“Als lead hardware engineer ben je heel veelzijdig. Je bent zowel met de techniek bezig als met mensen.”

Bjorn Jernberg - Lead Hardware Engineer

Bjorn Jernberg is lead hardware engineer bij Hollander Techniek. Hij begon als leerling monteur, maar hield altijd al van tekenen. Hij groeide door en bekleedde verschillende functies van startende tekenaar tot lead hardware engineer. Die ervaring komt hem nu goed van pas: “Ik stuur hardware engineers aan, overleg met paneelbouwers én voer voorbereidende werkzaamheden uit. Die veelzijdigheid maakt mijn werk leuk.”

Technisch én sociaal

“Als lead hardware engineer houd ik het overzicht over een project en stuur ik andere hardware engineers aan. Ik zit in het klantenteam Water en bouw veelal drinkwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties. De engineers ontwerpen en tekenen schema’s voor de industriële automatisering, zoals besturingspanelen. Ik voer berekeningen uit en teken af en toe zelf ook kleine projecten. Als een paneel getekend is, draag ik die over naar de paneelbouwers. Ik loop het liefst even bij hun naar binnen om de tekening samen te bespreken. Daarnaast doe ik ook de planning voor alle hardware engineers en voer ik sollicitatiegesprekken. Voor mijn werk moet je dus zowel technisch als sociaal zijn. Heel veelzijdig dus!”

Doorgroeien binnen Hollander Techniek

“Hollander Techniek is mijn eerste werkgever. Ik ben in 1998 begonnen als leerling monteur op de vestiging in Almere. Ik heb tekenen altijd leuk gevonden, op school al. Na vier jaar besloot ik dat ik graag tekenaar wilde worden. Ik begon als tekenaar voor de utiliteit en ben vervolgens voor de industrie gaan tekenen. Ik groeide door van tekenaar tot lead hardware engineer. Ik was in mijn jonge jaren niet zo’n leergierige student, maar bij Hollander Techniek kreeg ik de mogelijkheid om al werkend door te groeien. Ik vind het heel belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Dat Hollander Techniek van oudsher een familiebedrijf is, merk je nog steeds. Het is fijn samenwerken met collega’s en je weet elkaar altijd wel te vinden. Ik werk er niet voor niets nog steeds!”

De spin in het web

“Toen ik begon in Almere waren we met tien collega’s, waardoor je veel verschillende taken had. Ik ging zelf naar een klant toe, maakte offertes en werkte de tekening uit. Ook het bouwen en installeren van de panelen deed ik soms zelf. Die veelzijdigheid ligt mij nog steeds. Ik ben nu een drinkwaterzuiveringsinstallatie aan het bouwen met mijn team. Naast mijn functie als lead hardware engineer heb ik voor dit project ook een nevenrol als werkvoorbereider. Ik vind het heel leuk om dat erbij te doen. Ik werk twee dagen in de week op locatie en heb daardoor korte lijntjes met de monteurs. Ze bellen mij als ze ergens tegenaan lopen en ik denk dan oplossingsgericht met hen mee. Ik sta in contact met opdrachtgevers, engineers, monteurs en projectleiders. Ik ben echt de spin in het web en dat bevalt me prima.”

Werkdag in beeld

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Spin in het web

Als lead hardware engineer ben ik de spin in het web. Ik sta in contact met engineers, monteurs, paneelbouwers en de klant.

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Planningen maken

Ik maak de planningen voor alle hardware engineers binnen Hollander Techniek en voer gesprekken met sollicitanten.

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Tekenen & berekenen

Voorafgaand aan een installatie voer ik berekeningen uit in overleg met de engineers. Voor kleine projecten teken ik ook af en toe nog zelf.

Volop mogelijkheden

Bij Hollander Techniek wordt er met je meegedacht. Je kunt doorgroeien of -leren als je dat wilt. En ik kan een dag in de week thuiswerken.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Technisch Specialist Beveiligingstechniek

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
5-10 jaar
Gelderland
3.134 - 5.950

Wil jij samen met jouw team high-end beveiligingsinstallaties verwezenlijken? Dan is dit de baan voor jou! Als technisch specialist beveiligingstechniek hebben inbraak, cctv- en toegangscontrolesystemen geen geheimen voor jou.

Lees verder

BIM Modelleur | Engineer Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Flevoland, Gelderland
3.134 - 5.307

Als BIM Modelleur - Engineer haal jij energie uit het visualiseren van de beste technische oplossing. Daarbij krijg je zelf de vrijheid om engineeringsvraagstukken op te pakken en te verwerken in je model, samen met de andere disciplines binnen je team. 

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Hans de Haas - Projectleider Retail

Hans de Haas – Projectleider Retail

Maak kennis met Hans de Haas, projectleider Retail bij Hollander Techniek sinds 2020. Nog voordat hij bij Hollander Techniek kwam werken, maakte hij al kennis met een aantal werknemers van het bedrijf. "Het klikte zo goed met hen, dat me gevraagd werd of werken bij Hollander iets voor mij was." Benieuwd naar zijn verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ‘t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Zo ook voor Vitens, waar hij de bouw van een waterfabriek leidde. "Het is de ultieme droom van een engineer om van niets, iets te maken." Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?

Erik Mulder - Engineer brandmeldinstallaties

Erik Mulder – Engineer brandmeldinstallaties

Maak kennis met Erik Mulder. Erik is al 25 jaar werkzaam bij Hollander Techniek. In zijn rol als engineer brandmeldinstallaties draagt hij zorg voor een volledig en doordacht engineeringpakket. Van het verzamelen van alle benodigde documenten tot het programmeren van het scherm waarop alle brandmeldingen worden weergegeven. Voor deze ervaren engineer brandmeldinstallaties is geen dag hetzelfde. Benieuwd naar zijn verhaal?