“Als leidinggevend monteur wil ik jongeren bieden wat ik aan het begin van mijn loopbaan niet had. Ik ondersteun hen bij het maken van keuzes en laat ze echt kennismaken met het vak.”

Kevin de Graaf - Leidinggevend monteur

Kevin startte in 2018 bij Hollander Techniek als monteur met een duidelijke ambitie. Kevin: “Ik wilde graag collega’s begeleiden, bij voorkeur stagiaires en leerlingen. Die mogelijkheid was er en al vrij snel ben ik collega’s gaan begeleiden.” Dit is Kevin op het lijf geschreven. Hij begeleidt niet alleen stagiaires en leerlingen, op locatie zorgt hij er ook voor dat alles in goede banen geleid wordt. Daarbij schakelt hij graag proactief met zijn opdrachtgevers.

Hollander Techniek staat bekend om de doorgroeimogelijkheden

“Mensen kennen mij als een energieke vent. Ik ben het liefst de hele tijd bezig en houd van afwisseling. De rol van leidinggevend monteur past dan ook goed bij me. Ik heb mijn eigen werkzaamheden, begeleid collega’s en schakel met opdrachtgevers. Ik weet dat ik meer kan en mag doen dan in mijn functieomschrijving staat, daarin word ik erg vrijgelaten. Dit is ook een van de redenen waarom ik zo graag bij Hollander Techniek werk en waarom ik destijds heb gesolliciteerd. Hollander staat bekend om de doorgroeimogelijkheden. De combinatie tussen leren en werken wordt gepromoot, dat blijkt wel uit het interne opleidingscentrum. Zelf heb ik de opleiding technisch leidinggevende mogen volgen voor mijn functie als leidinggevend monteur”, vertelt Kevin.

Het mooiste om te doen: werken aan nieuwe installaties

Het team waar Kevin onderdeel van is, werkt veel aan werkplaatsinrichtingen voor autogarages. Kevin: “Ik denk dat meer dan de helft van mijn werk wel plaatsvindt bij garages. Het liefste werk ik daar aan nieuwe installaties.” De dag beginnen Kevin en zijn collega’s vaak met een kop koffie rond de klok van half 7. Vervolgens maakt hij leerlingen wegwijs op de vloer en legt hij hen werkzaamheden uit. Tijdens de pauze rond 9:00 uur komen de praatjes: “Samen lekker ouwehoeren in onze eigen tijd, dat ligt ons wel ja! Met mooi weer pakken we de tuinstoelen erbij en zitten we lekker buiten. Het is daarnaast fijn om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Dat is iets wat ik zelf miste aan het begin van mijn loopbaan. Ik kon niet goed levelen met mijn leermeester. Keuzes maken is lastig, helemaal op jonge leeftijd. Ik kan me goed verplaatsen in die struggle en help leerlingen graag bij het ontdekken van wat ze willen in hun toekomstige baan.” Gedurende de dag wisselt Kevin af tussen zijn eigen werkzaamheden en het begeleiden van collega’s. De dag sluit hij vaak af met een korte bespreking met de opdrachtgever.

Mijn werkdag in beeld

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Het mooiste werk

Ik ben veel bezig met werkplaatsinrichtingen bij autogarages. Het liefst werk ik aan nieuwe installaties, die we van scratch kunnen opbouwen en installeren.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Leerlingen begeleiden

Ik vind het leuk om leerlingen en stagiaires te mogen begeleiden, om voor hen van betekenis te zijn. Ik help ze graag ontdekken wat ze willen in hun toekomstige baan.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Samen ouwehoeren

Bij mooi weer pakken we de tuinstoelen erbij en zitten we in de pauze lekker buiten. Tijdens de pauzes komen de praatjes! Samen ouwehoeren in onze eigen tijd.

Leidinggevend monteur | Werken bij Hollander Techniek

Meedenken met opdrachtgever

Bij Hollander Techniek krijg ik de vrijheid om met mijn opdrachtgevers mee te denken en dat gaat soms verder dan de originele opdracht.

Ook werken bij Hollander Techniek? Misschien zijn deze vacatures iets voor jou!

Leidinggevend Monteur Industriële Automatisering

Industrie
Almelo
32-40 uur
0-5 jaar
Overijssel
2.678 - 3.886

Als leidinggevend monteur voel jij je als een vis in het water wanneer je de spil kan zijn tussen klant en collega’s. Je krijgt bij ons veel verantwoordelijkheid in je werk en je steekt ook zelf graag de handen uit de mouwen. Jij bent op zoek naar een baan met vrijheid, afwisseling én voldoende uitdaging binnen de industriële automatisering.

Lees verder

Leidinggevend Monteur Industriële Automatisering

Industrie
Apeldoorn
32-40 uur
0-5 jaar
Gelderland
2.678 - 3.886

Als leidinggevend monteur industriële automatisering neem je uitdagende verantwoordelijkheden op je. Of het nu gaat om het bekabelen van een transportlijn, het inbedrijfstellen van fabrieksinrichtingen of het verdelen van de taken onder je team, jij maakt elk project tot een succes.

Lees verder

Meer medewerkersverhalen

Medewerker Finance | Werken bij Hollander Techniek

Thierry Bosman – Administratief Medewerker

Maak kennis met Thierry Bosman, administratief medewerker bij Hollander Techniek. Thierry is onderdeel van team Finance en neemt de basisadministratie voor zijn rekening. Hij is het financiële aanspreekpunt voor collega’s en ondersteunt hen bij de administratie van projecten, facturen en serviceorders. Daarnaast is Thierry nét benoemd tot bestuurslid van de personeelsvereniging. "Hollander Techniek is een groeiend bedrijf en er komen veel jonge medewerkers bij. Ik vind dat de activiteiten die we organiseren ook de jonge medewerkers aan moeten spreken." Benieuwd naar zijn verhaal?

Engineer brandmeldtechniek in opleiding

Arjen van den Doren – Werkvoorbereider/Calculator Retail

Maak kennis met Arjen, werkvoorbereider/calculator retail. In zijn werk is Arjen perfectionistisch; alleen als hij helemaal tevreden is stuurt hij de calculatie de deur uit. "Het mooiste compliment dat hij in zijn werk als calculator kan krijgen is dat de klant akkoord geeft zonder aanvullende vragen te stellen. "Dan is alles duidelijk en kunnen we aan de slag met de werkvoorbereiding: de vertaalslag naar de monteur." Benieuwd naar zijn verhaal?

Jacco Roelofs - Accountmanager

Jacco Roelofs – Accountmanager Industrie

Maak kennis met Jacco Roelofs, accountmanager industrie. Jacco vindt het fantastisch dat er binnen Hollander Techniek zoveel ruimte is om initiatieven te ontplooien. In zijn functie houdt hij zich bezig met het binden van nieuwe klanten en het aanbieden van nieuwe diensten. "Het is elke keer weer een uitdaging om in een gesprek een kapstokje te zoeken waar wij als Hollander iets aan kunnen ophangen." Benieuwd naar zijn verhaal?