt. Niemand verwacht dat je alles al weet en je kunt je bij Hollander Techniek verder ontwikkelen. Ik vond het vooral erg leuk dat het bedrijf heel veel interesse toont in wat je doet. En hoe je je verder wilt ontwikkelen.’

‘Bij Hollander Techniek doen we het samen. Goed kunnen werken in een team is dus belangrijk. Er is veel contact onderling en er wordt waar nodig overleg gevoerd. We werken in een kantoortuin. Dat vind ik prettig, want daardoor is de drempel lager om iemand te vragen naar zijn mening. Ik ben nog steeds heel erg enthousiast over mijn baan en het werk bij Hollander Techniek.”

Werken in een soort gelijke functie als Martijn?

BIM Modelleur - Engineer Werktuigbouwkunde

Als BIM Modelleur - Engineer haal jij energie uit het visualiseren van de beste technische oplossing. Waarbij je zelf de vrijheid krijgt engineeringsvraagstukken op te pakken en te verwerken in je model samen met de andere disciplines binnen je team.

Lees verder

(Jr.) E-Plan Tekenaar - Hardware Engineer

Als E-Plan tekenaar ligt je uitdaging in het maken van een elektrotechnisch ontwerp voor kleine tot middelgrote projecten binnen de utiliteit. Jij bent verantwoordelijk voor een optimale werking van besturingstechnische installaties. Samen met je team streef je naar de best mogelijke totaaloplossing voor onze (interne)klanten.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Eric van de Glind | Projectleider Industrie | Hollander Techniek

Eric van de Glind – Projectleider Industrie

Maak kennis met Eric van de Glind, projectleider industrie. Eric zorgt ervoor dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat in verschillende projecten. Het ene moment loopt hij met de klant door de fabriek en het volgende moment zit hij in overleg met collega's. Geen enkele week is hetzelfde! Benieuwd naar zijn verhaal?

Johan de Wilde | Monteur WTB | Hollander Techniek

Johan de Wilde – Monteur WTB

Maak kennis met Johan de Wilde, leidinggevend monteur WTB. In zijn werk vindt hij vrijheid erg belangrijk. Mede daarom heeft hij ervoor gekozen om als monteur bij Hollander Techniek aan de slag te gaan. Inmiddels voelt hij zich als in een vis het water in zijn leidinggevende rol. Benieuwd naar zijn verhaal?

Jeroen Simon | Calculator Beveiliging | Hollander Techniek

Jeroen Simon – Calculator Beveiliging

Maak kennis met Jeroen Simon, calculator beveiliging. Begonnen als monteur in de ruwe techniek maar inmiddels de stap gemaakt naar de fijne techniek. Als calculator beveiligingstechniek stelt Jeroen de prijs van een project of installatie op voor onze klanten. Maar Jeroen doet nog veel meer! Benieuwd naar zijn verhaal?