fbpx

Als calculator beveiligingstechniek ben ik niet alleen maar bezig met cijfertjes. Het is veel meer dan dat. Ik zorg voor een uitgebreide begroting, waarbij ik rekening houd met aantrekkelijke prijzen voor de klant!

Jeroen Simon - Calculator Beveiliging

Van ruwe naar fijne techniek

Met mijn diploma Operationele Techniek (niv. 4) op zak startte ik mijn loopbaan als monteur. Met deze opleiding had ik de ideale basis om de rest van de techniek te ontdekken en te kijken welke richting goed bij mij past. Ik ben begonnen als onderhoudsmonteur, de ruwe techniek. Toch­ miste ik iets. Het was te eentonig en ik wilde mij heel graag specialiseren. Het was mijn vader, toevallig ook klant van Hollander Techniek, die mij wees op de vacature junior calculator beveiligingstechniek bij Hollander Techniek. Natuurlijk was het even wennen. Ik ging van buiten naar binnen en werkte echt in een andere tak van de techniek, meer de fijne kant, maar ik zit helemaal op mijn plek.

Jong en leergierig

Ik ben leergierig en houd van aanpakken. Dat komt bij deze junior functie goed van pas. Ik krijg niet alleen alle mogelijkheden van Hollander Techniek om te leren. Ik pak zelf ook iedere gelegenheid aan om een cursus of training te volgen. Zelfs in de avonduren ben ik regelmatig aan het studeren. Mijn doel voor de aankomende jaren is om door te groeien naar calculator. Die wens heb ik vanaf het begin uitgesproken naar mijn teamcoach. Welke stappen ik daarvoor moet zetten hebben we samen doorgenomen. Niet alleen mijn teamcoach helpt mij hierbij, ook de ervaren collega’s uit mijn team zijn altijd bereid om mij, de benjamin uit het team, te helpen. Daar hecht ik enorm veel waarde aan.

Calculator: meer dan cijfers en mooie prijzen

Als calculator in de beveiligingstechniek ben ik niet alleen maar bezig met cijfertjes. Mijn werkweek er heel divers uit. Kortgezegd stel ik de prijs van een project of installatie op voor onze klanten. Maar het is meer dan dat. Een calculatie bestaat uit een uitgebreide begroting, inclusief een omschrijving van de werkzaamheden en een productlijst. Het doel is altijd om een mooie prijs neer te leggen, waarbij je rekening houdt met kortingen en levertijden. Hiervoor heb ik contact met leveranciers en onze adviseur die de wens van de klant vertaalt. Met de engineers werk ik alvast het beginstadium van de installatie uit. Als ik mijn werk goed uitvoer heeft de werkvoorbereider een goede basis staan en dat scheelt hem weer werk. Het leukste aan de beveiligingstechniek is dat er veel variatie is. Zo hebben we inbraak-, cctv-, toegangscontrole-, brandmeld- en ontruimingsinstallaties. Iedere installatie vergt een andere aanpak. Bij een inbraakinstallatie leef ik mij in: hoe kunnen we het een inbreker zo moeilijk mogelijk maken? Bij een brandmeldinstallatie is het net andersom, dan werken we volgens de wet- en regelgeving en bedenken we hoe jij bij een brand zo snel mogelijk uit het pand komt en de brandweer erin. Met ons team werken we echt samen aan een passende installatie en als calculator draag ik een waardevol steentje daaraan bij.

Mijn werkdag in beeld

Calculator | Werken bij Hollander Techniek

Calculatie op maat

Ik heb zojuist de wensen van een klant besproken voor een inbraakinstallatie en nu ga ik aan de slag met een calculatie op maat.

Calculator | Werken bij Hollander Techniek

Overleg met engineers

Met de engineers heb ik regelmatig overleg. We bedenken eigenlijk al het begin stadium van de installatie.

Calculator | Werken bij Hollander Techniek

Werken met lijsten

Bij een calculatie hoort een lijst van producten. Wat is er allemaal nodig voor de installatie en bij welke leverancier kunnen we deze producten betrouwbaar en voordelig inkopen.

Klaar, overdragen maar!

Als de calculatie helemaal klopt en de klant heeft akkoord gegeven, draag ik de calculatie over aan de projectleider en werkvoorbereider. Zij zorgen dat de techniek tot leven komt.

Werken in een soort gelijke functie als Jeroen?

Traineeship Hbo Industrie

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur, Traineeship
0-5 jaar

Heb jij je hbo-studie richting mechatronica, technische bedrijfskunde of elektrotechniek (bijna) afgerond en wil je er achter komen welke technisch functie het beste bij jou past? Kom dan jezelf verder ontwikkelen bij Hollander Techniek. In Apeldoorn hebben wij ruimte voor enthousiaste trainee die gaat meewerken binnen ons cluster industrie.

Lees verder

Traineeship Hbo Retail

Retail
Midden-Nederland
32-40 uur, Traineeship
0-5 jaar

Heb jij je hbo-studie richting (technische) bedrijfskunde of elektrotechniek (bijna) afgerond en wil je er achter komen welke technische functie het beste bij jou past? Kom dan jezelf verder ontwikkelen bij Hollander Techniek. In Apeldoorn hebben wij ruimte voor enthousiaste trainee die gaat meewerken binnen ons cluster retail.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Albert Hop – Beveiligingsmonteur in Opleiding

Maak kennis met Albert Hop, beveiligingsmonteur in opleiding. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als monteur wou hij zich verder ontwikkelen in de beveiligingstechniek. Tijdens de kennismaking merkte hij al gauw dat Hollander Techniek echt wil investeren in mensen. Dat was voor hem de doorslag om te starten met de eenjarige-opleiding beveiligingstechniek. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder.

Sandra Ketting - Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Sandra Ketting – Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Maak kennis met Sandra, leidinggevend monteur paneelbouw. Sandra werkt al meer dan 30 jaar bij Hollander Techniek. Begonnen als BBL'er en doorgegroeid naar leidinggevend monteur. Na al die jaren gaat ze nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. Benieuwd naar haar verhaal?

Peter ’t Jong | Software Engineer | Werken bij Hollander Techniek

Peter ’t Jong – Lead Software Engineer

Maak kennis met Peter ’t Jong, lead software engineer. Peter werkt al sinds 2004 bij Hollander Techniek en vindt vooral de sfeer, collegialiteit en vrijheid leuk. In zijn functie is hij dagelijks bezig met het engineeren van machines en processen voor klanten in de industrie. Iedere machine en ieder proces is weer anders en uniek. Dat houdt zijn werk boeiend. Benieuwd naar zijn verhaal?