“Als leidinggevend monteur wil ik jongeren bieden wat ik aan het begin van mijn loopbaan niet had. Ik ondersteun hen bij het maken van keuzes en laat ze echt kennismaken met het vak.”

Kevin de Graaf - Leidinggevend monteur

Kevin startte in 2018 bij Hollander Techniek als monteur met een duidelijke ambitie. Kevin: “Ik wilde graag collega’s begeleiden, bij voorkeur stagiaires en leerlingen. Die mogelijkheid was er en al vrij snel ben ik collega’s gaan begeleiden.” Dit is Kevin op het lijf geschreven. Hij begeleidt niet alleen stagiaires en leerlingen, op locatie zorgt hij er ook voor dat alles in goede banen geleid wordt. Daarbij schakelt hij graag proactief met zijn opdrachtgevers.

Hollander Techniek staat bekend om de doorgroeimogelijkheden

“Mensen kennen mij als een energieke vent. Ik ben het liefst de hele tijd bezig en houd van afwisseling. De rol van leidinggevend monteur past dan ook goed bij me. Ik heb mijn eigen werkzaamheden, begeleid collega’s en schakel met opdrachtgevers. Ik weet dat ik meer kan en mag doen dan in mijn functieomschrijving staat, daarin word ik erg vrijgelaten. Dit is ook een van de redenen waarom ik zo graag bij Hollander Techniek werk en waarom ik destijds heb gesolliciteerd. Hollander staat bekend om de doorgroeimogelijkheden. De combinatie tussen leren en werken wordt gepromoot, dat blijkt wel uit het interne opleidingscentrum. Zelf heb ik de opleiding technisch leidinggevende mogen volgen voor mijn functie leidinggevend monteur”, vertelt Kevin.

Het mooiste om te doen: werken aan nieuwe installaties

Het team waar Kevin onderdeel van is, werkt veel aan werkplaatsinrichtingen voor autogarages. Kevin: “Ik denk dat meer dan de helft van mijn werk wel plaatsvindt bij garages. Het liefste werk ik daar aan nieuwe installaties.” De dag beginnen Kevin en zijn collega’s vaak met een kop koffie rond de klok van half 7. Vervolgens maakt hij leerlingen wegwijs op de vloer en legt hij hen werkzaamheden uit. Tijdens de pauze rond 9:00 uur komen de praatjes: “Samen lekker ouwehoeren in onze eigen tijd, dat ligt ons wel ja! Met mooi weer pakken we de tuinstoelen erbij en zitten we lekker buiten. Het is daarnaast fijn om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Dat is iets wat ik zelf miste aan het begin van mijn loopbaan. Ik kon niet goed levelen met mijn leermeester. Keuzes maken is lastig, helemaal op jonge leeftijd. Ik kan me goed verplaatsen in die struggle en help leerlingen graag bij het ontdekken van wat ze willen in hun toekomstige baan.” Gedurende de dag wisselt Kevin af tussen zijn eigen werkzaamheden en het begeleiden van collega’s. De dag sluit hij vaak af met een korte bespreking met de opdrachtgever.

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Het mooiste werk

Ik ben veel bezig met werkplaatsinrichtingen bij autogarages. Het liefst werk ik aan nieuwe installaties, die we van scratch kunnen opbouwen en installeren.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Leerlingen begeleiden

Ik vind het leuk om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Ik help ze graag ontdekken wat ze willen in hun toekomstige baan.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Samen ouwehoeren

Bij mooi weer pakken we de tuinstoelen erbij en zitten we in de pauze lekker buiten. Tijdens de pauzes komen de praatjes! Samen ouwehoeren in onze eigen tijd.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Meedenken met opdrachtgever

Bij Hollander Techniek krijg ik de vrijheid om met mijn opdrachtgevers mee te denken en dat gaat soms verder dan de originele opdracht.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Leidinggevend Monteur Technische Dienst

Industrie
Midden-Nederland
32-40 uur

Ben jij onze nieuwe leidinggevend monteur technische dienst die ervoor zorgt dat elk intern project voor onze vaste klant in Apeldoorn op rolletjes loopt? In deze functie zorg jij voor de dagelijkse coördinatie, stuur je collega monteurs en/of onderaannemers aan maar steek je ook zelf de handen uit de mouwen.

Lees verder

Leidinggevend Monteur Industriële Automatisering

Industrie
Oost-Nederland, West-Nederland
32-40 uur
0-5 jaar, 5-10 jaar

Als leidinggevend monteur voel jij je als een vis in het water wanneer je de spil kan zijn tussen klant en collega’s. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid in je werk en je steekt ook zelf graag de handen uit de mouwen. Jij bent op zoek naar een baan met vrijheid, afwisseling én voldoende uitdaging binnen de industriële automatisering.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Martijn Bouwmeester | BIM Modelleur | Werken bij Hollander Techniek

Martijn Bouwmeester – BIM Modelleur

Maak kennis met Martijn Bouwmeester, BIM modelleur. Hij is in 2013 begonnen bij Hollander Techniek en nog steeds erg enthousiast over zijn baan. Als BIM modelleur maakt hij 3D-modellen van de werktuigbouwkundige installaties van een gebouw. Daarnaast houdt hij zich bezig met standaardisatie. Benieuwd naar zijn verhaal?

Albert Hop | Beveiligingsmonteur in Opleiding | Werken en Leren bij Hollander Techniek

Albert Hop – Beveiligingsmonteur in Opleiding

Maak kennis met Albert Hop, beveiligingsmonteur in opleiding. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als monteur wou hij zich verder ontwikkelen in de beveiligingstechniek. Tijdens de kennismaking merkte hij al gauw dat Hollander Techniek echt wil investeren in mensen. Dat was voor hem de doorslag om te starten met de eenjarige-opleiding beveiligingstechniek. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan verder.

Addy Hennink - Werktuigbouwkundig Adviseur

Addy Hennink – Werktuigbouwkundig Adviseur

Maak kennis met Addy, werktuigbouwkundig adviseur. Een goede oplossing voldoet volgens Addy niet alleen aan de vraag en het budget van de klant, maar is ook toekomstbestendig. Een duurzame oplossing dus. De zoektocht is soms enorm uitdagend maar juist dat vind Addy zo leuk aan zijn werk. Benieuwd naar zijn verhaal?