"Ik vind de grote projecten het leukst om te doen, omdat ik daarin veel vrijheid krijg. Er is natuurlijk een tekening waar ik rekening mee moet houden, maar ik mag zelf bepalen hoe ik de kabels en kabelgoten aan ga leggen. Dat is het leukste wat er is!”

Sybo Martens - Monteur Meet- en Regeltechniek

Sybo Martens is monteur meet- en regeltechniek bij Hollander Techniek. Hij werkt op verschillende projectlocaties om alle regeltechniek aan te sluiten, van de verlichting en ventilatie tot de technische ruimtes. Daarnaast bereidde hij zich samen met collega Stefan de Roo elke vrijdag voor op Skills The Finals. En met succes: ze wonnen op 24 maart 2023 voor de tweede keer goud in te categorie mechatronica. Met deze overwinning plaatsten ze zich voor EuroSkills in Polen. Ook daar boekten de mannen succes, ze gingen met een bronzen medaille naar huis!

Van ombouwklussen tot grote projecten

“Als monteur meet- en regeltechniek draai ik veel verschillende projecten. Ik kom op allerlei plekken, van kantoren en fabrieken tot zwembaden en showrooms. We zijn nu in de afrondende fase van een zwembad, waarbij Hollander Techniek verantwoordelijk is voor de wtb en de meet- en regeltechniek. Ik werk aan de meet- en regeltechniek. Ik begon met een lege ruimte en mocht zelf kijken hoe ik de kabels overal naartoe kreeg en ging aansluiten. Daar heb ik een paar maanden aan gewerkt. Maar ik doe ook ombouwklussen van een paar dagen. Dan halen we het oude paneel weg een sluiten een nieuw paneel aan. Vervolgens testen we of alles weer naar behoren werkt. Ik vind de grote projecten het leukst om te doen, omdat ik daarin veel vrijheid krijg. Er is natuurlijk een tekening waar ik rekening mee moet houden, maar ik mag zelf bepalen hoe ik de kabels en kabelgoten aan ga leggen. Dat is het leukste wat er is!”

In één keer goed bij Hollander Techniek

“Je hoort het niet vaak, dat je een studie kiest die je gelijk leuk vindt. Maar zo ging het bij mij wel. Een collega van mijn vader kwam met het idee om stage te gaan lopen bij Hollander Techniek. Dat bleek een schot in de roos. Na mijn stage kwam ik terug voor vakantiewerk en vervolgens heb ik gevraagd of ik kon blijven en een opleiding mocht doen. Bij Hollander Techniek voelt werken niet als werken en ik ken géén chagrijnige collega’s! We hebben een klein team van buitenmonteurs en worden ondersteund door tekenaars, programmeurs en werkvoorbereiders vanuit kantoor. Afgelopen week hebben we een ombouw gedaan waarbij we alle handen konden gebruiken. Toen hebben de mensen van kantoor ook meegeholpen. Werkvoorbereiders en projectleiders waren allemaal aan het sleutelen. Dat was heel bijzonder, we doen het écht samen.”

Skills Heroes 

Samen met Stefan de Roo deed Sybo in 2023 al voor het derde jaar op rij mee aan de vakwedstrijd mechatronica van Skills Heroes. Het NK voor beroepen. We spreken Sybo vlak voor de wedstrijd, als hij nog volop in de voorbereidingen zit. “We hebben bijna elke vrijdag geoefend bij Hollander Techniek op de zaak en zijn nu bezig met de laatste voorbereidingen. We hebben al twee keer eerder meegedaan, waarvan we één keer hebben gewonnen. We hebben dus wel iets waar te maken nu! Ik heb er ontzettend veel zin in. Het is fijn dat we de mogelijkheid krijgen om op de zaak te oefenen. Bij Hollander Techniek is veel mogelijk. Ook als je bijvoorbeeld een studie of cursus wil gaan volgen, dan kan dat. Maar ik focus me nu eerst op de Skills. Of ik verder wil leren, zie ik daarna wel!”

Stefan en Sybo wonnen in maart goud bij Skills the Finals, hiermee plaatsten zij zich voor EuroSkills in Polen. Deze wedstrijd vond plaats in september. Ook hier gingen de mannen met een medaille naar huis. Meer hierover lees je hier.

Mijn werkdag in beeld

Onderweg naar de klant

Als monteur meet- en regeltechniek kom ik op veel verschillende locaties. Van kantoren en fabrieken tot zwembaden en showrooms.

Ombouwklussen

Tijdens een ombouwklus vervang ik het regelpaneel en test of alles weer naar behoren werkt.

We doen het samen

We werken écht samen bij Hollander Techniek en ik ken géén chagrijnige collega’s!

Voorbereiden voor Skills The Finals

Elke vrijdag oefende ik met collega Stefan de Roo voor Skills The Finals, zodat we goed beslagen ten ijs kwamen!

Goud op Skills The Finals

Op 24 maart 2023 gingen Stefan en ik met het goud naar huis. Met deze overwinning plaatsten we ons voor EuroSkills in Polen. Nog meer oefenen dus!

Brons op EuroSkills

Al dat oefenen was niet voor niks. Ook in Polen behaalden haalden we het podium. Een mooie derde plaats!

Ook werken bij Hollander Techniek?

Monteur Meet- en Regeltechniek

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
2.474 - 3.413

Ben jij graag van montage tot inbedrijfstelling betrokken bij je installatie én zie jij uitdaging in het schakelen met andere disciplines? Dan ben jij de monteur M&R voor ons team Meet- & Regeltechniek!

Lees verder

Leidinggevend Monteur Installatietechniek

Utiliteit
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Midden-Nederland, Oost-Nederland
2.474 - 3.413

Samen met jouw team werken aan complexe en duurzame werktuigbouwkundige installaties voor onze opdrachtgevers? Dan is dit de functie voor jou! Als monteur installatietechniek kun je rekenen op afwisselende werkzaamheden aan uitdagende hightech installaties.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Peter Slob en Nicole Balster - Servicemonteurs

Peter Slob en Nicole Balster – Servicemonteurs

Maak kennis met Peter en Nicole, servicetechnici werktuigbouwkunde. Peter en Nicole laten hun klanten niet in de kou staan. Ze zoeken storingen en lossen ze op. Ze repareren alles waar een cv- of waterleiding aanzit en verrichten onderhoud aan bijvoorbeeld cv-ketels. "Je moet heel flexibel zijn. Ik vind dat wel leuk, geen dag is hetzelfde." Benieuwd naar hun verhaal?

Isa Unver - Service engineer

Isa Unver – Service engineer

Maak kennis met Isa, service engineer. Binnen Hollander Techniek heeft Isa een afwisselende functie waarbij hij voor verschillende opdrachtgevers werkt. Storingen zijn niet te plannen, dat maakt zijn werk ad hoc en dat past goed bij hem! "Het is werken onder druk, maar zo voelt dat voor mij niet. Ik raak niet zo snel in paniek. Ook al kijken er mensen over mijn schouder mee, mij krijg je niet gek.” Benieuwd naar zijn verhaal?

Medewerker Finance | Werken bij Hollander Techniek

Thierry Bosman – Administratief Medewerker

Maak kennis met Thierry Bosman, administratief medewerker bij Hollander Techniek. Thierry is onderdeel van team Finance en neemt de basisadministratie voor zijn rekening. Hij is het financiële aanspreekpunt voor collega’s en ondersteunt hen bij de administratie van projecten, facturen en serviceorders. Daarnaast is Thierry nét benoemd tot bestuurslid van de personeelsvereniging. "Hollander Techniek is een groeiend bedrijf en er komen veel jonge medewerkers bij. Ik vind dat de activiteiten die we organiseren ook de jonge medewerkers aan moeten spreken." Benieuwd naar zijn verhaal?