fbpx

“Als leidinggevend monteur wil ik jongeren bieden wat ik aan het begin van mijn loopbaan niet had. Ik ondersteun hen bij het maken van keuzes en laat ze echt kennismaken met het vak.”

Kevin de Graaf - Leidinggevend monteur

Kevin startte in 2018 bij Hollander Techniek als monteur met een duidelijke ambitie. Kevin: “Ik wilde graag collega’s begeleiden, bij voorkeur stagiaires en leerlingen. Die mogelijkheid was er en al vrij snel ben ik collega’s gaan begeleiden.” Dit is Kevin op het lijf geschreven. Hij begeleidt niet alleen stagiaires en leerlingen, op locatie zorgt hij er ook voor dat alles in goede banen geleid wordt. Daarbij schakelt hij graag proactief met zijn opdrachtgevers.

Hollander Techniek staat bekend om de doorgroeimogelijkheden

“Mensen kennen mij als een energieke vent. Ik ben het liefst de hele tijd bezig en houd van afwisseling. De rol van leidinggevend monteur past dan ook goed bij me. Ik heb mijn eigen werkzaamheden, begeleid collega’s en schakel met opdrachtgevers. Ik weet dat ik meer kan en mag doen dan in mijn functieomschrijving staat, daarin word ik erg vrijgelaten. Dit is ook een van de redenen waarom ik zo graag bij Hollander Techniek werk en waarom ik destijds heb gesolliciteerd. Hollander staat bekend om de doorgroeimogelijkheden. De combinatie tussen leren en werken wordt gepromoot, dat blijkt wel uit het interne opleidingscentrum. Zelf heb ik de opleiding technisch leidinggevende mogen volgen voor mijn functie leidinggevend monteur”, vertelt Kevin.

Het mooiste om te doen: werken aan nieuwe installaties

Het team waar Kevin onderdeel van is, werkt veel aan werkplaatsinrichtingen voor autogarages. Kevin: “Ik denk dat meer dan de helft van mijn werk wel plaatsvindt bij garages. Het liefste werk ik daar aan nieuwe installaties.” De dag beginnen Kevin en zijn collega’s vaak met een kop koffie rond de klok van half 7. Vervolgens maakt hij leerlingen wegwijs op de vloer en legt hij hen werkzaamheden uit. Tijdens de pauze rond 9:00 uur komen de praatjes: “Samen lekker ouwehoeren in onze eigen tijd, dat ligt ons wel ja! Met mooi weer pakken we de tuinstoelen erbij en zitten we lekker buiten. Het is daarnaast fijn om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Dat is iets wat ik zelf miste aan het begin van mijn loopbaan. Ik kon niet goed levelen met mijn leermeester. Keuzes maken is lastig, helemaal op jonge leeftijd. Ik kan me goed verplaatsen in die struggle en help leerlingen graag bij het ontdekken van wat ze willen in hun toekomstige baan.” Gedurende de dag wisselt Kevin af tussen zijn eigen werkzaamheden en het begeleiden van collega’s. De dag sluit hij vaak af met een korte bespreking met de opdrachtgever.

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Het mooiste werk

Ik ben veel bezig met werkplaatsinrichtingen bij autogarages. Het liefst werk ik aan nieuwe installaties, die we van scratch kunnen opbouwen en installeren.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Leerlingen begeleiden

Ik vind het leuk om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Ik help ze graag ontdekken wat ze willen in hun toekomstige baan.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Samen ouwehoeren

Bij mooi weer pakken we de tuinstoelen erbij en zitten we in de pauze lekker buiten. Tijdens de pauzes komen de praatjes! Samen ouwehoeren in onze eigen tijd.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Meedenken met opdrachtgever

Bij Hollander Techniek krijg ik de vrijheid om met mijn opdrachtgevers mee te denken en dat gaat soms verder dan de originele opdracht.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Leidinggevend Monteur Elektrotechniek

Utiliteit
West-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Als leidinggevend monteur ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de uitvoering van een complex multidisciplinaire project binnen de utiliteitsbouw. Jij bent het aanspreekpunt voor je collega's (neven)aannemers, maar natuurlijk werk je ook gewoon een handje mee!

Lees verder

Leidinggevend Monteur Werktuigbouwkunde

Utiliteit
Midden-Nederland, Oost-Nederland
32-40 uur
5-10 jaar

Als leidinggevend monteur WTB/HVAC kom je te werken in een hecht team met passie voor het vak. Jouw uitdaging haal je uit het zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden waarbij je stuurt op de projectplanning. Daarnaast haal je plezier uit het begeleiden van lerende collega’s en investeert je ook graag in je eigen ontwikkeling.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Maarten-Jan Knoester - Engineer ICT

Maarten-Jan Knoester – Engineer ICT

Maak kennis met Maarten-Jan, engineer ICT. Dagelijks ontwerpt, ontwikkelt en beheert hij voor verschillende klanten betrouwbare en veilige communicatienetwerken. Hij begon in 2001 als commerciant maar door het volgen van opleidingen en trainingen is hij van een functionele functie doorgegroeid naar een technische functie in de ICT. Benieuwd naar zijn verhaal?

Jeroen Simon | Calculator Beveiliging | Hollander Techniek

Jeroen Simon – Calculator Beveiliging

Maak kennis met Jeroen Simon, calculator beveiliging. Begonnen als monteur in de ruwe techniek maar inmiddels de stap gemaakt naar de fijne techniek. Als calculator beveiligingstechniek stelt Jeroen de prijs van een project of installatie op voor onze klanten. Maar Jeroen doet nog veel meer! Benieuwd naar zijn verhaal?

Sandra Ketting - Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Sandra Ketting – Leidinggevend Monteur Paneelbouw

Maak kennis met Sandra, leidinggevend monteur paneelbouw. Sandra werkt al meer dan 30 jaar bij Hollander Techniek. Begonnen als BBL'er en doorgegroeid naar leidinggevend monteur. Na al die jaren gaat ze nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. Benieuwd naar haar verhaal?