fbpx

“Mijn verantwoordelijkheid groeit echt per leerjaar én per project.”

Niek van Westering - Monteur in Opleiding

Als monteur in opleiding, oftewel MIO, draai je bij Hollander Techniek volledig mee. Je krijgt de kans om bij de gaafste projecten en mooiste locaties je vaardigheden als monteur te ontwikkelen, terwijl je een opleiding volgt.

Een vak leren en tegelijkertijd ervaring opdoen

Tijdens de jaarlijkse opendag van ROC Aventus in Apeldoorn stond ook de ‘kraam’ van Hollander Techniek. Niek: “Vijf dagen op school zitten… dat is niks voor mij. Daarom was ik op zoek naar een BBL-opleiding: een werken-leren traject. Over de opleiding bij Hollander Techniek had ik positieve verhalen gehoord. Wat me vooral aansprak zijn de verschillende takken van techniek die ze in huis hebben. Inmiddels zit ik alweer in mijn tweede jaar van de opleiding monteur elektrotechnische installaties en kan ik die positieve verhalen zeker bevestigen. Het is een leuk bedrijf met aardige collega’s die echt bereid zijn om mij de kneepjes van het vak te leren. Daarnaast is gewoon alles goed geregeld. Van het gereedschap dat je nodig hebt tot de vergoedingen (bijvoorbeeld als je tot laat moet werken) en een telefoon van de zaak.”

Alle richtingen van de techniek zijn mogelijk

Niek: “Als je nog niet zeker weet welke techniek je het leukste vindt, zit je bij Hollander Techniek altijd goed. Iedereen start de opleiding met lessen in basis elektra, daarna gaat iedereen zijn eigen kant op en kiest een techniek tak die hij of zij leuk lijkt. En omdat Hollander Techniek zoveel verschillende technieken aanbiedt aan klanten kunnen de MIO’s overal meelopen. Op dit moment heb ik gekozen om richting de watertechniek te gaan, maar ik heb ook al kennis gemaakt met brandbeveiliging, industriële automatisering en elektra voor utiliteit. Van maandag tot donderdag werken we allemaal op een klus. Op vrijdag komen we met de MIO’s weer bij elkaar. Dan volgen we verschillende lessen, zoals Nederlands, Engels, rekenen en werken we in small projects. En tijdens de pauzes wisselen we onze ervaring van die week uit. Het is dan heel leuk om te horen wat andere MIO’s hebben geleerd en meegemaakt.”

Werken op gave locaties

Als MIO werk je direct mee aan verschillende projecten. Niek: “Ik kom op plekken, waar je normaal gesproken nooit zal komen. Van de meest gave fabrieken tot zelfs een schietvereniging. Elke dag is weer anders. Dat komt ook doordat ik iedere dag wat nieuws leer en andere werkzaamheden mag uitvoeren. De ene keer sluit ik een motor aan, dan weer een boiler. Of ik trek kabels en bedrading naar een verdeler of elektriciteitskast. Eén van de projecten die mij het meest is bijgebleven is het klooster. Niet zozeer vanwege het gebouw, maar tijdens dit project heb ik veel werkervaring opgedaan. Ik werd geheel vrijgelaten en mocht veel elektra en wateraansluitingen helemaal zelf oppakken. Daar heb ik enorm veel van geleerd. Mijn verantwoordelijkheid groeit echt per leerjaar én per project. De monteurs waarbij ik meeloop nemen de tijd om mij dingen aan te leren en vervolgens de vrijheid om het zelf op te pakken. Dat is ook wel typisch Hollander Techniek, iedereen is bereid je te helpen.”

Mijn werkdag in beeld

Werken en Leren bij Hollander Techniek

Lesdag in ons eigen leslokaal

Vrijdag is onze lesdag. Dan volgen we gezamenlijk een aantal lessen, zoals Nederlands, Engels en is er mogelijkheid om dingen te bespreken waar je in de praktijk tegen aan loopt.

Uitleg in de praktijk

Mijn begeleider geeft mij eerst een korte uitleg hoe ik het project het beste kan aanpakken, daarna kan ik zelf aan de slag.

Aan het werk

Vier dagen in de week draai ik als monteur in opleiding mee en krijg is steeds meer verantwoordelijkheid voor bepaalde werkzaamheden.

Leren met elkaar

Onze klas bestaat ongeveer uit 10 monteurs. Iedereen is door de weeks op een project aan het werk. Op vrijdag praten we bij wat we hebben geleerd. En wisselen we de verhalen uit.

Ook werken bij Hollander Techniek?

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek

Als leidinggevend monteur ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de uitvoering van een complex multidisciplinaire project binnen de utiliteitsbouw. Jij bent het aanspreekpunt voor je collega's (neven)aannemers, maar natuurlijk werk je ook gewoon een handje mee!

Lees verder

Leidinggevend Monteur Retail

Wil jij werken voor een van de grootste en toonaangevende opdrachtgevers binnen de retail? En ben jij die monteur die zich graag verder wilt ontwikkelen tot leidinggevend monteur? Dan zoeken wij jou! Als leidinggevend monteur retail ben jij van A tot Z verantwoordelijk voor het optimaal verzorgen van de nieuw- en/of verbouw van winkels.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Kevin de Graaf – Leidinggevend Monteur

Maak kennis met Kevin, leidinggevend monteur. Het begeleiden van leerlingen en stagiaires is hem op het lijf geschreven! Net als het meedenken met zijn opdrachtgevers, waarbij hij graag verder denkt dan de beschreven werkzaamheden. De afwisseling en uitdaging die hij zo belangrijk vindt in zijn werk, vindt hij in zijn functie bij Hollander Techniek. Benieuwd naar zijn verhaal?

Sandra Ketting - Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Sandra Ketting – Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Maak kennis met Sandra, leidinggevend monteur paneelbouw. Sandra werkt al meer dan 30 jaar bij Hollander Techniek. Begonnen als BBL'er en doorgegroeid naar leidinggevend monteur. Na al die jaren gaat ze nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. Benieuwd naar haar verhaal?

Jacco Roelofs - Accountmanager

Jacco Roelofs – Accountmanager Industrie

Maak kennis met Jacco Roelofs, accountmanager industrie. Jacco vindt het fantastisch dat er binnen Hollander Techniek zoveel ruimte is om initiatieven te ontplooien. In zijn functie houdt hij zich bezig met het binden van nieuwe klanten en het aanbieden van nieuwe diensten. Benieuwd naar zijn verhaal?