“Als lead hardware engineer ben je heel veelzijdig. Je bent zowel met de techniek bezig als met mensen.”

Bjorn Jernberg - Lead Hardware Engineer

Bjorn Jernberg is lead hardware engineer bij Hollander Techniek. Hij begon als leerling monteur, maar hield altijd al van tekenen. Hij groeide door en bekleedde verschillende functies van startende tekenaar tot lead hardware engineer. Die ervaring komt hem nu goed van pas: “Ik stuur hardware engineers aan, overleg met paneelbouwers én voer voorbereidende werkzaamheden uit. Die veelzijdigheid maakt mijn werk leuk.”

Technisch én sociaal

“Als lead hardware engineer houd ik het overzicht over een project en stuur ik andere hardware engineers aan. Ik zit in het klantenteam Water en bouw veelal drinkwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties. De engineers ontwerpen en tekenen schema’s voor de industriële automatisering, zoals besturingspanelen. Ik voer berekeningen uit en teken af en toe zelf ook kleine projecten. Als een paneel getekend is, draag ik die over naar de paneelbouwers. Ik loop het liefst even bij hun naar binnen om de tekening samen te bespreken. Daarnaast doe ik ook de planning voor alle hardware engineers en voer ik sollicitatiegesprekken. Voor mijn werk moet je dus zowel technisch als sociaal zijn. Heel veelzijdig dus!”

Doorgroeien binnen Hollander Techniek

“Hollander Techniek is mijn eerste werkgever. Ik ben in 1998 begonnen als leerling monteur op de vestiging in Almere. Ik heb tekenen altijd leuk gevonden, op school al. Na vier jaar besloot ik dat ik graag tekenaar wilde worden. Ik begon als tekenaar voor de utiliteit en ben vervolgens voor de industrie gaan tekenen. Ik groeide door van tekenaar tot lead hardware engineer. Ik was in mijn jonge jaren niet zo’n leergierige student, maar bij Hollander Techniek kreeg ik de mogelijkheid om al werkend door te groeien. Ik vind het heel belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Dat Hollander Techniek van oudsher een familiebedrijf is, merk je nog steeds. Het is fijn samenwerken met collega’s en je weet elkaar altijd wel te vinden. Ik werk er niet voor niets nog steeds!”

De spin in het web

“Toen ik begon in Almere waren we met tien collega’s, waardoor je veel verschillende taken had. Ik ging zelf naar een klant toe, maakte offertes en werkte de tekening uit. Ook het bouwen en installeren van de panelen deed ik soms zelf. Die veelzijdigheid ligt mij nog steeds. Ik ben nu een drinkwaterzuiveringsinstallatie aan het bouwen met mijn team. Naast mijn functie als lead hardware engineer heb ik voor dit project ook een nevenrol als werkvoorbereider. Ik vind het heel leuk om dat erbij te doen. Ik werk twee dagen in de week op locatie en heb daardoor korte lijntjes met de monteurs. Ze bellen mij als ze ergens tegenaan lopen en ik denk dan oplossingsgericht met hen mee. Ik sta in contact met opdrachtgevers, engineers, monteurs en projectleiders. Ik ben echt de spin in het web en dat bevalt me prima.”

Werkdag in beeld

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Spin in het web

Als lead hardware engineer ben ik de spin in het web. Ik sta in contact met engineers, monteurs, paneelbouwers en de klant.

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Planningen maken

Ik maak de planningen voor alle hardware engineers binnen Hollander Techniek en voer gesprekken met sollicitanten.

Bjorn Jernberg | Lead Hardware Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Tekenen & berekenen

Voorafgaand aan een installatie voer ik berekeningen uit in overleg met de engineers. Voor kleine projecten teken ik ook af en toe nog zelf.

Volop mogelijkheden

Bij Hollander Techniek wordt er met je meegedacht. Je kunt doorgroeien of -leren als je dat wilt. En ik kan een dag in de week thuiswerken.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Lead Software Engineer

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar
Apeldoorn
4.572 - 6.812

Neem jij graag de lead? Wij zoeken een lead software engineer met leiderschapskwaliteiten! Als lead engineer kom jij samen met onze klanten tot de meest creatieve oplossingen op het gebied van industriële automatisering.

Lees verder

Engineer Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Midden-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar
Apeldoorn
3.134 - 5.950

In deze functie ben je samen met de engineers en werkvoorbereiding verantwoordelijk voor het bouwen en opleveren van uitdagende en interessante smart factory projecten zoals laboratoria, clean rooms en broederijen. Jij houdt je voornamelijk bezig met het technisch ontwerp van de werktuigbouwkundige installaties.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Daarnaast houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?

Rick Sleurink - Werkvoorbereider Elektrotechniek

Rick Sleurink – Werkvoorbereider Elektrotechniek

Maak kennis met Rick Sleurink, werkvoorbereider elektrotechniek. Rick is de verbindende factor tussen projectleiders, tekenaars en monteurs. Hij maakte de overstap van de buitendienst naar werkvoorbereider bij Hollander Techniek. Benieuwd hoe hij zijn projecten op rolletjes laat lopen?

Monteur Industriële Automatisering | Werken bij Hollander Techniek

Dirk Bleijenberg – Monteur Industriële Automatisering

Maak kennis met Dirk, leidinggevend monteur industriële automatisering. Hij begon zeven jaar geleden als stagiair bij Hollander Techniek. Inmiddels is hij doorgegroeid tot leidinggevend monteur industriële automatisering en leert hij het vak aan nieuwe monteurs in opleiding. Daarbij sleutelt hij zelf nog graag mee. Benieuwd naar zijn verhaal?