Werken & leren
De ontwikkeling van onze medewerkers staat bij Hollander Techniek centraal. Niet zo gek dus dat we in 2011 besloten om ons eigen opleidingscentrum op te richten; onderWERKwijs. Binnen onderWERKwijs bieden wij op maat gemaakte opleidingen aan voor onze monteurs in opleiding. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je nooit meer echt naar school, kom je gelijk in dienst en profiteer je dus ook van onze goede arbeidsvoorwaarden.
Op dit moment bieden wij bbl-opleidingen aan in de richtingen elektrotechniek en werktuigbouw. Het eerste jaar van deze opleidingen is gelijk, zo heb je even de tijd om te kiezen. Van maandag t/m donderdag werk je mee met jouw team op verschillende projecten. Op vrijdag komt er een docent bij onderWERKwijs om jou theorie-onderwijs te geven. Dit betekent nooit meer naar school, alle lessen worden namelijk intern gegeven. De opleiding is volledig op maat gemaakt voor Hollander Techniek. Naast de reguliere vakken krijg je bijvoorbeeld ook een communicatietraining, introductie in beveiligingstechniek en basis PLC-programmeren. Hierdoor bouw je een breed portfolio op met verschillende diploma’s en certificaten. Hiermee kun je na het behalen van je niveau 3 diploma binnen elk team van Hollander Techniek aan de slag. Of je kunt natuurlijk verder leren! Zo kun je doorgaan voor niveau 4 of je verdiepen in de beveiligingstechniek.
Ben je enthousiast en heb je minimaal een vmbo-diploma op zak? Neem dan contact op met Marcel!
Elektrotechniek
Na het eerste jaar kun je kiezen voor de opleiding elektrotechniek. Elektrotechniek is de basis van iedere installatie. In bijna alles om je heen vind je het wel. Je kunt je dus voorstellen hoe belangrijk monteurs elektrotechniek zijn in de technische wereld. Tijdens de opleiding leer je hoe je elektrotechnische installaties aansluit en onderhoudt. Dit leer je vooral door te doen. Jouw persoonlijke werkplekbegeleider neemt je mee op klus en zal je de kneepjes van het vak bijbrengen. Je bent dus vooral met je handen bezig. Zodra je jouw diploma hebt gehaald kun je aan de slag als zelfstandig monteur elektrotechniek in bijvoorbeeld schoolgebouwen, winkels of fabrieken. En wil je doorgroeien? Dan bieden we je daar alle mogelijkheden voor, kijk maar naar Mathew!
Werktuigbouwkunde
Heb je na het eerste jaar toch meer gevoel bij werktuigbouwkunde, dan kies je voor deze richting. Als monteur WTB sluit je bijvoorbeeld klimaatinstallaties aan of zorg je ervoor dat onze klanten zijn aangesloten op het waternet. Tijdens je opleiding leer je hoe je werktuigbouwkundige installaties maakt, aansluit en onderhoudt. Denk bijvoorbeeld aan het lassen en buigen van buizen en het aansluiten van ketels. Jouw persoonlijke werkplekbegeleider neemt je vier dagen in de week mee naar de opdrachtgever. Hierdoor leer je vooral veel in de praktijk, van zowel je medeleerlingen als je collega’s. Zodra je jouw diploma binnen hebt kun je aan de slag als zelfstandig monteur WTB. Praktijkopleider Marcel vertelt je graag meer over de opleiding en de mogelijkheden.
Beveiligingstechniek
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de techniek maar wil je niet terug in de schoolbanken? Dan is de opleiding tot servicetechnicus beveiliging misschien iets voor jou. Wij hebben een éénjarige opleiding beveiligingstechniek ontwikkeld waarbij je vooral leert door te werken. Je start met een introductie van drie weken bij onze bedrijfsschool onderWERKwijs. De rest van het jaar rouleer je tussen vier teams. Je wordt gekoppeld aan een ervaren werkplekbegeleider zodat je kan werken en leren tegelijk. Tussendoor heb je terugkomdagen om de modules monteur beveiligingstechniek (MBV) en installatiedeskundige brand (IDB) te halen. Na een jaar heb je jouw diploma op zak en kun je aan de slag als servicetechnicus beveiliging. Ben je enthousiast? Neem dan contact op met Paulien om de mogelijkheden te bespreken.